27/07/22 Prima prestatie van ERCH A in oefenderby

Nadat onze A-kern de training voor het seizoen 2022-2023 begon op 20 juli laatstleden, stond afgelopen woensdag 27 juli al meteen de eerste oefenmatch op het programma van de Doenders met de traditionele derby tegen Tempo Overijse. Allereerst dienen we te signaleren dat de sportieve staf van onze A-kern inmiddels uitgebreid is met de komst van Danny Van Laethem (Leeuwkens Teralfene). Hij zal een tandem vormen met Stef Van De Velde zodat beiden de sportieve verantwoordelijkheid dragen voor onze P2 (binnenkort komen we uitgebreid terug op de nieuwe sportieve staf). Het Hoeilaartse trainersduo kon op een vrij volledige kern rekenen, al waren Tom Raemdonck (knieblessure), Arno Van Impe (enkelblessure), Karim Diarra, Stefano Delogu en Maxime Smets niet beschikbaar. Verder werd de wedstrijd op vraag van Tempo Overijse niet over de traditionele 90 minuten gespeeld, maar ging deze (ongeveer) 2 x 55 minuten duren. Bij ERCH zag men zich bijgevolg genoodzaakt om bijkomend een aantal jongeren op te roepen voor deze wedstrijd. Voor de aftrap werd Tempo kapitein Dimitri Delorge in de bloemetjes gezet voor het behalen van de prijs ‘Druivenstreekspeler” van het afgelopen seizoen, waarvoor van harte proficiat!

Anthony Collyns scoorde de 1-1

De thuisploeg begint het best aan de wedstrijd op de mooie grasmat van het Begijnhofstadion, en kan onmiddellijk voor dreiging zorgen. Maar de Hoeilaartse verdediging kan het doelgevaar afwenden. Het is echter uitstel want een minuutje later kan uitgerekend de gevierde Delorge zjn team van dichtbij op voorsprong bregen : 1-0! ERCH reageert met een volley van Amadou Coly die via het hoofd van een verdediger bijna in doel caprioleert. Naarmate de wedstrijd vordert zien de toeschouwers een leuk sportief kijkstuk met vrank en vrij voetbal. Hoeilaart neemt zelfs het initiatief over en kan de Tempo verdediging onder druk zetten door doelpogingen van de bedrijvige Hoeilaartse voorlinie met Flemming Jørgensen, Shayker El Bay, Stijn Baudet en zeker ook Anasse El Yousfi. Na 12 minuten spelen scoort Anthony Collyns dan ook de verdiende gelijkmaker na een knappe combinatie op de kleine ruimte: 1-1! ERCH blijft de gevaarlijkste ploeg en na een fout op El Yousfi gaat de bal op de stip. Doelman De Vriendt kiest de goede hoek maar de elfmeter van Coly is goed getrapt en gaat binnen: 1-2! De Hoeilaartse verdediging met Matthias Van Der Zwalmen, Jannes Nicodème, Wout Dewolf en Coly kennen samen met een attente doelman Bjarne Vandervoort geen zware problemen en de bezoekers behouden het initiatief. Het middenveld met Basile Bolline en Anthony Collyns lanceert een paar gevaarlijke aanvallen. Na 55 minuten spelen gaan we rusten na een uiterst vermakelijke eerste helft met een verdiende 1-2 voorsprong voor de Doenders die misschien wel groter had kunnen zijn.

Anasse El Yousfi werd foutief gestuit

Tijdens de rust brengen Van De Velde en Van Laethem 11 nieuwe spelers op de grasmat met zoals reeds gesteld een aantal jonge talenten naast meer ervaren A-kern spelers. Zo vinden we in de eerste plaats Dylan Vandiest terug, al speelt hij samen met Kevin Kalonda, Jenthe Smets en Niel Taymans voor de gelegenheid in de verdediging. Robin Deryckere vat post tussen de palen. Het spelbeeld is logischerwijze enigzins anders dan voor de pauze waarbij het nu de thuisploeg is het overwicht heeft. Maar toch komt het eerste doelgevaar van ERCH dat via de vinnige Elias Hendrickx en diepe spits John Sikumoya op zoek gaat naar een derde treffer. Dat lukt – mede door een sterke thuisdoelman – jammer genoeg niet en naarmate de 2de helft vordert neemt de druk van de thuisploeg toe. Tempo toont dat het in de breedte toch wel over wat meer kwaliteit beschikt dan ERCH, wat uiteraard niet meer dan normaal is voor een ploeg die uitkomt in 3de Amateur. Uiteindelijk gebeurt dan ook het onvermijdelijke: Joren Debond kan na een twintigtal minuten in de 2de helft de 2-2 van dichtbij binnen prikken. ERCH blijft met een groot hart spelen met onder meer Niel Dewolf, Yani Smidts, Kwinten Heremans en Jan Raemdonck die de aanvallers trachten te bereiken, maar wordt meer en meer teruggedrukt op eigen helft. Na ruim 90 minuten spelen kan de onvermijdelijke Ignazio Cocchiere er op korte tijd 3-2 en 4-2 van maken. Dat is meteen de eindstand na een leuke en sportieve derby. Wij wensen in ieder geval onze buren een fantastisch seizoen toe!!

ERCH A kan dus met een tevreden gevoel op stage vertrekken naar Nederland het komende weekend. De volgende oefenmatchen worden opnieuw op verplaatsing gespeeld op donderdag 4 augustus om 20u00:

• KHO Bierbeek B – ERCH B
  • KFC Wambeek Ternat A – ERCH A

ERCH speelde met:

1e helft: Vandervoort B., Van Der Zwalmen M., Badiane Coly A., Baudet S., Collyns A., El Yousfi A., El Bay S., Bolline B., Nicodème J., Dewolf W., Jørgensen F.
2e Helft: Deryckere R., Smidts Y., Heremans K., Vandiest D., Sikumoya Bofando J., Raemdonck J., Smets J., Hendrickx E., Dewolf N., Taymans N., Kalonda K. – Invallers: Taymans S. en Vanderhoeven N.