07/11/2016: ERC Hoeilaart A – RFC Grez-Doiceau A

Een dikke week geleden legde ERC Hoeilaart A in 8 dolle minuten de basis voor de ruime 1-4 zege op het veld van Sporting Bruxelles.  Het is dan ook al van 2 oktober geleden dat de ploeg nog eens verloor en daarmee de desastreuze reeks van 5 opeenvolgende nederlagen afsloot.  De 2-1 thuiszege tegen Butsel betekende het begin van een serieuze remonte die de ploeg tot op de vorige speeldag op plaats 11 in de rangschikking bracht.  Vorige zondag ontvingen de Doenders de rode lantaarn in eerste provinciale, RFC Grez-Doiceau.  Na Sporting Bruxelles meteen de 2de ploeg die we nog kennen uit de eindronde voor de bijkomende stijger naar eerste provinciale van 2 jaar geleden, én de vorige club van doelman Kevin Hanon en verdediger Kevin Engelen.  Zij maakten tijdens het tussenseizoen de overstap naar ERCH.  Engelen ligt echter nog steeds in de lappenmand, net zoals Loïc Dehaes, Bilal El Mesbahi en Raf Renard.  Maar trainer Philippe Wayenbergh moest na de vorige wedstrijd nog verder puzzelen want ook Jonas De Schaut, Steven Op ‘t Eynde,  en Adaon Kalala moesten geblesseerd aan de kant blijven.  Middenvelder Camilo Dandois Devos maakte opnieuw zijn opwachting in de kern. Hij begon op de bank naast Bjarne Vandervoort, Nathan Huybrechts en Mohamed El Mokhtari.

jankoglisic_verslagDe thuisploeg begint dominant aan de partij en dat levert al gauw de voorsprong op.  De aanval begint bij De Schaut en de bal komt via kapitein Van Tricht tot bij Janko Glisic die met een laag gekruist schot doelman Legrand kan verslaan: 1-0 na een mooi opgebouwde aanval.  De bezoekers zijn echter niet van plan om zich te laten afslachten en tonen in de daaropvolgende 20 minuten meer aanvallende intenties dan Hoeilaart.  Door onzorgvuldig verdedigen komt daar ei zo na de gelijkmaker uit voort maar Hanon kan het leder van onder de lat in hoekschop tikken.  Even voor het halfuur moet Wout Soetaert geblesseerd naar de kant en ook hij verhuist dus tijdelijk naar de reeds rijk gevulde Hoeilaartse ziekenboeg. In zijn plaats komt Huybrechts in het veld. Die is nog maar nauwelijks warm gespeeld wanneer hij diep wordt gestuurd door Verheyden en Glisic prompt de 2-0 aanbiedt!  Een mooie binnenkomer voor de Hoeilaartse invaller. Even later lijkt de match gespeeld wanneer Kevin Wouters een knappe actie opzet en het is alweer Janko Glisic die met een zuivere hattrick de 3-0 op het scorebord zet.  Ook Meysmans lijkt zijn goaltje te gaan meepikken maar zijn afstandsschot likt de bovenkant van de lat.  De bezoekers kunnen voor de rust nog één keer dreigen maar de lob gaat naast het doel van Hanon.  We gaan rusten met een geruststellende 3-0 tussenstand.

De eventuele hoop van de bezoekers om er nog iets van te maken wordt al snel de kop in gedrukt.  Glisic maakt zijn 4de (!) opeenvolgende goal na een snelle Hoeilaartse counter langs Huybrechts en het staat daarmee 4-0 na amper 5 minuten spelen in de 2de helft.  Ondanks de ruime voorsprong tonen de Doenders zich bijzonder gretig en dat juichen de supporters uiteraard toe!  Op het uur wordt een andere uitblinker voor zijn prestatie beloond: Huybrechts krijgt de bal door Glisic aangespeeld en hij zet de 5-0 cijfers op de teller.  Maar Huybrechts heeft daarmee zijn laatste zet nog niet gedaan.  Een kleine 20 minuten voor affluiten knalt hij de 6-0 heerlijk vanop afstand via de onderkant van de lat binnen.  Dat is meteen de eindstand.

De hoop om iets mee te nemen naar Waals-Brabant bleef voor de bezoekers uit Grez-Doiceau slechts een half uurtje levendig. Daarna ontbondt Glisic zijn duivels en samen met die andere uitblinker Huybrechts zette hij de collectief sterke prestatie van een dominant ERCH in de verf.  De 9 op 9 met maar liefst 14 doelpunten in de laatste 3 wedstrijden, doet Hoeilaart alweer een plaats stijgen in de rangschikking en de beoogde linkerkolom komt daarmee langzamerhand in het zicht.  Volgende week speelt ERCH A op zaterdagavond op het veld van VV Houtem (Bunsbeekstraat te Tienen). Aftrap om 19u30!

Doelpunten: 11′, 31′, 36′ en 51′ Glisic (1-0, 2-0, 3-0 en 4-0), 59′ en 71′ Huybrechts (5-0 en 6-0)
ERCH speelde met: Hanon, Charlier, De Schaut C., Meysmans, Verheyden, Van Tricht (64′ Dandois Devos), Wouters, Soetaert (28′ Huybrechts), Glisic (70′ El Mokhtari), De Mol, Nicodème.