ERCH A laat zich verrassen door Groot Dilbeek

Sinds de nederlaag op de openingsspeeldag thuis tegen Kraainem, liet ERCH A geen punt meer liggen. Ook vorige week op het veld van FC Galmaarden, pakten de Doenders de volle buit mee terug naar Hoeilaart. Daardoor telde de ploeg een knappe 12 op 15 en stond ze in de rangschikking op 1 puntje van leider Kraainem. Afgelopen zondag kwam de toenmalige rode lantaarn, VC Groot Dilbeek, op bezoek aan de Kapelstraat. Het trainersduo Stef Van De Velde en Danny Van Laethem kon op een quasi volledige kern rekenen. Bij de bezoekers ontbraken heel wat basisspelers zodat een aantal jongere spelers uit de P4-kern moesten ingezet worden. Bij ERCH was het meteen een soort van afscheidsmatch voor middenvelder Basile Bolline, want hij vertrekt voor zijn studies naar het buitenland en zal pas na de winterstop terugkeren. Verder zaten Yani Smidts, John Sikumoya Bofando, Stijn Baudet en Shayker El Bay op de vrij offensieve Hoeilaartse bank.

De wedstrijd begint onder een stralende herfstzon. ERCH, in nieuwe fluo-groene uitrusting, begint vrij rustig (of is het “gerust”? 😉) aan de partij en laat zich na een 5-tal minuten toch wel verrassen. Een voorzet wordt tegen de arm van Kwinten Heremans geschoten in de zestien, en na amper 5 minuten gaat de bal hierdoor al op de stip. Stepan Kuleshov neemt dit geschenk in dank aan en knalt zijn ploeg vroeg op voorsprong. Een gedroomde start voor het geplaagde Dilbeek en ERCH is al meteen op achtervolgen aangewezen. Ondanks de achterstand lijken de Doenders er nog altijd gerust in dat de resterende 85 minuten zeker zullen volstaan om de 3 punten thuis te houden. Maar veel verder dan een paar halve kansen geraakt Hoeilaart niet. Ondanks het duidelijk veldoverwicht slaagt de thuisploeg er niet in om de Dilbeekse defensie echt in de problemen te brengen. Een schot van Anasse El Yousfi dat de buitenkant van de paal treft is 10 minuten voor de pauze het gevaarlijkste dat we kunnen noteren. Aan de overkant heeft doelman Bjarne Vandervoort evenmin veel ballen gezien. Maar een dikke 5 minuten voor de rust wordt een hoekschop voor de bezoekers aan de eerste pal doorgekopt naar Delplanque die rustig mag aannemen, draaien, en Vandervoort het nakijken geeft: 0-2! De opdracht om te winnen wordt voor Hoeilaart op die manier al een pak lastiger, en het is nog niet gedaan! Nauwelijks een paar minuten na de 0-2 kan Kuleshov een scherpe counter afronden en lijkt de partij gespeeld: 0-3! De bezoekers komen nog dicht bij een vierde (!) treffer maar die poging gaat centimeters naast. We gaan de rusten met een onverwachte 0-3 tussenstand.

De Hoeilaartse supporters druipen teleurgesteld af richting de Sportbar, al leeft uiteraard nog de hoop nog dat tijdens de 2de helft de bakens alsnog kunnen verzet worden, al lijkt een puntje nu al het hoogst haalbare. De Hoeilaartse techische staf ziet zich genoodzaakt om defensieve opofferingen te doen ten voordele van meer aanvallende krachten. Zo blijven verdedigers Jannes Nicodème en Kwinten Heremans tijdens de rust binnen, terwijl aanvallers Stijn Baudet en Shayker El Bay in hun plaats komen. Maar de offensieve injectie brengt niet meteen zoden aan de Hoeilaartse dijk. Het zijn integendeel de bezoekers die al snel de 0-4 kunnen scoren, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens voorafgaand handspel. Maar toch groeit er opnieuw hoop in de Hoeilaartse rangen wanneer El Yousfi na 5 minuten de verdiende 1-3 kan scoren. Dilbeek reageert maar de efficiëntie die het voor de rust aan de dag legde ontbreekt na de pauze. Het schot gaat tegen de paal. Hier komt ERCH andermaal goed weg. Maar daarmee lijkt Dilbeek zijn beste pijlen verschoten te hebben en Hoeilaart eist nu quasi het volledige balbezit op. Veel doelgevaar komt hier echter niet uit voort. Al dient wel gezegd dat ERCH een duidelijke penalty niet toegekend krijgt van de scheidsrechters. Ook de inbreng van John Sikumoya brengt geen bijkomend gevaar voor doel. Dilbeek houdt al bij al makkelijk stand. In de slotfase schiet Baudet nog een wenkende kans van dichtbij over, maar gescoord wordt er niet meer. Het blifjt 1-3.

Over de redenen voor deze onverwachte nederlaag na een toch wel bleke prestatie had iedereen in het Hoeilaartse kamp na het laatste fluitsignaal zijn idee: pech, onderschatting, gebrek aan motivatie, fysieke paraatheid van sommige spelers, tactische fouten, … ? Maar de analyse ten gronde zal gemaakt moeten worden door de technische staf. Dergelijk puntenverlies mag immers nooi gebeuren! Een ploeg met de ambitie van ERC Hoeilaart moet altijd de 3 punten thuis houden. Eén ding staat dan ook als een paal boven water: ook al is het seizoen nog lang, dit puntenverlies zou wel eens héél duur kunnen blijken bij de eindafrekening. Volgende week wordt er dus maar beter gewonnen, al zal dat niet eenoudig worden op het veld van Herne. Opgepast, de aftrap is om 16u00 (Hernekouter , te Herne).

Tijd genoeg dus om eerst lekkere mosselen (of iets anders) te komen smullen op ons Mosselfestijn. Reserveren (aanbevolen, niet verplicht): www.erchoeilaart.be/mosselfestijn

Doelpunten: 6′ Kuleshov (0-1 pen.), 39′ Delplanque (0-2), 42′ Kuleshov (0-3), 50′ El Yousfi (1-3).
ERCH speelde met: Vandervoort B., Badiane A., Nicodème J., (45′ Baudet S.), Raemdonck T., Collyns A., El Yousfi A., Bolline B. (45′ El Bay S.), Dewolf W., Bukasa R. (80′ Smidts Y.), Jørgensen F. (70′ Sikumoya bofando J.)