Tempo Overijse wint jaarlijkse oefenderby

Afgelopen vrijdagavond trapte ERC Hoeilaart A, met de jaarlijkse oefenderby tegen de buren van Tempo Overijse, de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 op gang. Het was een mooie zomeravond en dus waren heel wat voetballiefhebbers afgezakt naar de Kapelstraat. De teneur langs de zijlijn was eensluidend: “We zijn blij om hier terug te staan!”. De traditionele derby tussen de voetbaltrots van respectievelijk Hoeilaart en Overijse is telkens weer een aangenaam kijkstuk en een ideale gelegenheid om wat nieuwe gezichten te leren kennen, en tegelijk de vertrouwde spelers terug aan het werk te zien. Gezien de corona-perikelen was het al een hele tijd geleden dat er nog wedstrijden gespeeld werden op ERCH.

Amadou Coly Badiane moet de leider worden van de ERCH verdediging

De thuisploeg neemt het voortouw in de beginfase van de wedstrijd. Tot uitgespeelde kansen komen de Doenders echter niet meteen. Een hoekschop en een afstandsschot van Amadou Coly kunnen de bezoekende verdediging niet verontrusten. Aan de overkant zien we op het kwartier een reuzenkans voor de bezoekers maar doelman Bjarne Vandervoort redt knap. Halverwege de eerste helft moet Vandervoort opnieuw ingrijpen wanneer een vrije trap vanop links rechtstreeks op doel wordt getrapt. Tempo dringt aan en iets over het halfuur gaat de bal op de stip na een haakfout in de zestien. Kevin De Jonge neemt de elfmeter prima en laat Vandervoort geen kans: 0-1! Even later is het opnieuw Overijse dat kan dreigen via de jonge Giovan Ziwa, maar zijn kopbal gaat net voorlangs. We gaan rusten met een 0-1 achterstand na een aangename eerste helft.

Bjarne Vandervoort pakte uit met een paar knappe reddingen

Tijdens de rust wisselt ERCH trainer Stef VAn de Velde quasi zijn volledig elftal. We zien bij de Doenders dus een heel andere ploeg dan voor de rust. Na een aarzelende start geraakt de bal niet weg voor de bezoekende muit en Bastian Palma Roja knalt van dichtbij de gelijkmaker binnen: 1-1. Lang blijft de stand echter niet in evenwicht. Bastien Focant knalt zijn ploeg 5 minuten later fraai terug op voorsprong. De spankracht verdwijnt dan wat uit de wedstrijd die verder evenwichtig vordert, maar zonder echt doelgevaar. Toch komt Tempo nog 2 keer dichtbij een 3de treffer in de slotfase. De eerste keer gaat de bal naast, en de tweede keer is er een dubbele parade nodig van doelman Karim Diarra om een goal te voorkomen. Het blijft bij een verdiende 1-2 overwinning voor onze buren.