21/08/2022: St. Meerbeek – ERCH A

Vorig weekend verloor een gehavend ERCH A nipt zijn eerste thuiswedstrijd van de voorbereiding met 1-2 van KHO Huizingen A. Dat was meteen ook de eersre nederlaag in het kader van de Beker van Brabant. Tijdens de week werd er geoefend op het veld van eersteprovincialer Rhodienne – De Hoek en met succes: winst met duidelijke 1-5 cijers. Maar het trainersduo Van De Velde – Van Laethem had desondanks wel af te rekenen met heel wat geblesseerden voor de bekermatch op het veld van neo-tweedeprovincialer Standaard Meerbeek: Tom Raemdonck (knie) en Arno Van Impe (voet) zijn al langere tijd out en blijven dat wellicht nog een tijdje. Ook Shayker El Bay (spierscheur) zal nog een aantal weken aan de kant moeten blijven. Maar daarnaast hebben ook Amaodou Coly (voet), Anasse El Yousfi (knie) Mathias Van Der Zwalmen en Anthony Collyns te kampen met blessures. Laatstgenoemde was wel fit genoeg om een plaatsje op de bank in te nemen naast John Sikumoya en youngsters Elias Hendrickx, Jenthe Smets en doelman Robin Deryckere. Verder was Flemming Jørgensen eindelijk verlost van zijn schorsing en kon dus meteen ingeschakeld worden.

ERCH A verschijnt aan de aftrap in de nieuwe en bijzonder knappe hagelwitte uitrusting met op de borst de nieuwe hoofdsponsor AD Delhaize Hoeilaart. Vóór het begin van de wedstrijd wordt een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de mama van onze voorzitter Gino en dus ook mémé van onze doelman Bjarne. De Doenders schieten hierna het best uit de startblokken met na 5 minuten een mogelijkheid voor Jørgensen maar hij plaatst het leder vanuit een schuine hoek voorlangs. Na een goede Hoeilaartse start komt de thuisploeg na een kwartiertje beter in de wedstrijd. Al is het voor Meerbeek wel wachten op een foutje in de Hoeilaartse verdediging halverwege de eerste helft om te kunnen dreigen, maar tot een doelpunt leidt dit niet. Even later is het echter wel raak voor de thuisploeg: na dubbel mistasten achteraan bij ERCH kan Mannaerts profiteren en de 1-0 scoren. Dat is meteen de ruststand na een weinig beklijvende eerste helft.

Tijdens de pauze zal het Hoeilaartse trainersduo allicht een hartig woordje te zeggen gehad hebben. In ieder geval komt Hoeilaart met andere intenties uit de kleedkamer want wie zijn koffie (of frisse pint) nog niet leeg heeft bij het startsignaal van de tweede periode, komt te laat om de gelijkmaker van Wout Dewolf te zien scoren: 1-1 na amper een minuutje spelen in de 2de helft. De bezoekers drukken door en een 2de goal hangt duidelijk in de lucht, al komt die er aanvankelijk niet ondanks de Hoeilaartse druk. Op het uur dan, mag opnieuw Dewolf een hoekschop nemen en die wordt prompt door broer Niel Dewolf binnengeknikt: 1-2! De Doenders drukken Meerbeek nu helemaal terug op eigen helft en na 70 minuten kan Stijn Baudet middenvelder Basile Bolline aanspelen die opnieuw raak treft: 1-3! Wie nog twijfelt aan de uitkomst van de partij wordt amper een minuutje later helemaal gerustgesteld door Yani Smidts die fraai vanuit een scherpe hoek de 1-4 binnen schiet. Meerbeek is nu helemaal uitgeteld en wanneer Baudet wordt neergetrokken in de zestien gaat de bal op de stip. Het is Baudet zelf die zich kwijt van de penalty opdracht en hij mist niet: 1-5. Net voor affluiten krijgt de doorgebroken Elias Hendrickx nog dé kans om zijn prima invalbeurt met een goaltje te bekronen maar de jonge Doender schiet een metertje over. Het blijft bij een ruime 1-5 overwinning.

Na een minder boeiende eerste helft kon ERCH na de pauze op een overtuigende manier het laken naar zich toe trekken tegen een aanvankelijk stug Meerbeek. Op die manier lijkt de ploeg toch stilaan klaar te geraken voor de competitiestart van binnen 2 weken. Nu dinsdag 23/08 staat er in ieder geval nog een interessante partij op de Hoeilaartse kalender met de derby op het veld van OHR Huldenberg (20u00, Gillisstraat te Huldenberg). Volgende zaterdag volgt dan de laatste bekermatch thuis tegen Kester-Gooik (19u00).

Foto’s: zie onze Facebook-pagina

Doelpunten: 35′ Mannaers (1-0), 46′ Dewolf W. (1-1), 60′ Dewolf N. (1-2), 70′ Bolline (1-3), 71′ Smidts (1-4), 80′ Baudet (pen. 1-5)
ERCH Speelde met: Vandervoort B., Smidts Y. (73′ Sikumoya Bofando J.), Nicodème J. (80′ Smets J.), Vandiest D., Baudet S. (80′ Hendrickx E.), Bolline B., Heremans K., Dewolf W., Jørgensen F. (74′ Collyns A.), Dewolf N. Taymans N.