06/07/2024 – Maak kennis met ons nieuw trainersduo voor P2

Het was als een donderslag bij heldere hemel toen, een paar weken geleden, ERCH-voorzitter Gino Vandervoort te horen kreeg dat hij op zoek moest naar een nieuwe trainer voor onze A-ploeg (P2). Qua timing een uiterst vervelende situatie, aangezien amper een kleine maand later de voorbereiding op het seizoen 2024-2025 van start zou gaan. Gino moest dus opeens snel schakelen om alsnog een volwaardige opvolger te vinden als T1 van ERCH A, een ploeg die altijd met de nodige ambitie aan het seizoen begint. Maar kijk, nauwelijks 2 weken later zijn wij trots te kunnen aankondigen dat ERCH een akkoord heeft gevonden met Pascal Pilotte om de functie van T1 van onze P2 ploeg op te nemen. Hij zal worden bijgestaan door een ervaren T2 in de persoon van Yannick Vervalle. Beiden waren het voorbije seizoen actief bij FC Ganshoren, een ploeg uit 2de Amateur (!). We stellen hen beiden hieronder even aan jullie voor.

Pascal Pilotte begint zijn spelerscarrière als defensieve middenvelder bij de eerste ploeg van Waver in eerste provinciale. Verder kwam hij ook in actie bij tal van andere ploegen in Waals-Brabant zoals Walhain, maar ook in bevordering bij Rode-Verrewinkel en zelfs ook 2 seizoenen bij onze buren van Tempo Overijse waar hij de promotie naar 2de en 1ste provinciale mee realiseert. Hij sluit zijn carrière als speler af bij Grez-Doiceau. Als trainer staat Pascal voor aanvallend voetbal en trainde o.a. de U15 van Sp. Charleroi om nadien als T1 van Wavre Sport in 3de nationale actief te zijn. Na TVJO bij AFC Tubize te zijn geweest, neemt hij ook die functie op in Braine waar hij vervolgens ook hoofdtrainer wordt van de eerste ploeg. Daarna werd hij hulptrainer en nadien ook hoofdtrainer van Rupel-Boom (D2 Amateur). Het voorbije seizoen was hij trainer van FC Ganshoren (D2 Amateur). Op de vraag waarom hij voor het project van ERCH heeft gekozen is hij duidelijk: “Door een teveel aan problemen met randzaken bij mijn vorige club, ben ik een beetje mijn plezier in het voetbal verloren. Dat hoop ik in de eerste plaats bij ERCH terug te vinden. Ik woon ook in Hoeilaart op een steenworp van de Kapelstraat en dus is het voor mij echt vlakbij. Dat was een belangrijk aspect bij het bepalen van mijn keuze. Verder heeft ERCH een uitstekend imago en ken ik hier een aantal mensen binnen de club nog van vroeger. Het is ook duidelijk een club met ambitie zonder zich onrealistische doelen te stellen. Ik merk hier veel nuchterheid en openheid als het daarover gaat. De “Vlaamse mentaliteit” spreekt mij trouwens ook enorm aan. Ik ben ook graag betrokken bij het reilen en zeilen van een club, waarbij mijn interesse zich dus niet beperkt tot mijn eigen P2 kern . Ik richt mijn blik ook graag op de P4 ploeg, de jeugdploegen, de evenementen die de club organiseert, enz… Ik vind dat dit hoort bij mijn rol als T1 van de A-ploeg.

Bij ERCH vindt Pascal Pilotte dus zijn T2 van bij Ganshoren, Yannick Vervalle, terug. Yannick voetbalde als prof o.a. bij RSC Anderlecht, Go Ahaead Eagles (NL), La Louvière en 4 jaar in Griekenland om zijn actieve carrière te eindigen in de Belgische nationale en provinciale reeksen. Ook als trainer zette hij reeds de nodige stappen bij o.a. KV Zuun en Ganshoren. Ook hij hoopt vooral om sportief plezier terug te vinden bij ERCH: “Mijn grootste ambitie is om een toffe groep te smeden en samen plezier te putten uit ons voetbal. Ik kende ERC Hoeilaart op zich niet goed, maar ik weet en zie wel dat de club een volledig nieuwe infrastructuur heeft. Ik ken ook een paar spelers uit de huidige kern van vroeger zoals Luigi Polizzi en Anthony Collijns. In mijn rol als T2 zal ik voornamelijk de nadruk leggen op de fysieke paraatheid met als hoofddoel de preventie van blessures. Het is immers belangrijk dat onze spelers tijdens de wedstrijden ook in de slotfase nog fit zijn want dan kan je vaak het verschil maken.

Het lijkt dus duidelijk een win-win situatie voor alle partijen met 2 trainers die echt “goesting” hebben, en bovendien ook een tevreden voorzitter Gino die beseft dat de plotse noodsituatie van 2 weken geleden toch wel een opportuniteit heeft gecreëerd om een trainersduo binnen te halen uit 2de Amateur: “Toen ik het slechte nieuws kreeg medegedeeld door Stef en Danny was ik verrast, maar ik wist tegelijkertijd dat ik niet hoefde aan te dringen of moeilijk doen. Als het op is, is het op. Maar tegelijk had ik niet verwacht dat we in deze omstandigheden en zo kort bij de start van de voorbereiding nog 2 trainers als Pascal en Yannick zouden kunnen aantrekken. Het zijn echt 2 toppers voor een ploeg die actief is in de provinciale reeksen. Iedereen uit het wereldje die ik ken is dan ook aangenaam verrast door hun komst en prijst ons gelukkig. Wij beseffen natuurlijk wel dat het komende seizoen een logische aanpassingsperiode zal vergen aangezien quasi al onze spelers voor de trainers nobele onbekenden zijn bij de start van de voorbereiding. Misschien wordt het wel een overgangsjaar aangezien onze huidige sportieve staf de kern voor komend seizoen niet zelf heeft samengesteld? We zien wel hoe het loopt. Ik heb er het volste vertrouwen in. In ieder geval, naar het seizoen dààrna toe zullen Pascal en Yannick mee aan tafel zitten om de kern te bepalen en dan zullen we echt stappen voorwaarts kunnen zetten.”

Voorlopige kalender voorbereiding ERCH A:

  • Maa 22/07 om 18u30: eerste training
  • Woe 24/07 om 19u30: Tempo Overijse – ERCH A (terrein Hagaard)
  • Woe 31/07 om 20u00: OHR Huldenberg A – ERCH A
  • Zon 04/08 om 14u00: ERCH A – SC Out-Hoegaarden A (Beker van Brabant)
  • Zon 11/08 om 16u00: RWL Sport – ERCH A (Beker van Brabant)
  • Din 13/08 om 20u15: KCS Machelen A – ERCH A
  • Woe 14/08 om 19u30: ERCH A/B – E. Eizer
  • Zat 17/08 om 19u30: ERCH A – KHO Bierbeek A (Beker van Brabant)
  • Don 22/08 om 20u00: ERCH A – Wambeek-Ternat A
  • Zon 25/08 om 16u00: KFC Sparta Haacht Tildonk – ERCH A (Beker van Brabant)