06/08/2023: ERCH A kent geen problemen met Kessel-Lo

Afgelopen zondag speelde ERC Hoeilaart A zijn “eerste match met inzet”, en dit in het kader van de jaarlijkse Beker van Brabant. Binnen de voorbereiding was dit reeds de 3de wedstrijd van de Doenders. Er werd reeds geoefend tegen de buren van Tempo Overijse (0-2 verlies), en vorige donderdag speelde ERCH een pittige vriendschappelijke wedstrijd op het veld van het KFC Eppegem A van oude bekende trainer Philippe Wayenberg. De wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel waarbij ERCH vooral vergat zichzelf te belonen, maar anderzijds pakte doelman Jeremie Makiese ook een (onterecht gefloten) strafschop. Voor de eerste van 4 bekermatchen kwam Kessel-Lo 2000 op bezoek in het vernieuwde Hoeilaartse voetbalcomplex. Qua wedstrijdkern moesten trainers Stef en Danny rekening houden met een aantal afezigen: Bright Etuwé (optreden), terwijl andere spelers zoals Tom Raemdonck en Flemming Jørgensen last hadden van (lichte) blessures.

De bezoekers beginnen snedig aan de partij en proberen de Hoeilaartse defensie onder druk te zetten. Doelgevaar levert dit echter niet op. Aan de overkant wordt Emile Deneffe diep gestuurd en hij kan op de rechterflank de actherlijn halen. Zijn voorzet naar de 2de paal is gemeten en daar knalt Arnaud Beaunom in 1 tijd heerlijk binnen: 1-0! Kessel-Lo reageert onmiddellijk en bezoeker Rotsaert mag alleen op Bjarne Vandervoort afgaan maar de Hoeilaartse doelman komt goed uit en dwingt zijn tegenstander tot een plaatsbal die naast het lege doel belandt. Hier komt ERCH goed weg. Op het kwartier neemt Beaunom een vrije trap vanop de linkerflank en de Kesselse doelman Beelen kan deze ternauwenood van onder de deklat halen. Bij de daaropvolgende hoekshop kent Jannes Nicodème pech wanneer zijn puike deviatie de deklat treft. Hoeilaart houdt in het verder verloop van de eerste helft de controle, terwijl Kessel-Lo niet meteen veel drang naar voren vertoont. Toch komen de bezoekers in de slotfase van de eerste helft nog opzetten en kunnen 2 à 3 keer voor dreiging zorgen. Maar scoren lukt niet zodat we gaan rusten met een zuinige 1-0 voorsprong.

De tweede helft begint uitstekend voor de thuisploeg. De mee opgerukte Yani Smidts wordt in de zestienmeter van de sokken gelopen en de bal gaat op de stip. Amadou Coly kwijt zich uitstekend van dit klussje en brengt ERCH op 2-0. De Doenders zijn duidelijk gemotiveerd uit de kleedkamer gekomen want even later is het opnieuw raak. Ahry Sota zet een rush op langs zijn rechterflank en zet voor naar Deneffe die de doelman kansloos laat: 3-0! De wedstrijd lijkt hiermee vroeg in de 2de helft beslist, maar de honger van de Hoeilaartse spelers lijkt nog niet gestild. Even voorbij het uur kan de bezoekende doellman een knal nog afweren maar in de rebound draait Niel Dewolf fraai de 4-0 in de verste hoek binnen. Even later mag opnieuw Dewolf voorzetten en Shayker Hamed zet de forfaitcijfers op het scorebord: 5-0! ERCH voetbalt nog een aantal prima kansen bij elkaar maar verzuimt om de score verder uit te diepen. 5 Minuten voor tijd bereikte een uittrap van Vandervoort de prima ingevallen Alexandre Alves Rosa die knap de bal devieert tot bij Hamed en die legt mooi de eindcijfers vast: 6-0. In de obligatoire strafschoppenreeks moet ERCH+ het onderspit delven met 2-3.

Danny Van Laethem

Een duidelijke en verdiende overwinning voor de Doenders, die vooral veel gretigheid toonden na rust waardoor de score misschien nog hoger had kunnen oplopen. Co-trainer Danny Van Laethem was in ieder geval – hoe kan het ook anders – een tevreden man na afloop, en steekt de ambities van ERCH niet onder stoelen of banken: “Met deze wedstrijd onderstepen we dat ERCH over een sterke spelersgroep beschikt waarbinnen de concurrentie groot is met een dubbele bezetting op quasi elke positie. Dat is vooral belangrijk met het oog op de competitie, want het resultaat van vandaag betekent op zich niet zo heel veel. Deze bekerwedstrijden moeten ons toelaten om onze pionnen op de juiste plaats te zetten zodat we klaar zijn voor de competitiestart, want dàt is ons prioritair doel. Al is het natuurlijk wel van belang dat we op dit elan kunnen verder evolueren met het oog op de competitie. Want we moeten het niet onder stoelen of banken steken dat we, net als vorig seizoen, met duiidelijke ambities het seizoen aanvatten. We hebben de basis van onze spelersgroep, die sowieso al sterk was, grotendeels kunnen behouden. Daarbovenop hebben we gerichte transferts gedaan die elk een meerwaarde zijn. De ambitie van de technische staf, de spelers en het bestuur is duidelijk: wij willen naar eerste provinciale!“. Volgende week zondag wordt het wellicht heel andere koek met de verplaatsing naar het sterke Fenixx Beigem Humbeek (aftrap 16u30). Maar eerst oefent ERCH op woensdagavond 09/08 nog tegen de buren van Terhulpen (R. La Hulpe SC). Aftrap om 20u00.

Omdat we jullie nog niet echt informeerden over de transfers bij ERCH, geven we jullie voor de volledigheid bij deze even een overzicht van de nieuwkomers bij de Doenders:
Achraf Belhaj (aanvaller, Kraainem) en Harry Tedong (middenvelder, Kraainem), Henoch Makiese (aanvaller, Linden), Emile Deneffe (aanvaller, terug van de USA), Bright Junior Etuwé (middenvelder rGroot Dilbeek), Ahry Sotta (aanvaller, Eppegem), Jeremie Makiese (doelman, Virton), Alexandre Alves Rosa (middenvelder, RUSC Anderlues), Arnaud Beaunom (middenvelder, terug van RFC Grez-Doiceau) en Julien Decouvreur (verderdiger, U19 Tempo Overijse). Anderzijds namen we jammer genoeg ook afscheid van Basile, Dylan, Stijn, John, Anthony, Anas, Kwinten en John.

Doelpunten: 5′ Beaunom (1-0), 46′ Coly (pen. 2-0), 48′ Deneffe (3-0), 66′ Dewolf N. (4-0), 68′ en 85′ Hamed Abou Elenein El Bay (5-0 en 6-0)
ERCH speelde met: Vandervoort B. (c), Smidts Y., Badiane A., Nicodème J., Sota A., Belhaj A., Beaunom A., Deneffe E., Dewolf N., Taymans N., Hendrickx E. – Invallers: Makiese J., Van Der Zwalmen M., Alves Rosa A., Dewolf W., Hamed Abou Elenein El Bay S.