ERCH A wint vlot van Huizingen

ERC Hoeilaart A heeft 2023 prima ingezet. Vorige week keerden de Doenders immers met de volle buit terug uit Dilbeek, na een wedstrijd tegen VC Groot -Dilbeek dat in de heenronde met de 3 punten aan de haal ging aan de Kapelstraat. Afgelopen zondag kwam KHO Huizingen op bezoek. Qua selectie kon het trainersduo Stef Van de Velde – Danny Van Laethem op hetzelfde effectief rekenen. Her waren dus dezelfde 11 spelers die aan de aftrap verschenen als vorige week voor de eerste thuismatch van 2023. Ook de bank was identiek met Stijn Baudet, Anasse El yousfi, Dylan Vandiest en Basile Bolline.

We zien de thuisploeg van bij de aftrap het laken naar zich toe trekken. ERCH drukt Huizingen terug op eigen helft. Dit overwicht levert al vrij snel het openingsdoelpunt op. Na een hoekschop krijgt de bezoekende verdediging de bal niet weg en Amadou Coly schiet binnen: 1-0. Huizingen moet even bekomen maar komt even later toch beter in de match. Hoeilaart lijkt wat gas terug te nemen en laat de bezoekers meer initiatief nemen. Doelgevaar komt hier echter niet van en doelman Bjarne Vandervoort komt nooit in de problemen. Iets over het halfuur zien we dan toch weer een uitbraak van ERCH waarbij de vrijstaande Flemming Jørgensen met een lange bal op zijn flank wordt gevonden. De blonde winger kan met zijn gekende snelheid naar de zestien snellen en centraal Wout Dewolf vinden die de 2-0 niet laat liggen. De bezoekers zijn niet meteen bij machte om te reageren en we gaan dus rusten met een verdiende 2-0 voorsprong.

Het is niet lang wachten op het eerste wapenfeit van de tweede helft want ERCH komt zowaar goed weg wanneer een poging van Huizingen op de paal strandt. Hoeilaart controleert nadien de wedstrijd en wanneer bezoeker Wastiau rechtstreeks rood krijgt voor een drieste tackle, lijkt de buit al binnen te zijn. Dat is zeker het geval wanneer de daarop volgende vrije trap door Niel Dewolf knap in de verste hoek wordt binnen getrapt: 3-0! Huizingen blijft wel met een groot hart spelen en probeert de bakens te verzetten, maar Hoeilaart is te sterk. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen kan El Yousfi de score verder uitdiepen wanneer zijn schot via het been van een bezoekende verdediger over doelman Matton in doel gaat. Met nog een kwartier te spelen wil de thuisploeg de supporter graag nog wat meer verwennen door een vijfde treffer te scoren. Maar zowel een vrije trap van Wout Dewolf als een kopbal stranden op de lat. Het blijft 4-0.

Niel Dewolf scoorde fraai de 3-0

Een logische en verdiende overwinning voor ERC Hoeilaart tegen een Huizingen dat ondanks veel goede wil nooit echt een vuist kon maken. Niel Dewolf (foto) legde de match in een definitieve plooi met een fraaie goal vanop vrije trap: “Vrije trappen zijn wel een van mijn specialiteiten omdat ik een goede trap heb van buiten de 16. De meeste van mijn doelpunten dit jaar komen dan ook van afstandsschoten. De meeste ploegmaten zijn dan ook niet verwonderd wanneer ik op die manier scoor. Bij mijn vorige club, Tempo Overijse, heb ik bij de eerste ploeg niet gescoord aangezien ik er weinig aan de bak kwam. Maar in de jeugd en bij de beloften vloog er af en toe ook wel een vrije trap binnen. De wedstrijd tegen Huizingen was een leuke, maar op sommige momenten ook stressvolle wedstrijd. We komen al vrij snel in de wedstrijd op voorsprong vanop hoekschop. We speelden 15 minuten knap en sterk voetbal tot we de 1-0 maken. Daarna kregen we het 20 minuutjes wat moeilijker. Uiteindelijk valt na een knappe actie van Flemming en Wout toch de 2-0. Vanaf dan hadden we de wedstrijd terug wat in handen. We komen na de rust ook sterk uit de kleedkamer. Al werd het nog even spannend toen Huizingen op de paal trapte en het net niet 2-1 werd. Uiteindelijk pakken ze rood en maken we op die fout de 3-0. Op dat moment was de match “dood” gemaakt en scoren we later ook nog de 4-0. Ondanks de vele doelpunten was het toch geen simpele wedstrijd. We waren wel wat beter dan Huizingen en dus was het zeker wel een verdiende overwinning. Volgende week gaan we naar Asse-Zellik. We onderschatten deze match niet en we zijn ook uit op sportieve wraak aangezien we in de heenronde 0-1 van hen verloren hebben op eigen veld. Ook willen we die wedstrijd zeker winnen omdat we dan over Asse-Zellik springen voor de periodetitel. Asse speelt op een groot grasveld. Wij zijn een voetballende ploeg en hebben het moeilijker als we echt moeten knokken. Om in Asse op een waarschijnlijk drassig grasveld te gaan spelen zal het zeker niet makkelijk zijn. Ik verwacht dus een spannende en niet simpele wedstrijd. Maar De laatste tijd zijn we sterk bezig en hoop ik dat we volgende week deze lijn kunnen doortrekken.

Door het verlies van Kraainem op het veld van Machelen, komt ERCH A nu zelfs aan de leiding van 2de provinciale A. Volgende week volgt een cruciale match in de strijd om de tweede periodetitel (en de eventuele titel) op het veld van Asse-Zellik, de leider in die stand om de periodetitel. ERCH zal wel uit zijn op sportieve revanche want Asse-Zellik kwam met 10 man de 3 punten wegkapen in Hoeilaart. Het trainersduo Van de Velde – Van Laethem zal wel wat moeten puzzelen want zowel Coly als Smidts zijn geel geschorst.

Doelpunten: 8′ Coly (1-0), 32′ Dewolf W. (2-0), 65′ Dewolf N. (3-0), 73′ El Yousfi (4-0)
ERCH speelde met: Vandervoort B., Smidts Y. (65′ Bolline B.), Raemdonck T., Nicodème J., Dewolf W. (70′ Baudet S.), Bukasa R. (58′ Vandiest D.), Jørgensen F., Dewolf N. (68′ El Yousfi A.), Taymans N., Hamed Abou Elenein El Bay S.