10/03/2024: 3 goals gescoord maar geen winst voor ERCH A (noch voor ERCH B)

Het bestuur van ERCH zit met gemengde gevoelens als het gaat over de eerste ploegen. Positief is zeker het seizoen van ERCH B in 4de provinciale C. Na wat aarzeling werd tijdens de voorbije zomer toch besloten om een ploeg in P4 in te schrijven. Daarop volgend werd Dimitri Meysmans aangesteld als coach, en beide beslissingen lijken zeker de juiste te zijn geweest. Onze jonge P4 ploeg doet het prima en bevindt zich in de linkerkolom van de tangschikking met uitzicht op een top 5 plaats. Zaterdagavond moesten de jonge Doenders in de extra tijd wel de 3-3 gelijkmaker toestaan op het veld van hekkensluiter Sterrebeek B, net nadat ze zelf eerst via Theo B. de 2-3 hadden gescoord. Een puntje met een zure smaak dus…

Maar het seizoen van ERCH A in 2de provinciale A is een ander verhaal. De transfers bovenop de bestaande kern, en de uitslagen tijdens de voorbereiding lieten geen twijfel bestaan: ERCH begon met ambitie aan het seizoen. Na een prima start zakte de ploeg echter weg tot een inmiddels ronduit teleurstellende 11de plaats in de rangschikking. Na Nieuwjaar loopt het voor geen meter meer en de ploeg boekt een teleurstellende 4 op 21. Afgelopen zondag ontving ERCH de rechtstreekse concurrent voor de 10de plaats, Eendracht Hekelgem. Het trainersduo Stef en Danny konden niet rekenen op Flemming en Tom die beiden een dubbele gele kaart onder de neus geduwd kregen vorige week in Sint-Pieters-Leeuw.

Voor ERCH begint de wedstrijd rampzalig. Wie eventjes te laat komt,moet zich waarschijnlijk de ogen uitwrijven want na nog geen 10 minuten spelen kijken de Doenders tegen een 0-2 achterstand aan. Ondanks deze benarde situatie laten de Hoeilanders echter het hoofd niet hangen, wel integendeel Met duidelijk beter voetbal drukken de gastheren de bezoekers op eigen helft. Gaandeweg wordt echter duidelijk dat dit ERCH momenteel té veel doelkansen nodig heeft om te scoren. Maar iets over halfweg in de eerste helft lukt het dan toch wanneer Achraf de zoveelste Hoeilaartse aanval succesvol kan afronden. Hoeilaart voelt terecht dat het beter is dan Hekelgem en de gelijkmaker hangt in de lucht. Die komt er logischerwijze ook wanneer Shayker meer dan verdiend de 2-2 in 2 tijden voorbij doelman Weemaels krijgt! Na 37 minuten spelen echter noteren we een tussenkomst van de scheidsrechter die later bepalend zal blijken te zijn voor het verder verloop van de partij. Na een overtreding op Coly volgt een miniem akkefietje tussen “dader en slachtoffer”. De scheidsrechter komt de gemoederen bedaren en iedereen verwacht dat het daarbij zou blijven, er was immers niks aan de hand. Maar toch vindt de spelleider het nodig om Coly de gele kaart toe te bedelen. Als er bij dergelijke akkefietjes al kaarten worden uitgedeeld, dan krijgen zowel de overtreder als de speler op wie de overtreding gebeurt geel. Maar vreemd genoeg krijgt in dit geval enkel Coly geel. Dat is zowat het voornaamste wapenfeit dat we voor de koffie nog kunnen noteren. We gaan rusten met een 2-2 tussenstand na een al bij al genietbare eerste helft (op de eerste 10 minuten na 😉).

Bij aanvang van de 2de periode zijn de Hoeilaartse supporters hoopvol dat hun ploeg alsnog het laken naar zich zal toetrekken. Immers, ERCH domineerde de volledige eerste helft, afgezien van de eerste 10 minuten. Maar jammer genoeg komt de thuisploeg al snel opnieuw op achterstand. Coly, dé pechvogel van de namiddag, werkt een hoekschop ongelukkig in eigen doel en het staat 2-3. Onze verdediger moet echter de kelk tot op de bodem ledigen, want even later krijgt hij zijn 2de gele kaart na een overtreding. Hoeilaart moet dus met z’n tienen verder en kijkt tegen een achterstand aan. Uiteraard verloopt de zoektocht naar de gelijkmaker een stuk moeizamer met 10, ondanks veel goede wil. Met Mathias, Niel D. en Alex komen er wat verse krachten in het veld, maar echt dreigen kan ERCH niet. Wanneer iedereen zich aan Hoeilaartse zijde al heeft neergelegd bij alweer een nieuwe nederlaag, kennen de Doenders toch nog een gelukje in de extra tijd. Na een handsbal in de grote rechthoek gaat de bal op de stip. Niel D. zet zich achter de bal om de oververdiende gelijkmaker te scoren en hij laat de kans niet liggen: 3-3! Tijdens onnodig tumult na affluiten krijgt ook Yani nog een 2de gele kaart.

Na een spannende partij met in het absolute slot de gelijkmaker moest ERCH zich tevreden stellen met een puntje. Nochtans toonden de Doenders na de 0-2 opdoffer veel meer kwaliteit aan de bal dan een bijzonder efficiënt Hekelgem. In ieder geval een teken dat ERCH beter is dan dat die 11de plaats doet vermoeden. Maar als je een 0-2 achterstand wegwerkt en met 10 man een nieuwe achterstand alsnog kan ongedaan maken, mag je wellicht niet mopperen met een gelijkspel. Al hadden we het wel eens willen zien als ERCH met 11 was kunnen blijven spelen! Wel opmerkelijk: zowel ERCH A als ERCH B spelen 3-3 gelijk. ERCH B slikt in de blessuretijd de gelijkmaker, terwijl ERCH A net dàn de gelijkmaker scoort. Volgende week volgt voor ERCH A de zware verplaatsing naar leider Beersel-Drogenbos. Stef en Danny recupereren allicht Tom en Flemming, maar moeten anderzijds afrekenen met de afwezigheid van Coly en Yani na hun dubbel geel tegen Hekelgem. ERCH B ontvangt rechtstreekse concurrent voor de top 5 Korbeek Sport op zaterdagavond (19u00).

Doelpunten: 4′ De Block (0-1), 9′ De Leeuw (0-2), 25′ Belhadj A. (1-2), 27′ Hamed Abou Elenein El Bay S. (2-2), 53′ Badiane C. (e.d. 2-3), 93′ Dewolf N. (pen. 3-3)
ERCH speelde met: Bjarne, Yani (70′ Mathias), Coly, Jannes, Achraf, Ronny (75′ Alexandre), Elias, Wout, Niel T., Bright (72′ Niel D.), Shayker.