ERCH A behaalt felbevochten punt in Asse

Vorige week klom ERCH A naar de leidersplaats in 2de provinciale A na een duidelijke 4-0 zege, en vooral door de nederlaag van Kraainem. De vraag was dan uiteraard hoe lang ERCH daar zou blijven staan 😇. Afgelopen zondag stond in ieder geval een belangrijke wedstrijd op het programma met het oog op dat kampioenschap, maar vooral in het kader van de strijd om de 2de periode. De Doenders moesten immers naar de leider in die stand om de periodetitel, Asse-Zellik 2002. Deze ploeg had zich in de heenwedstrijd als een te duchten tegenstander getoond want ze kwam met 0-1 winnen aan de Kapelstraat, na 80 minuten met 10 man te hebben gespeeld. De ploeg is een combinatie van ervaren spelers met jong talent, en kwam aan de aftrap met een elftal waarvan de gemiddelde leeftijd 28 jaar was, al zaten er ook 3 achttienjarigen tussen. Bij ERCH bedroeg de gemiddelde leeftijd 25 jaar. Maar genoeg statistiek 🤓, over naar de wedstrijd! Stef Van De Velde en Danny Van Laethem konden niet rekenen op de geschorsten Coly en Smidts. Basile Bolline en Dylan Vandiest kwamen hierdoor aan de aftrap. Op de bank zagen we Stijn Baudet, Matthias Van Der Zwalmen, John Sikumoya Bofando en youngster Kwinten Heremans.

De wedstrijd wordt op gang gefloten met een temperatuur iets boven het vriespunt en een ijzige noordoosten wind. Het is duidelijk dat de bezoekers zich wat moeten aanpassen aan de ondergrond, die er door de dooi wat vettig bij ligt. Na de studieronde kan de thuisploeg als eerste dreigen met een hoekschop die ei zo na in één tijd in doel waait. Ondanks de wat moeilijke start en de aanpassing aan het veld, lijkt ERCH na verloop van tijd toch steeds beter de vrije man te vinden, met name op de linkerflank. Zo kan Jannes Nicodème van flank wisselen en Basile Bolline vinden die doortikt naar Shayker El Bay. Die bedient op zijn beurt de diepste man Flemming Jørgensen die deze knappe Hoeilaartse aanval succesvol afrondt: 0-1! Hoeilaart is daarmee heel efficiënt en kan dus ondanks het overwicht van de thuisploeg op voorsprong komen. Het recept van Asse-Zellik is al vrij snel duidellijk: vaak via de lange bal op rechts de pijlsnelle Axcel Bosango Moussa aanspelen en met deze jonge flankspeler heeft de Hoeilaartse verdediging zijn handen vol. Tot echte doelkansen komt de thuisploeg echter niet, al zorgen een paar goed getrapte hoekschoppen toch voor wat animo. Het is daarentegen ERCH dat opnieuw kan dreigen via een snelle combinatie tussen Bolline en Niel Dewolf, maar deze keer kent Jørgensen minder succes in de afwerking. Aan de overkant houdt Nicodème zich op tijd in zodat hij zijn tegenstrever in de zestienmeter net niet raakt. Maar de aanvaller in kwestie gaat toch neer en de scheidsrechter trapt erin: penalty! Ervaren rot Geoffrey Cabeke laat dit geschenk niet liggen en brengt zijn ploeg vanop de stip op gelijke hoogte. De eerste helft vordert verder met veel inzet aan beide kanten maar scoren lukt niet meer. We gaan de pauze in met een billijke 1-1 gelijke stand.

De eerste kans van de 2de periode is voor ERCH. Het is opnieuw Jørgensen die centraal voor doel een unieke kans krijgt op een 2de treffer, maar zijn poging gaat hoog over. De thuisploeg behoudt het overwicht maar echt dreigen zit er niet in. Tot op het uur de Hoeilaartse verdediging balverlies lijdt en Ysenbaert zijn kans waagt vanop zo’n 15 meter. De bal gaat gelukkig tegen de kruising en botst terug het veld in. De Hoeilaartse verdediging kan ontzetten en het gevaar is geweken. Maar dan opeens, wijst de scheidsrechter naar de middenstip en geeft dus doelpunt. Consternatie alom, zeker aan Hoeilaartse zijde, maar ondanks hevig protest staat de 2-1 prompt op het scorebord! Opmerkelijk…😲 ERCH is hierdoor logischerwijze wat van slag maar gaat even later toch met volle moed op zoek naar de gelijkmaker. Een kleine 10 minuten na de opdoffer van de tegengoal mag de ingevallen John Sikumoya naar doel knallen. Het schot is echter te centraal en doelman Cajot kan afweren. Gelukkig is Shayker El Bay goed gevolgd en hij kan de 2-2 binnen prikken! Het beloven in ieder geval nog 20 spannende minuten te worden want beide ploegen lijken op zoek te gaan naar de winning goal. Toch is het Asse-Zellik dat wat meer de bal kan opeisen en ten aanval trekken. Maar doelman Bjarne Vandervoort kan de pogingen eenvoudig onschadelijk maken. In de extra tijd komt de thuisploeg nog het dichtst bij het winnende doelpunt met een knal vanop afstand, maar Vandervoort is attent. Het blijft 2-2.

Het was bij momenten een beklijvende partij en van bij de aftrap hing er een spanning in de lucht die bijna de indruk gaf dat het om een beslissende wedstrijd om de titel ging. Beide ploegen maakten er een leuk kijkstuk van met veel inzet en spankracht. Dit zorgde uiteraard ook voor de nodige animo naast het veld. Alleen jammer dat de wedstrijdleiding een mindere dag kende. ERCH van zijn kant toonde knap zijn mentale weerbaarheid door terug recht te krabbelen na de onterecht toegekende 2-1. Het gelijkspel is dan ook verdiend en wellicht waren beide ploegen na afloop tevreden met het resultaat. Volgende week ontvangt ERCH thuis de Leeuwkens uit Teralfene, een ploeg die wellicht geen onbekende is voor onze co-trainer Danny. Aftrap om 15u00, supporters op post!!

Videoverslag van deze wedstrijd op Ring TV: https://www.ringtv.be/sport/asse-zellik-en-hoeilaart-verdelen-de-buit

Doelpunten: 20′ Jørgensen (0-1), 33′ Cabeke (pen. 1-1), 61′ Ysenbaert (2-1), 69′ El Bay (2-2).
ERCH speelde met: Vandervoort B., Nicodeme J., Vandiest D. (63′ Van Der Zwalmen M.), Raemdonck T., Bolline B., Dewolf W. (90′ Heremans K.), Bukasa R. (84′ Baudet S.), Jørgensen F., Dewolf N. (63′ Sikumoya J.), Taymans N., Hamed Abou Elenein El Bay S
.