09/09/2019: ERCH A – BOKA Utd.

Na de succesvolle bekercampagne waarbij ERCH A doorstootte naar de volgende ronde, was men aan de Kapelstraat optimistisch gestemd voor de start van de competitie. De ontgoocheling was dan ook groot na afloop van de eerste wedstrijd op het veld van Leeuwkens Teralfene die met 3-1 werd verloren. Afgelopen zondag stond de eerste thuismatch op de kalender met de komst van BOKA United. Door zijn dubbele gele kaart in Teralfene moest Tom Raemdonck aan de kant blijven. Ook Yani Smidts ontbrak, zij het door blessure. Tomas Vanderhoeven begon bijgevolg aan de partij, net zoals Jean-Nobel Nineza en Mathias Van Der Zwalmen. Ruben Vandenput ondervond last tijdens de opwarming en begon op de bank naast Laurent Malungu, Maxime Hasevoet en Kevin Rubais.

De openingsfase verloopt evenwichtig, al kan ERCH al snel op voorsrpong komen. Een verre bal belandt op de borst van “Joske” Salumu en hij schiet na een controle de bal droog voorbij doelman Middagh binnen: 1-0! Een droomstart voor de Doenders en BOKA is al onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. De gelijkmaker staat luttele minuten later al bijna op het scorebord, maar de paal brengt redding voor de thuisploeg. De bezoekers nemen hoe langer hoe meer de match in handen en de 1-1 hangt in de lucht. Die gelijkmaker komt er ook wanneer een vrije trap van Kums doelman Bjarne Vandervoort aan de grond genageld laat: 1-1. Maar niet getreurd, al snel klimt ERCH opnieuw op voorsprong. Bij een snelle aanval bedient Salumu flankspeler Thibaut en die knalt knap de 2-1 in de verste hoek binnen. Een bijzonder efficiënt Hoeilaart puurt daar mee 2 goals uit 2 kansen! De bezoekers dringen nog aan om opnieuw op gelijke hoogte te komen maar we gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

Bjarne Vandervoort en kapitein Denis Wénin wachten op een hoekschop.

Na de pauze speelt de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van Hoeilaart. BOKA gaat verwoed op zoek naar de 2-2 en de Hoeilaartse verdediging staat al te vaak onder druk. Het is uiteindelijk de ingevallen Ben Kassem die de 2-2 kan binnenknikken aan de 2de paal bij een voorzet die volgde op een corner. Aan de overkant kan ERCH pas een dik kwartier voor tijd voor het eerst dreigen, maar de pogingen van eerst Thibaut en dan Nineza stuiten op Middagh. De bezoekers ruiken echter dat er meer dan een drawn in zit en gaan resoluut voor de winning goal. Uiteindelijk gebeurt dan ook het schijnbaar onvermijdelijke. ERCH geraakt niet onder de druk uit en slikt in de blessuretijd dan toch de 2-3 na een knal van opnieuw Ben Kassem.

Wanneer je 2 keer een voorsprong uit handen geeft en uiteindelijk zelfs nog verliest, dan is die nederlaag bijzonder zuur. Toch valt er weinig af te dingen op de overwinning voor BOKA United. Om onverklaarbare redenen slaagde ERCH er te weinig in om zijn wil op eigen veld aan de tegenstander op te leggen. Het uitverdedigen was slordig met al te vaak balverlies tot gevolg. Op die manier blijft de druk aanhouden en wordt het moeilijk om tegen te prikken. Er is dus nog werk aan de winkel voor T1 Pascal Daelman en zijn spelersgroep. Hopelijk brengen de Hoeilaartse Druivenfeesten van volgend weekend soelaas en kunnen de eerste punten behaald worden volgende zondag op het veld van SK Leeuw, al zal dat geen sinecure worden.

Doelpunten: 5′ Salumu (1-0), 27′ Kums (1-1), 29′ Thibaut (2-1), 71′ en 90’+2′ Ben Kassem (2-2 en 2-3).
ERCH speelde met: Vandervoort, Van Der Zwalmen, Salumu (80′ Malungu), Wénin, Van Impe, Thibaut, Bolline, Verhoest (46′ Hasevoets), Litu, Nineza (83′ Vandenput), Vanderhoeven.