P2 Match 06/10/2019 om 16u00

Afgelopen zondag is het eindelijk gelukt! Onze P2 behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen op het veld van promovendus Eendracht Mazenzele-Opwijk. Nochtans waren er met José Salumu (blessure) en kapitein Denis Wénin (rode schorsing) twee belangrijke afwezigen te noteren. Arnaud Beaunom en de jonge Brian Laeremansn die overkwam van de Hoeilaartse P3, waren er voor het eerst bij en verschenen onmiddellijk aan de aftrap. Ilya Verhoest, Ruben Vandenput en Jean-Nobel Nineza startten op de bank naast doelman Kevin Rubais.

De wedstrijd kent een evenwichtige openingsfase. ERCH krijgt een reuzenkans om op voorsprong te komen vanp de penaltystip, maar Mathieu Thibaut mist jammer genoeg. Ook de thuisploeg krijgt een uitstekende mogelijkheid om de score te openen maar scoren lukt niet. We gaan rusten met een billijke 0-0 tussenstand.

Na de rust komt Hoeilaart meer opzeten en de aanhoudende druk loont want de bal gaat een 2de keer op de stip. Tomas Vanderhoeven zet de elfmeter om en 0-1 voor ERCH. De Hoeilaartse druk houdt aan en al snel volgen de 0-2 en 0-3. De wedstrijd lijkt daarmee gespeeld, al kan Opwijk nog tegenprikken langs een scherpe counter. Even later legt invaller Ruben Vandenput de 1-4 eindcijfers vast.

Eliel Litu ziet de toekomst positief in.

De vreugde was uiteraard groot in het Hoeilaartse kamp met een zege die eindelijk loon naar werken betekende voor de Doenders. Zo bevestigt ook verdediger Eliel Litu, al een aantal jaren een vaste waarde in deHoeilaartse verdediging, die tevens een verklaring zoekt voor de 0 op 12:
We komen verdiend op voorsprong via Tomas Vanderhoeven vanop de stip. Daarna ging het eigenlijk vrij vlot want we maakten onze kansen af. Zeker een verdiende overwinning want wij waren toch wel duidelijk de betere ploeg. Nu, dit was eindelijk die eerste overwinning die we hard nodig hadden, en hopelijk volgen er nog. We zijn immers slecht aan de competitie begonnen met een 0 op 12. Volgens mij ligt het aan het feit dat we toch nog niet optimaal op elkaar ingespeeld waren en misschien iets té euforisch waren omwille van het geslaagde bekerparcours. Ook vielen er te veel fatale individuele fouten aan onze kant die al te vaak afgestraft werden. Ook het feit dat we spelen met een aantal jonge maar talentvolle spelers die wat ervaring missen heeft zeker een rol gespeeld. Maar goed, op basis van de wedstrijd van zondag ben ik toch hoopvol gestemd voor het verder verloop. Een werkpunt dat we zeker hebben is dat we toch moeten proberen de nul te houden. Maar zondag thuis tegen Lennik gaan we alvast vol voor de 3 punten!“.

Volgende zondag 5 oktober, tijdens het ERCH Mosselweekend, ontvangt ERCH A de ploeg van KFC Lennik. Hopelijk worden de punten thuis gehouden en behaalt de ploeg een 6 op 6. Opgelet: de wedstrijd begint om 16u00. Zo hebben de supporters ruim de tijd om te komen smullen van mosselen, vol-au-vent of ballekes in tomatensaus ☺.

ERCH Speelde met: Vandervoort, Smidts (66′ Vandeput), Raemdonck, Beaunom (46′ Nineza), Laeremans, Van Impe, Thibaut, Bolline, Litu, Hasevoet, Vanderhoeven (72′ Verhoest).