ERCH A brengt punt mee uit Nossegem

Door vorige week Rotselaar te verslaan, kon ERCH A een lastige klip omzeilen, en meteen het maximum van depunten behouden. Afgelopen zondag stond een lasstige verplaatsing op de kalender met de verplaatsing naar SK Nossegem. Normaal gezien brengen de Hoeilaartse Druivenfeesten geluk, maar het was afwachten of dat dit jaar ook het geval ging zijn. Wat de wedstrijdkern betreft maakte aanvaller John Sikumoya opnieuw zijn opwachting na een aantal weken blessureleed. Hij begon evenwel op de bank naast Michael Rusabana, Diego Van Den Hemel en Wout Soetaert. De startende 11 waren dezelfde 11 als tegen Rotselaar.

Een evenement van de thuisclub waarbij heel wat oud-spelers waren uitgenodigd, zorgde voor heel wat publieke belangstelling rond het mooie Nossegemse grasveld, dat naast de landingsbaan 25L/07R van onze nationale luchthaven gelegen is. Het is dan ook niet abnormaal dat Nossegem met veel moed en goede bedoelingen aan de wedstrijd begint. Toch komt de eerste dreiging van Hoeilaart wanneer Flemming Jørgensen een lage voorzet hoog over jaagt. Hier had het misschien al 0-1 moeten staan. De thuisploeg komt dan opnieuw beter in de wedstrijd en op het kwartier is er een verdedigende ingreep van een ERCH-speler nodig om het elder op de doellijn te ontzetten. De Doenders reageren langs Wout Dewolf maar zijn laag schot gaat maat net voorlangs het doel. Het is een aangenaam kijkstuk en het spel gaat goed op en af met doelkansen aan beide zijden. Hoeilaart heeft meer de bal, maar de thuisploeg geeft de indruk niet veel nodig te hebben om voor gevaar te zorgen. Even voorbij het halfuur wordt buitenspel niet gesignaleerd door de lijnrechter met een hoekschop tot gevolg. Aan de tweede paal is iedereen Deliens vergeten die vrijstaand mag inkoppen: 1-0! Lang houdt de voorsprong echter niet stand. 5 Minuten voor de rust mag Basile Bolline een vrije trap nemen die hij puik naar Amadou Coly schuift, en die schiet in de draai de gelijkmaker binnen: 1-1! Dat is meteen de ruststand na een onderhoudende eerste wedstrijdhelft.

De 2de helft is nog niet lang bezig als we een misverstand zien tussen Nossegem doelman Greven en verdediger Azhari, waar Kamal Boujemaoui gretig kan van profiteren door de bal met veel gevoel over de doelman in de muit de plaatsen: 1-2! Amper een minuut later wordt Jørgensen diep gestuurd en hij kan met een haast iedentieke baltoets opnieuw Greven verslaan, maar de bal gaat ook centimeters over het doel. Hier komt de thuisploeg goed weg. Het spel verwatert dan en Hoeilaart lijkt vooral controle te willen houden. Af en toe is er een uitbraak van de Doenders, maar de laatste pass is vaak niet goed genoeg of verkeerde keuzes worden gemaakt. Op een moment dat de wedstrijd een beetje het vuur heeft verloren, kan Clauws met een doorsteekpass Shayker Hamed (ex-ERCH) in stelling brengen en hij laat Bjarne Vandervoort geen kans: 2-2! Hoeilaart probeert nog de bakens te verzetten om de volle buit alsnog mee te nemen naar de Druivenfeesten, maar verder dan een verdienstelijke poging van Soetaert komen de Doenders niet. Het blijft 2-2.

Daar waar bij de thuisploeg duidelijk tevredenheid heerste met het behaalde punt, was het langs Hoeilaartse zijde vooral teleurstelling. De voorsprong werd immers uit handen gegeven en dit vooral omdat de verlossende 3de treffer niet gescoord werd. Dat was ook de mening van aanvallende middenvelder Kamal Boujemaoui: “Ja ik ben teleurgesteld want hier zat meer in. We bogen een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. We bleven aanvallen nadat ik de 1-2 had gescoord maar om diverse redenen wilde de bal er niet in: pech bij de afwerking, de laatste pass die net niet goed genoeg was of verkeerde keuzes. Een punt op verplaatsing is natuurlijk niet slecht, maar vandaag smaakt dat puntje vooral zuur. We verdienen hier echt om te winnen.”

Voor middenvelder Dylan Vandiest had de wedstrijd op Nossegem nog een extra dimensie, want hij kwam op bezoek bij zijn ex-club: “Op bezoek gaan bij je oude club is altijd een beetje dubbel: ik was blij om de mensen daar terug te zien maar tegelijk besfte ik dat het geen simpele wedstrijd ging worden. We wisten vooraf dat het een match ging worden waar beide partijen er 90 minuten lang voor zouden moeten gaan, zonder steken te laten vallen. We gingen naar daar om de 3 punten te gaan halen en wilden maar al te graag ons foutloos parcours verderzetten. Maar om dat te bereiken hadden we iets beter voor de dag moeten komen. We wisselden te vaak goede met slechte momenten af. Ik vond ons zeker niet slecht maar ook niet goed genoeg om te kunnen zeggen dat we 100% de 3 punten hadden verdiend. Je kan niet elke week top zijn, ook dat is voetbal. We kunnen er alleen maar uit leren en deze lessen meenemen voor het vervolg van het seizoen. Tijdens de week zullen we er weer volop tegenaan gaan zodat we volgend weekend hopelijk een beter resultaat kunnen neerzetten.”

Volgende week zaterdagavond komt met VK Holsbeek opnieuw één van de huidige kopploegen op bezoek. Het zal dus weer een duel op hoog niveau worden aan de Kapelstraat. Supporters op post!

Doelpunten: 24′ Deliens (1-0) 40′ Coly Badiane (1-1) 47′ Boujemaoui (1-2), 76′ Hamed Abou Elenein El Bay(2-2).
ERCH speelde met: Vandervoort, Coly Badiane, Daems, Vandiest (72′ Rusabana), Raemdonck, Wénin, Bolline (85′ Sikumoya), Dewolf (72′ Soetaert), Litu, Jørgensen (76′ Van Den Hemel), Boujemaoui.