Danny Van Laethem versterkt technische staf ERCH A

Danny Van Laethem

We lieten het eerder al even vallen in één van onze verslagen: Danny Van Laethem zal vanaf dit seizoen deel uitmaken van de technische staf van onze A-ploeg. Danny heeft al pakken ervaring als trainer en dan voornamelijk in de nationale reeksen. Hij begon als jeugdtrainer bij o.a. KAA Gent en Eendracht Aalst, om dan later als T1 ploegen als FC Schepdaal, K. Diegem Sport, RC Lebbeke, KVC Sterrebeek en ten slotte Leeuwkens Teralfene onder zijn hoede te nemen.

Hij zal samen met Stef Van De Velde een “sportieve tandem’ vormen waarbij Danny zich zal focussen op het tactisch plan bij balverlies en organisatie, terwijl Stef zich voornamelijk zal richten op de tactiek bij balbezit:

Ik heb in het verleden al nauw samengewerkt met Stef bij Diegem en Lebbeke. Ik kende ERCH voordien eigenlijk niet, al ben ik wel komen kijken naar de eindrondewedstrijden tegen VC Groot Dilbeek. Ik ben wel aangenaam verrast over de grote kwaliteit die onze spelersgroep bezit en dan vooral ook de leergierigheid die de groep aan de dag legt. We zouden toch in staat moeten zijn met deze groep om een hoofdrol te vervullen in 2de provinciale B waarbij de top 5 volgens mij toch haalbaar moet zijn. Om hoger te mikken ben je afhankelijk van andere, externe factoren als geluk en blessurelast. Maar als we dat beetje bijval hebben is alles mogelijk, zelfs de oppergaai!“, aldus Van Laethem.