31/10/2016: Sp. Bruxelles A – ERC Hoeilaart A


Neder-Over-Heembeek –
Na de rampzalige seizoensstart met een ongeziene 0 op 15, lijkt het er sterk op dat de Hoeilaartse trein eindelijk vertrokkenis . Immers, vorige zondag stuurde ERC Hoeilaart de bezoekers van RCS Braine met een 4-1 nederlaag terug naar Waals-Brabant. De Doenders boekten zo een keurige 7 op 9 en klommen daarmee een paar plaatsen naar omhoog in de rangschikking. Afgelopen zondag trok de ploeg zelf de provincie uit naar onze hoofdstad om er in Neder-over-Heembeek neo-eersteprovincialer Sporting Bruxelles partij te geven. We kennen deze ploeg nog uit de eindronde van 2de provinciale waarin ERCH de Brusselaars een droge 3-0 om de oren gaf en hierdoor de promotie naar 1ste provinciale veilig stelde. Trainer Philippe Wayenberg kon niet rekenen op Nicolas De Mol (schorsing) en Bilal El Mesbahi (blessure). Anderzijds keerden Dimitri Meysmans (schorsing) en Jannes Nicodème (blessure) terug in de kern. Die laatste begon op de bank naast Mohamed El Mokhtari, Steven Op ‘t Eynde en Nathan Huybrechts.

dimi_verslag

Dimitri Meysmans zette ERCH A op weg naar een ruime zege tegen Sp. Bruxelles

Beide elftallen nemen een bijzonder lange studieronde, waarin gaandeweg de Brusselaars het overwicht krijgen.  Maar doelgevaar komt er niet en de doelmannen kennen een rustig eerste deel van de eerste helft.  Het lijkt erop dat beide ploegen vooral geen goal willen binnen krijgen en dus ligt er weinig risico in het spel.  Het voetbal van Hoeilaart kenmerkt zich iets te veel door slechte passes en ballen in de breedte. Maar naarmate het halfuur nadert, komt ERCH toch meer en meer opzetten.  Adaon Kalala recupereert – niet voor het eerst- goed een bal voorin en kan zich doorzetten.  De doelman kan in eerste instantie -al dan niet na een fout op Kalala- de bal ontzetten maar Dimitri Meysmans ziet het gaatje en knalt vanop zo’n 20 meter de rebound beheerst binnen: 0-1!  Een goal die een beetje uit te lucht komt vallen, al nam ERCH meer en meer het voortouw.  Amper 3 minuten later wordt een verre inworp van Jonas De Schaut verlengd tot bij broer Cedric die overhoeks binnenknalt: 0-2!  Brussel is wat van slag en moet het initiatief aan een ontketend Hoeilaart laten.  Janko Glisic zet een actie op vanop zijn linkerflank en haalt de achterlijn.  Hij legt terug binnen het bereik van doelman Mrabet maar die duwt de bal in de voeten van Kevin Wouters die niet aarzelt en de 0-3 op het scorebord trapt.  In een dolle 8 minuten lijkt daarmee de wedstrijd al gespeeld.  De 0-3 blijft in ieder geval de stand tot bij de rust, ook al komt ERCH dicht bij de 0-4 wanneer alweer Cedric De Schaut een corner van Kalala in één tijd nipt voorlangs trapt.

Na de pauze rekende iedereen uiteraard op een stevig Brussels offensief.  Maar toch is het Hoeilaart dat alweer kan scoren.  Glisic kan na profiteren van een snelle Hoeilaartse omschakeling en knalt het leder buiten het bereik van Mrabet binnen: 0-4!  Hoeilaart kan nu zeker rustig controleren en de Brusselaars laten komen.  Veel dreiging komt er niet van de thuisploeg, en zij kunnen de eerredder pas scoren na onnodig balverlies op het Hoeilaartse middenveld.  Veel meer heeft de 2de helft niet te bieden.  Sporting Brussel heeft de bal maar kan Hanon slechts matig bedreigen.  Hoeilaart van zijn kant kan afwachten en af en toe tegenprikken op de tegenaanval.  In de slotminuten wordt het na een hoekschop nog even warm voor het doel van Hanon, maar de thuisploeg krijgt de bal tot 2 maal toe in dezelfde fase wel óp maar niet óver de doellijn. Het blijft 1-4.

Een verdiende overwinning voor ERC Hoeilaart dat tegen Sporting Bruxelles bijzonder efficiënt voor de dag kwam en 3 goals puurde uit 4 doelkansen.  Maar het is duidelijk dat de ploeg met meer vertrouwen speelt en daar waar 4 weken geleden het lot telkens in het nadeel van de Doenders draaide, dit nu veel minder het geval is.  In ieder geval kan ERCH met 10 op 12 een prima rapport voorleggen bij de start van de Herfstvakantie.  Volgende week komt rode lantaarn Grez-Doiceau op bezoek.  Een ideale gelegenheid om de supporters op eigen veld nog eens te “soigneren”, al blijft waakzaamheid geboden en mag Grez zeker niet onderschat worden! Opgelet: Aftrap om 14.30 uur.

Doelpunten: 30′ Meysmans (0-1), 33′ De Schaut C. (0-2), 38′ Wouters (0-3), 52′ Glisic (0-4), 68′ Boulahrir (1-4)
ERCH speelde met: Hanon, De Schaut C., De Schaut J, Verheyden (55′ Nicodème), Van Tricht, Glisic, Kalala, Wouters, Charlier, Meysmans (80′ El Mokhtari), Soetaert (76′ Huybrechts)