ERCH A blijft steken op gelijkspel in Herne

Met dank aan Gino

Vorige week moest ERC Hoeilaart A onverwacht zijn meerdere erkennen thuis tegen VC Groot Dilbeek. Een nederlaag die heel wat wenkbrauwen deed fronsen bij de supporters. Dilbeek stond toen immers op de laatste plaats, en ook al voetbalden de bezoekers zonder complexen en zeker niet als een staartploeg, een nederlaag was niet meteen waar de Hoeilaartse aanhang rekening mee had gehouden. Er werd afgelopen zondag dus maar beter gewonnen op het veld van FC Herne, ook al een ploeg uit de 2de helft van de rangschikking. Afgezien van Basile Bolline die tot na Nieuwjaar voor zijn studies in de USA vertoeft, waren er quasi geen afwezigen in de kern. Dylan Vandiest maakte wel opnieuw zijn opwachting bij de 15, al begon hij op de bank naast John Sikumoya Bofando, Niel Dewolf en ook Ronny Bukasa. In de verdediging kwam Niel Taymans terug uit blessure en verscheen prompt aan de aftrap.

Wout Dewolf scoorde het enige Hoeilaartse doelpunt

Het eerste doelgevaar komt van de Doenders waarbij Wout Dewolf kan voorzetten voor doel, maar Anasse El Yousfi komt een teenlengte te kort om binnen te tikken. Bij een hoekschop voor de thuisploeg krijgt de Hoeilaartse verdediging de bal niet weg zodat een doelpoging van Landuyt net niet door Bjarne Vandervoort gepareerd kan worden: 1-0! ERCH reageert bijna halfweg de eerste periode langs Yani Smidts die zich kan doorzetten tot op de achterlijn maar zijn voorzet wordt afgeblokt. Op slag van rust mogen de bezoekers een vrije trap nemen op een interessante plaats. Wout Dewolf zet zich achter de bal en mikt naar doel, en de bal rolt tergend traag binnen: 1-1!

Beide ploegen beginnen met dezelfde spelers aan de 2de helft. Kort na de pauze is het ERCH dat als eerste kan dreigen via Anthony Collyns, maar de bal gaat naast. Even later opnieuw Collyns die Shayker El Bay kan bedienen maar de doelpoging gaat opnieuw voorbij de verste paal. Op het uur moet Wout Dewolf, die even voordien geel pakte, geblesseerd het veld verlaten. Het is broer Niel die in zijn plaats komt. Maar ook Anasse El Yousfi moet met een blessure naar de kant waardoor John Sikumoya in het veld komt. Na een overtreding waarbij Jannes Nicodème een gele kaart onder de neus geduwd krijgt, zoeft de vrije trap van Herne rakelings naast. Aan de overkant mag Amadou Colly alleen op doelman Lanneer afgaan maar de afwerking van de Hoeilaartse sterkhouder is ondermaats en weg kans. Maar verder geraakt Hoeilaart niets en kan dus voor de 2de opeenvolgende wedstrijd niet winnen.

Het was een zeer matige partij van beide ploegen waarbij geen van beide doelmannen veel ballen heeft gezien. Vooral vanwege ERCH opnieuw een teleurstellende prestatie tegen een tegenstander die men normaliter toch de baas zou moeten zijn. Vooral het gebrek aan de nodige creativiteit om tot doelkansen te komen bij de Doenders was andermaal opvallend. Door dit puntenverlies telt Hoeilaart inmiddels al 6 punten achterstand op leider Kraainem. Volgende zondag komt met Leeuw Brukom opnieuw een ploeg op bezoek die zijn huid duur zal verkopen. Hopelijk vallen de blessures van Dewolf en El Yousfi mee.

Doelpunten: 12′ Landuyt (1-0), 46′ Dewolf W. (1-1)
ERCH speelde met: Vandervoort B. Smidts Y., Coly A., Nicodème, J., Raemdonck T., Baudet S., Collyns A., El Yousfi A. (74′ Sikumoya Bofando J.), Dewolf W. (60′ Dewolf N.), Taymans N., Hamed Abou Elenein El Bay S. (82′ Bukasa R.)