ERCH A zonder problemen voorbij Borchtlombeek

Na de thuisnederlaag tegen Kraainem, haalden de Doenders zwaar uit vorige week op het veld van Machelen. Uitslag: 0-7! Afgelopen zondag, tijdens de Hoeilaartse Druivenfeesten, kwam neo-tweedeprovincialer VK Borchtlombeek op bezoek. Deze ploeg dwong op het einde van vorig seizoen de promotie af naar 2de provinciale via de eindronde. Een nobele onbekende dus voor Stef Van De Velde en Danny Van Laethem en hun spelers. Qua wedstrijdkern diende na Shayker Hamed ook Niel Taymans af te haken met een enkelblessure die hij opliep op training. Anasse El Yousfi geraakt stilaan 100% hersteld van zijn blessure en dus nam hij plaats op de bank naast Yani Smidts, John Sikumoya Bofando en Niel Dewolf. Verder was de ploeg identiek aan het team dat voor de ruime zege zorgde in Machelen vorige week.

Voor aanvang van de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van de vader van Amadou Coly, waarvoor langs deze weg onze innige deelneming. Van bij de aftrap is het duidelijk dat de bezoekende verdediging de handen vol heeft met de Hoeilaartse uitbraken en dan in het bijzonder via Flemming Jørgensen die meer dan eens zijn mannetje ter plaatse laat. Na 10 minuten levert dit dan ook logischerwijze een eerste doelpunt op. Jørgensen kan zich andermaal doorzetten op zijn flank en de bal simpel centraal spelen waar Basile Bolline dankbaar de 1-0 binnenknalt van aan de rand van de zestien. De bezoekers komen tot dan niet in het stuk voor. Maar op het kwartier is het toch even schrikken wanneer een prima voorzet op de deklat wordt gekopt. Hier komt ERCH goed weg… Maar verder dan dat geraakt Borchtlombeek niet. Het is daarentegen Hoeilaart dat nog verschillende doelrijpe kansen kan creëren, voornamelijk via de uitbraken van Jørgensen. Maar ERCH verzuimt de 2-0 te scoren ondanks de talrijke mogelijkheden, en dus gaan we met een krappe 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft kondigt zich alvast weinig voorspoedig aan voor aanvallende middenvelder Anthony Collyns. Hij sloeg zijn enkel om tijdens de eerste helft en moet binnen blijven. In zijn plaats komt Anasse El Yousfi in de ploeg. Hij zorgt evenzeer voor kopzorgen in de bezoekende defensie en ERCH gaat verder op zijn elan van voor de rust. Na een vijftal minuten spelen begint een Hoeilaartse aanval zoals zo vaak van achteren uit. Kwinten Heremans, die op een prima partij kan terugblikken, zet zich door en dropt de bal achter de verdediging waar Jørgensen alleen op de doelman af kan gaan. Ondanks een kleine hapering in de afwerking krijgt de Hoeilaartse aanvaller het leder toch in de muit: 2-0! Even later is het dan helemaal boeken toe wanneer een razendsnelle Hoeilaartse aanval begint bij Stijn Baudet die met een knappe doorsteekpass Wout Dewolf vindt. Deze laatste haalt op snelheid de achterlijn vanwaar hij El Yousfi kan bedienen die foutloos afwerkt: 3-0. De buit lijkt daarmee definitief binnen en ondanks een karrevracht aan kansen scoort ERCH niet meer. De bezoekers kunnen ook nog één keer dreigen maar Bjarne Vandervoort pareert met de voet. Het blijft 3-0.

Een volwassen spelend ERCH kwam nooit in de problemen tegen Borchtlombeek. Het enige puntje van kritiek dat we zouden kunnen hebben is het feit dat er al te kwistig werd omgesprongen met de gecreëerde doelkansen. In ieder geval een prestatie die voor vertrouwen moet zorgen met het oog op de volgende wedstrijd van aanstaande zondag, thuis tegen KV Woluwe-Zaventem.

Doelpunten: 10′ Bolline B. (1-0), 55′ Jørgensen F. (2-0), 60′ El Yousfi A. (3-0)
ERCH speelde met: Vandervoort B., Badiane A., Nicodème J., Raemdonck T. (77′ Smidts Y.), Baudet S., Collyns A. (46′ El Yousfi A.), Bolline B. (71′ Dewolf N.), Heremans K., Dewolf W., Bukasa R., Jørgensen F. (59′ Sikumoya Bofando J.)