Eerste nederlaag voor ERCH A

Vorige week nam ERC Hoeilaart A met een knappe prestatie vlot de maat van VK Holsbeek. Met een mooie 10 op 12 trok ERCH afgelopen zondag naar het relatief verre en onbekende FC Geetbets. Ten opzichte van de vorige wedstrijd ontbrak Wout Soetaert wegens blessure in de basiself en kwam John Sikumoya aan de aftrap. Kamal Boujemâoui begon licht geblesseerd op de bank naast Dylan Vandiest, Mathias Van Der Zwalmen en Michael Rusabana.

De wedstrijd wordt in de druilerige regen afgetrapt. Beide ploegen hebben dan ook wat tijd nodig om zich aan te passen aan het natte natuurgras. De bal schiet vaak door op het kleine veld en mede daardoor krijgen we in het openingskwartier weinig goed voetbal te zien. Na 10 minuten spelen mogen we het eerste schot op doel noteren. Basile Bolline probeert het van op zo’n 16 m maar doelman Buvé gaat goed plat. Even later slaat het noodlot toe voor de Hoeilaartse spelmaker want hij wordt afgevoerd met een enkelblessure. In het verdere verloop van de eerste helft staat er slechts één ploeg op het veld. De doelkansen stapelen zich op voor de Doenders en ze allemaal hier noteren zou tot een vrij eentonig verslag leiden. De thuisploeg hanteert tactisch een soort van egelstelling met een dubbele gordel achterin. Een kloof van een paar doelpunten ware niet overdreven geweest bij de rust, maar we draaien vreemd genoeg met een 0-0 tussenstand.

De Hoeilaartse dominantie van voor de pauze, zien we bij aanvang van de tweede helft niet meteen terug. Meer nog, het is Geetbets dat als eerste kan dreigen maar Marechal mist in de draai zijn schot, en de bal gaat gelukkig naast. Maar dat eerste echte wapenfeit van de wedstrijd vanwege de thuisploeg, is meteen ook voor een tijdje het laatste. Hoeilaart rijgt andermaal de doelrijpe kansen aan mekaar. Maar doelman Buvé speelt een sterke partij en pareert elke poging in zijn kader. Andere kansen gaan over of naast. De ene kans wordt al onbegrijpelijker gemist dan de andere. Wie al een tijdje meedraait in het voetbal voelt de bui al hangen. Er is immers de oude voetbalwet die zegt dat wie de kansen mist, vaak het deksel op de neus krijgt. En dat is voor ERC Hoeilaart in Geetbets niet anders. De bal belandt via een tussenstation bij Labens die met een gemeten voorzet zijn ploegmaat Marechal vindt. Deze laatste kopt prompt de 1-0 binnen. ERCH probeert nog de bakens te verzetten maar scoren lukt vandaag duidelijk niet. In de slotminuut pakt Denis Wénin ondanks een puike partij, nog rood voor een onnodige reactie.

Bjarne Vandervoort

De eerste nederlaag van de competitie is daarmee een feit en uiteraard geen drama, al kwam ze misschien wel op een onverwacht moment. Het geleverde spel was gezien de omstandigheden (veld, weer, tactiek van de tegenstander, …) zeker niet slecht en er werden genoeg doelkansen gecreëerd om twee of drie wedstrijden te winnen. Doelman en kapitein Bjarne Vandervoort die zowat de hele wedstrijd zo goed als werkloos was, baalde dan ook als een stekker: “We hadden zo makkelijk kunnen winnen, maar daarvoor moet je goals maken. We hebben o zo veel kansen laten liggen en dat betaal je blijkbaar cash. We geven 1 kans weg op een voorzet, en zij werken af aan 100%. We kunnen ons weinig verwijten qua inzet of spel, zeker niet in de 2e helft. We hebben de tegenstander zeker ook niet onderschat. We werden vaak genoeg gewaarschuwd vooraf. Er gaan nog dergelijke matchen komen, waar ik er zeker van ben dat we die wel gaan winnen! Die eerste nederlaag komt in ieder geval heel hard aan, vooral de manier waarop. Ik kan het nog steeds niet begrijpen dat we deze wedstrijd niet gewoon naar onze hand gezet hebben. We kijken nu uit naar de topper van volgende week thuis tegen leider Herent. Het wordt een topper tussen twee voetballende ploegen, wees daar maar zeker van. Ik verwacht iedereen enorm scherp deze week! We zullen er vol voor gaan om het dom puntenverlies van vorig weekend goed te maken.”

De efficiëntie die bij ERCH ontbrak, was er duidelijk wél bij Geetbets dat uit 2 doelkansen 1 goal puurde. Die efficiëntie zal beslist naar omhoog moeten bij de Doenders als we volgende week leider Herent pijn willen doen. Sterkhouder Basile Bolline zal al zeker ontbreken de komende weken.

Doelpunten: 80′ Marechal (1-0)
ERCH speelde met: Vandervoort, Badiane Coly, Daems, Sikumoya (60′ Boujemâoui), Raemdonck, Wénin, Vanroye, Bolline (12′ Vandiest), Dewolf, Litu, Jørgensen.