ERCH A krijgt niet wat het verdient tegen de leider

Vorige week ging ERC Hoeilaart A onverwacht kopje onder op het veld van FC Geetbets, nadat het een karrevracht aan doelrijpe kansen verkwanselde. Met het bezoek van leider Herent afgelopen zondag, moest de efficiëntie dringend naar omhoog. Middenvelder Basile Bolline blesseerde zich aan de enkel in Geetbets en ontbrak bijgevolg in de selectie. Wout Soetaert ligt ook nog altijd in de lappenmand, en Diego Van Den Hemel blesseerde zich bij de opwarming. Wel goed nieuws is er van Yani Smidts die matchritme opdeed bij de P4 na een liesblessure. Flemming Jørgensen had wat last en begon op de bank naast Mathias Van Der Zwalmen, Dylan Vandiest en John Sikumoya. Verdediger Michael Rusabana stond voor het eerst aan de aftrap.

Het is ideaal voetbalweer en onder een aangemane herfstzon wordt de wedstrijd op gang getrapt. Maar net als tegen Holsbeek, amper 2 weken geleden, laat de Hoeilaartse verdediging zich al snel ringeloren. Na nauwelijks 5 minuten kan Taveirne een combinatie afronden: 0-1! De eerste 20 minuten verlopen verder vrij evenwichtig, al heeft de thuisploeg duidelijk meer balbezit. Doelgevaar levert dit niet op, mede door een snel terugplooiend Herent dat de organisatie behoudt. Het zijn de bezoekers die bijna hun 2de kunnen scoren wanneer een voorzet bijna binnen waait, maar Bjarne Vandervoort tikt de bal van onder zijn deklat in hoekschop. Het slotkwartier van de eerste periode is duidelijk voor de Doenders die nu toch meer aandringen. Een kleine 10 minuten voor de pauze krult Kamal Boujemâoui enig mooi een vrije trap binnen, maar nog voor de bal achter de doellijn de grond raakt, wordt de goal afgekeurd vanwege een Hoeilaartse speler in de muur. Een paar minuten later geraakt de bal niet weg uit de Herentse kleine rechthoek, maar geen enkele Hoeilaartse voet kan het leder over de doellijn krijgen. We gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Na de pauze komt ERCH het best uit de kleedkamer. Na een dikke 5 minuten spelen neemt Wout Dewolf een hoekschop die door Amadou Coly in doel wordt verlengd: 1-1! Hoeilaart put moed uit de gelijkmaker en gaat nu resolut voor de voorsprong. Boujemâoui krijgt vrijstaand nog een unieke kans op de voorsprong, maar hij kan de bal niet laag houden en weg kans. Aan de overkant is er een attente Vandervoort nodig om Herent van een 2de goal te houden. Langs Hoeilaartse zijde is er nog een goede mogelijkheid voor Jørgensen, maar hij mikt het leder net naar de verkeerde kant van de winkelhaak. Er wordt dan tot overmaat van ramp nog een duidelijke penalty-fout voor Hoeilaart niet gefloten. Het lijkt wel alsof alle middelen goed zijn om ERCH van een 2de goal te houden. Een dikke 10 minuten voor tijd mag een bezoeker in duidelijk buitenspel toch doorspelen en de winning goal staat op het bord: 1-2. ERCH probeert nog de bakens te verzetten maar de Herentse verdediging geeft geen krimp.

Na een onderhoudende wedstrijd kreeg ERCH daarmee niet wat het verdiende, namelijk een puntje. Herent was zeker en vast de beste tegenstander tot nu toe, maar had wel “het geluk van de kampioen” nodig om te winnen aan de Kapelstraat. Met de 0 op 6 moeten de Doenders bovenaan de rol wat lossen en tellen nu al 8 punten achterstand op de onbetwiste leider. Volgende zaterdagavond moet er dus maar beter gewonnen worden in Tielt-Winge.

Doelpunten: 5′ Bouchmal (0-1), 51′ Badiane Coly (1-1), 80′ Stroobants (1-2)
ERCH speelde met: Vandervoort, Badiane Coly, Daems, Raemdonck, Wénin, Deneffe (46′ Jørgensen), Vanroye, Rusabana (46′ Vandiest), Dewolf, Litu (84′ Sikumoya), Boujemâoui.