ERCH A omzeilt lastige klip en behaalt 6 op 6

Vorige week nam ERC Hoeilaart A een uitstekende start van de competitie. Op het veld van FC Baal speelde ERCH dominant voetbal met een logische 1-4 winst tot gevolg. Daar waar Baal de Doenders niet erg veel in de weg kon leggen, verwachtte men in Hoeilaart heel wat meer weerwerk van de bezoekende tegenstander van afgelopen zondag, Sportief Rotselaar. Deze ploeg behoort al een tijdje tot de sterkere ploegen van tweede provinciale A en was dus een te duchten tegenstander. Aan Hoeilaartse zijde was iedereen fit, behalve de revaliderende Yani Smidts. John Sikumoya deed ritme op in P4.

Er is heel wat volk afgezakt naar de Hoeilaartse Kapelstraat voor dit treffen. Het eerste doelgevaar komt van de thuisploeg met een knal van Wout Dewolf die maar net naast het doel gaat. Toch is het Rotselaar dat de beste indruk geeft in de aanvangsfase. Eerst moet doelman Bjarne Vandervoort zich tonen op een afstandsschot waar hij weinig problemen mee heeft. Even later mag Boogaerts zich vrij draaien en op doel schieten, maar de bal gaat er niet in. Het signaal voor ERCH om een versnelling hoger te schakelen. Halverwege de eerste helft worden de Hoeilaartse inspanningen beloond. We zien een opbouw die ook vorige week meermaals voor gevaar zorgde: Dewolf zet zich door op de flank en legt de bal panklaar centraal voor Flemming Jørgensen die niet kan missen: 1-0! Tien minuten voor de rust moet de Hoeilaartse topschutter echter geblesseerd naar de kant. Michael Rusabana komt Jørgensen vervangen en trainer Stef Van de Velde moet zijn troepen enigszins herschikken. Maar ERCH blijft duidelijk baas en Rotselaar kan nauwelijks weerwerk bieden. Al snel volgt dan ook de 2-0 nadat doelman Van Oosterwijck het leder pal in de voeten van Dewolf ontzet en deze niet aarzelt om de 2-0 te scoren. Maar consternatie alom want de lijnrechter steekt zijn vlag de hoogte in. De scheidsrechter volgt na kort overleg zijn assistent en keurt de goal af. Tot op heden weet niemand waarom. Even later eist de scheidsrechter opnieuw de aandacht van de thuisaanhang op wanneer er tot twee maal toe appèl is voor strafschop aan Hoeilaartse zijde, maar de spelleider van krommen haas gebaart. Uiteindelijk krijgt ERCH op slag van rust toch wat het verdient en kan uitgerekend Wout Dewolf na een driedubbele (!) redding van Van Oosterwijck de 2-0 binnen knallen. Na heel wat overwicht met bijhorende kansen, moet Hoeilaart zich tevreden stellen met een 2-0 tussenstand bij de rust.

Bij aanvang van de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld als bij het begin van de wedstrijd. Rotselaar eist het overwicht op en Hoeilaart wordt teruggedrongen. De inspanningen van de bezoekers worden beloond want Aeseloos krult een vrije trap knap in de winkelhaak: 2-1! Rotselaar put duidelijk moed uit de aansluitingstreffer en ontwikkelt nog wat meer druk maar tot scoren komen de bezoekers niet. Het is integendeel Hoeilaart dat kan dreigen. Basile Bolline stuurt Amadou Coly fraai diep en hij komt oog in oog met Van Oosterwijck die de Hoeilaartse spits onderuit haalt: rood en penalty! Het is Coly zelf die de elfmeter feilloos omzet en ERCH op 3-1 brengt. Rotselaar lijkt echter niet van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden en recht de rug met een man minder. Hoeilaart van zijn kant lijkt toch wel erg gerust in een goede afloop en zet veel minder druk naar voor. Hiervan profiteert Rotselaar gretig en na een snelle aanval via de rechterflank kan Boone zijn ploeg opnieuw aansluiting bezorgen: 3-2! Gelukkig kan de ingevallen Wout Soetaert al snel verlossing brengen wanneer hij een corner van Kamal Boujemaoui aan de 2de paal binnen kopt: 4-2! Ook Dewolf krijgt nog een goede mogelijkheid tot scoren maar zijn poging gaat centimeters naast de verste paal buiten. Het blijft bij 4-2.

Na aarzelende seerste minuten trok ERCH in de eerste helft het laken naar zich toe met knap combinatievoetbal en meerdere doelkansen. De 2-0 bij de rust was bijgevolg niet overdreven. De 2de helft was eerder voor de bezoekers die zelfs met een mannetje minder het hoofd niet lieten hangen. Hoeilaart vierde de teugels naar ons gevoel iets te vroeg zodat Rotselaar in de wedstrijd bleef. Maar de verdiende overwinning kwam eigenlijk nooit in gevaar. Volgende zondag -tijdens de Hoeilaartse Druivenfeesten- trekt ERCH A naar Nossegem. Hopelijk vallen de blessures van Jørgensen en Bolline mee.

Eén van dé mannen in vorm bij ERCH is Wout Dewolf. Hij kwam 2 seizoenen geleden over van OHR Huldenberg en voelt zich in zijn sas bij ERCH: “Ik kwam terecht in een toffe, en vooral hechte groep. Stuk voor stuk ook allemaal goede voetballers die samen een goede ploeg vormen. Niet alleen voetballend maar ook conditioneel staan we sterk. Dat is uiteraard mede de verdienste van onze coach Stef Van de Velde. Je voelt meteen dat hij ervaring heeft op een hoger niveau en we plukken nu de vruchten van zijn aanpak. Ook merk je dat iedereen gemotiveerd is om zowel individueel als in ploegverband te presteren. Dat zag je ook tegen Rotselaar waarbij we over 90 minuten gezien zeker verdiend gewonnen hebben. De tweede helft konden we minder druk zetten en kropen we te vaak achteruit. Daardoor kwam Rotselaar terug in de wedstrijd. Maar hoewel we nu 6 op 6 hebben, moeten we het toch wedstrijd per wedstrijd aanpakken. Op het einde van de rit zien we dan wel waar we eindigen.

Doelpunten: 21′ Jørgensen (1-0), 45′ Dewolf (2-0), 51′ Asseloos (2-1), 70′ Coly Badiane (pen. 3-1), 80′ Boone (3-2), 85′ Soetaert (4-2)
ERCH speelde met: Vandervoort, Coly Badiane, Daems, Vandiest, Raemdonck, Wénin (78′ Soetaert), Bolline (81′ Van Den Hemel), Dewolf, Litu, Jørgensen (36′ Rusabana), Boujemaoui.