05/05/2013: VKE Eizer – ERC Hoeilaart

Toch wel een beetje tegen de verwachtingen in, had ERC Hoeilaart vorige week geen enkel probleem met Ottenburg. Het vertrouwen was dan ook groot bij de Doenders om de volgende opdracht, de verplaatsing naar rode lantaarn Eizer, tot een goed einde te brengen. Bij Hoeilaart kon trainer Dirk Pauwels geen beroep doen op de licht geblesseerde Yunus Yildiz.

De match vanIMG_0557 de eerste tegen de laatste, en dit op een slecht veld, is er eentje die eerder bij de laagste regionen past van 3de provinciale dan bij de hoogste. Ondanks alles kan ERCH toch vroeg op voorsprong komen. Jason Janssens zet een knappe actie op en verlegt het spel naar de flank. Daar kan Timothy Van Brusselen in zijn gekende stijl een actie opzetten en knap voorzetten naar de 2de paal waar Tom Gysegom binnenknikt: 0-1. De bezoekers blijven de gevaarlijkste ploeg en keeper Dylan Fluyt moet knap tussenbeide komen op een poging van Van Brusselen van dichtbij. Eizer brengt veel enthousiasme in zijn spel en af en toe komt de thuisploeg zelfs in de 16, maar echt in actie komen is er voor doelman Cedric Penasse niet bij. Zijn collega aan de overkant heeft meer werk, maar op het halfuur kan Fluyt toch niet verhinderen dat Joris Philips de 0-2 onder zijn lichaam binnenschuift. Voor de pauze krijgt Van Brusselen nog een goede kans op de 0-3 maar Fluyt ligt in de weg.

Na de rust schakelt ERCH onmiddellijk een versnelling hoger en grijpt Eizer bij de keel. Hassan Begdouri tikt al na een paar minuten een corner binnen en maakt er zo 0-3 van. Een minuutje later is het de beurt aan Aussama Oulanti om een gemeten voorzet aan de 2de paal binnen te knikken: 0-4. Maar ondanks de hopeloze situatie blijft Eizer toch met inzet spelen. Penasse moet zelfs alles uit de kast halen om Decafmeyer de eerredder te ontzeggen. We zijn intussen al over het uur wanneer Jason Janssens een alweer sterke partij bekroond ziet met een goal: 0-5. Er komen dan nog een paar kansen voor ERCH maar scoren kunnen de Doenders niet meer.

Zonder meer een verdiende overwinning voor ERCH tegen een enthousiast maar ongevaarlijk Eizer. Door deze zege hebben de Doenders in de komende 2 matchen aan 1 puntje genoeg om kampioen te spelen. Hopelijk lukt dit nu donderdag 9 mei al thuis tegen de voorlaatste, Berg-Op. Of kunnen zij tegen de verwachtingen in de kampioensviering nog uitstellen? Wees erbij in de Kapelstraat van Hoeilaart vanaf 15.00 uur!