24/10/2016: ERC Hoeilaart A – RCS Brainois A

Vorige week keerden de Doenders met een welverdiend puntje terug uit Schaarbeek.  Een resultaat waar men wellicht vooraf voor getekend zou hebben, al overheerste vooral het gevoel dat er meer in zat.  Maar opnieuw werden de gecreëerde kansen niet afgemaakt met een 0-0 gelijkspel als resultaat.  Afgelopen zondag mocht ERC Hoeilaart opnieuw thuis spelen.  De tegenstander, RCS Brainois, doet het net als ERCH minder goed dan vorig seizoen, en dus werd er op een goede prestatie gerekend, met liefst winst als eindresultaat.  Verdediger Kevin Engelen blijft geblesseerd, maar Jannes Nicodème is op de terugweg. Hij speelde een volledige wedstrijd met de P3.   Verder lijkt Janko Glisic definitief terug. Hij werd door trainer Philippe Wayenberg onmiddellijk aan de aftrap gebracht.  Op de bank zaten Wout Soetaert, Steven Op ‘t Eynde, Mohammed El Mokhtari en Nathan Huybrechts.

De thuisploeg neemt een goede start en domineert gedurende zowat de gehele eerste helft.  Het kan dan ook een paar keer serieus dreigen langs Nicolas De Mol, Kevin Wouters en Adaon Kalala, maar scoren lukt niet.  Na de rust was het echter wel al snel raak wanneer Tommy Verheyden vanop afstand doelman De Wolf het nakijken laat: 1-0!  Lang houdt de voorsprong echter niet stand want amper een paar minuten later kan Enzo Corteletti, de man die al vaak tegen ERCH scoorde, Braine op gelijke hoogte brengen: 1-1.  Maar Hoeilaart is niet van zijn stuk en behoudt het zelfvertrouwen.  Luttele minuten na de gelijkmaker zet de thuisploeg een knappe aanval op en de bal belandt uiteindelijk bij Kevin Wouters die knap afwerkt: 2-1!  Wanneer kapitein Jeroen Van Tricht even later een hoekschop binnenknikt lijkt de buit helemaal binnen.  In de slotminuut neemt Jonas De Schaut vanop de stip alle twijfels weg en brengt de eindstand op 4-1.

Een verdiende overwinning voor de Doenders die na een desastreuze 0 op 15 nu met een 7 op 9 uit het dal van eerste provinciale wegkruipen.  Voor flankspeler Janko Glisic was het een speciale match, want hij stond na maanden van blessureleed nog eens aan de aftrap in eerste provinciale.  Volgens hem maakte de ploeg het zichzelf onnodig moeilijk: “We hebben het ons zelf moeilijker gemaakt dan het zou moeten zijn. We hadden veel kansen, maar we maakten ze niet af.  Dan blijft de tegenstander uiteraard geloven in zijn kansen.  Gelukkig hielden we na de snelle gelijkmaker het hoofd koel en bleven we voetballen.  Dat geldt eigenlijk voor quasi alle voorgaande matchen, maar we kochten er weinig voor.  Scoren bleef het grootste probleem, maar ik hoop dat we na de match tegen Braine de weg naar de goal definitief hebben gevonden en dat de trein vertrokken is. Volgende week tegen Sporting Bruxelles gaan we zeker opnieuw voor de volle buit!! Voor mij persoonlijk deed het veel deugd opnieuw aan de aftrap te staan, en vooral dat ik geen pijn voelde. Maar ik ben zeker nog geen 100% fit. Fysiek en conditioneel is er nog veel werk aan de winkel!”

Volgende zondag om 15.00 uur speelt ERCH A op het veld van Sporting Bruxelles (Korte Groeneweg 99 te Neder-over-Heembeek), een ploeg die we nog kennen van in de eindronde van 2de provinciale.  Supporters op post!!

Doelpunten: 58′ Verheyden (1-0), 61′ Corteletti (1-1), 64′ Wouters (2-1), 75′ Van Tricht (3-1), 90′ De Schaut J. (pen. 4-1)
ERCH speelde met: Hanon, De Schaut J., De Schaut C., Verheyden, Van Tricht, El Mesbahi (76′ Soetaert), Glisic, Kalala (85′ Op ‘t Eynde), Wouters, De Mol (72’ Huybrechts), Charlier.