04/09/2022 ERCH A stuit op sterk Kraainem

Na een wisselvallige voorbereiding waarbij de ploeg geteisterd werd door blessures en afwezigen, stond voor ERCH A afgelopen zondag de eerste wedstrijd van de competitie op de kalender. Die eerste competitiematch was niet echt een opwarmertje te noemen met de komst van Europa 90 Kraainem A, een ploeg die net als ERCH een hoofdrol wil spelen in 2de provinciale A. Onmiddellijk dus ook een uitstekende waardemeter voor de Doenders die meteen zouden weten waar ze stonden. Qua wedstrijdkern konden Stef Van De Velde en Danny Van Laethem geen beroep doen op de geblesseerde Anasse El Yousfi (kuit) en de afwezige Dylan Vandiest (werk), maar anderzijds verscheen de gerecupereerde Shayker El Bay wel meteen aan de aftrap. Onlangs werd ook nog een nieuwe speler aangetrokken voor de P2-kern met middenvelder Ronny Bukasa, die al eerder aan de slag was in Hoeilaart en vorig seizoen basisspeler was bij VK Linden (P1). Hij nam plaats op de bank naast Niel Taymans, Yani Smidts en John Sikumoya Bofando.

De eerste helft verloopt vrij evenwichtig, al is het toch Kraainem dat na verloop van tijd de wedstrijd lijkt te controleren. Maar tot doelkansen leidt dit niet. Ook van Hoeilaartse zijde kunnen we geen doelgevaar noteren. Tot plots op het halfuur een uittrap van Bjarne Vandervoort door Stijn Baudet, die zijn duel wint, knap wordt door gekopt naar Shayker El Bay die een hele “boulevard” aan ruimte voor zich heeft en het leder beheerst naast doelman Middagh in doel schuift: 1-0! Even later is het alweer Hoeilaart dat in de omschakeling kan dreigen via Flemming Jørgensen die zich kan doorzetten en Baudet kan bedienen aan de 2de paal, maar de Hoeilaartse spits steekt onder druk van een op de huid zittende verdediger het leder naast de muit. Maar zoals reeds vermeld was de controle vooral voor Kraainem ,dat dan op de koop toe al een paar keer een overtreding in zijn voordeel gefloten krijgt maar zonder resultaat. Tot op slag van rust alweer een vrije trap aan de bezoekers wordt toegekend op een interessante plaats. Corentin Gabrielli zet zich achter de bal en hij plaatst het leder knap rond de muur zodat Vandervoort aan de grond genageld blijft en de gelijkmaker een feit is: 1-1. Net voor de pauze kent El Bay pech wanneer hij geblesseerd het veld moet verlaten. Hij wordt vervangen door Bukasa.

Tijdens de rust zal het Hoeilaartse trainersduo wellicht om meer duelkracht en inzet gevraagd hebben gezien de controle over het spel door de bezoekers. Het eerste doelgevaar van de 2de helft komt in ieder geval van Kraainem wanneer na een hoekschop een afvallende bal een halve meter over wordt geschoten. Aan de overkant zien we een veelbelovende aanval van ERCH onterecht door de lijnrechter afgebroken worden wegens vermeend buitenspel. Een betreurenswaardige beslissing want die scheidsrechterlijke ingreep luidt een tweede bezoekende treffer in. Aan de overkant brengt opnieuw Gabrielli met zijn tweede van de namiddag zijn ploeg op voorsprong. Een ietwat aangeslagen Hoeilaart kan niet echt reageren en ondergaat de wet van de sterkste. Erger nog, 10 minuten na de 1-2 kan broer Romain Gabrielli de 1-3 scoren. Bij Hoeilaart gaan de kopjes nu toch wel wat naar beneden en er zijn nog een paar uitstekende tussenkomsten nodig van Vandervoort om een grotere nederlaag te voorkomen. Hoeilaart probeert nog wel met wat druk naar voren de bakens te verzetten maar verder dan een schot op de paal van de prima ingevallen Sikumoya Bofando geraken de Doenders niet. Het blijft 1-3.

Meteen een reality check voor de ambitieuze Doenders die tegenover een ervaren en sterker Kraainem de duimen moesten leggen. In ieder geval werd de norm gezet voor welk niveau de ploeg zal moeten halen om de ambities waar te maken. Een boterhammetje extra eten zal ook zeker geen kwaad kunnen 😁. Maar het seizoen is uiteraard nog lang en gezien de grote kwaliteit in de spelersgroep hebben we er alle vertrouwen in dat de ploeg onder de deskundige leiding van de sportieve staf nog veel kan en zal groeien! Volgende week speelt ERCH A op verplaatsing in en tegen KCS Machelen A (Heirbaan 9 te Machelen).

Graag vermelden wij ook nog de 3-1 overwinning van ERCH B in de streekderby tegen Greunsjotters Vossem B. Daarmee staat de ploeg van trainer Frank Taymans met 3 op 6 halverwege de rangschikking in 4de provinciale D. Nu woensdag trekt ERCH B naar Woluwe-Zaventem (Eversestraat te Sint-Stevens-Woluwe) voor de 3de speeldag. Volgende zaterdag is er dan opnieuw een derby met de komst van OHR Huldenberg B naar de Kapelstraat.

Doelpunten: 23′ Hamed Abou Elenein El Bay S. (1-0), 39′ en 62′ Gabrielli C. (1-1 en 1-2), 71′ Gabrielli R. (1-3)
ERCH speelde met: Vandervoort B., Badiane Coly A., Nicodème J. (77′ Sikumoya Bofando J.), Raemdonck T. (77′ Taymans N.), Baudet S., Collyns A. (77′ Smidts Y.), Bolline B., Dewolf W., Jørgensen F, Dewolf N., Hamed Abou Elenein El Bay S. (43′ Bukasa R.)