ERCH A begint competitie met klinkende zege

Na een veel te lange periode zonder competitievoetbal was het voor de Hoeilaartse jeugd- en eerste ploegen en hun aanhang afgelopen weekend eindelijk zover!de start van de competitie! Onze A-ploeg speelde zijn eerste wedstrijd in 2de provinciale A op het veld van FC Baal. Voor deze wedstrijd kon T1 Stef Van de Velde niet rekenen op een paar geblesseerde spelers. Zo revalideert Yani Smidts van een liesbreuk en heeft John Sikumoya af te rekenen met last aan de hamstrings. Voor deze opener van het kampioenschap begonnen aanvallers Wout Soetaert en Emile Deneffe naast middenvelder Basile Bolline op de bank. Zij waren gezeten naast nieuwkomer Michael Rusabana, een ervaren centrale verdediger die vorige week overkwam van KSC Grimbergen.

De scheidsrechter fluit de partij op gang in waarlijk zomerse omstandigheden. Van bij de aftrap toont FC Baal zich als een taaie tegenstander die het vooral moet hebben van duelkracht en fysiek voetbal. Dit resulteert al vroeg in een gele kaart voor kapitein Van Der Elst. De eerste helft vordert evenwichtig en beide ploegen steken af en toe de neus aan het venster. ERCH kan vooral dreigen via zijn snelle flanken. Bij één van de snelle uitbraken op de linkerflank legt Coly de bal panklaar voor Flemming Jørgensen die de 0-1 met veel plezier tegen de netten prikt! Na de openingstreffer moet Baal reageren en drukt ERCH terug op eigen helft. Er is dan ook een beresterke Bjarne Vandervoort nodig om tot 3 maal toe de gelijkmaker te voorkomen. De Doenders geraken tijdens het 3de kwart niet meer in hun spel en laten zich integendeel eerder meeslepen in het spel van de tegenstander. Hoeilaart houdt echter stand en kan de krappe voorsprong behouden tot met de rust.

De tactische richtlijnen die coach van de Velde tijdens de rust heeft meegegeven zijn op het veld onmiddellijk zichtbaar bij aanvang van de tweede helft. Even na rust gaatTomas van der Hoeven naar de kant ten voordele van Basile Bolline. De Hoeilaartse flankspelers kunnen zich nog meer doorzetten en vooral via een bedrijvige Wout Dewolf zorgt Hoeilaart voor dreiging. Op het uur moet Dylan Vandiest geblesseerd het veld verlaten zodat Rusabana zijn eerste speelminuten mag maken voor ERC Hoeilaart. Ondanks het overwicht blijven blijven een 2de doelpunt aanvankelijk uit, maar op het uur kan Jørgensen met zijn tweede goal van de namiddag toch eindelijk de verdiende 0-2 binnen schieten. Hij ontfutselt de bal van een Baalse verdediger en geeft de doelman geen kans. Behalve een paar stevige overtredingen kan de thuisploeg weinig inbrengen tegen het Hoeilaartse overwicht. Het is dan ook logisch dat de bezoekers verder kunnen uitlopen. Alweer Dewolf kan zich doorzetten op zijn flank en de bal voorzetten naar Coly die de 0-3 binnen schiet. ERCH Zit daarmee op rozen en de wedstrijd lijkt beslist. Ook fysiek lijkt ERCH de bovenhand te halen naarmate de wedstirjd vordert. In de slotfase wordt er nog twee keer gescoord. Eerst kopt de ingevallen Emile Deneffe een puike hoekschop van Kamal Boujemaoui hard binnen. Even later gaat de bal, na een geharrewar voor doel, op de stip voor Baal. Doelman Vandervoort maakt zijn reputatie waar en stopt de penalty, en vervolgens ook nog eens de rebound. Tegen de tweede rebound heeft hij echter geen kans en Claessens kan de eerredder scoren.

Stef Van de Velde

ERCH boekt daarmee een verdiende overwinning op het veld van een stug FC Baal. Enkel tijdens het derde kwartier en de laatste 10 minuten lieten de Doenders zich wat meeslepen in het spel van Baal maar verder kwam de zege nooit in gevaar. T1 Stef Van de Velde was dus een tevreden man maar zag zeker nog werkpuntjes voor zijn spelersgroep : “Inderdaad een verdiende zege, maar we hadden de wedstrijd ook veel eerder kunnen beslissen. En dat is meteen een eerste werkpunt: een wedstrijd op het juiste moment kunnen dood doen door efficiënter te zijn. Daarnaast was ik minder tevreden over de laatste 10 minuten, waarin we onnodig veel speelgelegenheid gaven aan de tegenstander, met een vermijdbare tegengoal tot gevolg. Mijn spelers voerden hun opdrachten niet meer uit, liepen uit positie. Maar het is uiteraard wel fijn dat je de vruchten plukt van een loodzware voorbereiding. Het programma dat mijn spelers met succes hebben afgewerkt was eerder van niveau D2 dan van P2 😊. Dus een dikke pluim voor de spelers dat ze dat programma effectief hebben doorlopen. We hebben in ieder geval een hechte en toffe groep gesmeed tijdens de voorbije maanden, want letterlijk àlle spelers waren gisteren op de wedstrijd aanwezig, zelfs de geblesseerden én niet-geselecteerden. Maar goed volgende zondag volgt alweer een nieuwe uitdaging met de komst van Rotselaar en dat is meteen een stevige tegenstander met veel kwaliteiten.

Doelpunten: 21′ en 63′ Jørgensen (0-1 en 0-2), 71′ Coly Badiane (0-3), 84′ Deneffe (0-4), 87′ Claessens (1-4).
ERCH Speelde met: Vandervoort, Coly Badiane, Daems, Vandiest (61′ Rusabana), Raemdonck, Wénin, Boujemaoui, Dewolf (72′ Soetaert), Litu, Jørgensen (72′ Deneffe), Vanderhoeven (53′ Bolline).

ERC HOEILAART ZOEKT JEUGDTRAINERS!! Wij zijn nog op zoek naar een trainer voor U7 en U15 (2de jaars). Ben jij gepassioneerd door voetbal en wil je deze passie graag doorgeven aan jonge voetballers. Dan ben je van harte welkom bij ERCH. Graag een mailtje naar jeugd.sport@erchoeilaart.be .