31/07/2016: SK Steenhuffel A – ERC Hoeilaart A

 

De maand augustus is intussen reeds aangebroken, en dus is het tijdens de jaarlijkse voorbereiding tijd voor de traditionele wedstrijden in het kader van de Beker van Brabant. Vele beschouwen deze bekerwedstrijden als goede voorbereidingswedstrijden met het oog op de competitie en dat is maar begrijpelijk ook. Zo zijn er vaak vele afwezigen, door schorsingen, door (lichte blessures), enzovoorts. Ook ERCH bleef hiervan niet gespaard. Zo ontbraken voor de eerste bekermatch op het veld van tweedeprovincialer Steenhuffel nog diverse spelers door een rits van omstandigheden: Thomas Charlier en Janko Glisic kampten nog met lichte blessures, Kevin Engelen was geschorst. Adaon Kalala, Nathan Huybrechts en Patrick Bilong vertoefden nog in het buitenland. Bovendien viel Steven Op ‘t Eynde uit tijdens de opwarming en hadden zowel Camillio Dandois-Devos als Dimitri Meysmans last van kwaaltjes.

Tegenstander voor deze eerste bekeropdracht was dus het pas naar 2e provinciale gepromoveerde, SK Steenhuffel uit Londerzeel. In de schaduw van de Palm Brouwerij konden onze jongens echter beschikken over een uitstekende grasmat binnen prima accomodaties. Het werd dus weer wat puzzelen voor coach Wayenbergh. Toch nam ERCH een verschroeiende start. Al in de eerste vijf minuten had er een 0-3 voorsprong op het bord kunnen staan, maar vooral Loic Dehaes kende pech bij de afwerking en botste op een uistekende reflex van de thuisdoelman. Toch klom ERCH meer dan verdiend op voorsprong toen de poging van Jonas De Schaut nog gepareerd werd, maar in de herneming liet Kevin Wouters de doelman geen schijn van kans. Aan de overzijde moest doelman Kevin Hannon een ganse eerste helft werkloos toezien hoe zijn ploegmaten het doel van Steenhuffel bleven bestoken. Een knal van Demol ging nipt naast, een poging van alweer Dehaes vond het kader niet en ook Wouters en De Schaut kregen de bal niet voorbij de doelman. Op het halfuur schilderde Camilo Dandois Devos een vrije trap net buiten de grote rechhoek perfect in de winkelhaak en stond dan toch de dubbele voorsprong op het scorebord. Camilo blesseerde zich echter hierbij en moest meteen vervangen worden door Wout Soetaert. Een mogelijke spierscheur zou wel eens het gevolg kunnen zijn. Voor rust werd het nog een aantal malen warm voor het doel van Steenhuffel, maar de bal wou er letterlijk niet in.

Na een frisse Palm tijdens de rust, verving in doel Bjarne Vandervoort de werkloze Kevin Hannon. Bjarne moest meteen goed in de voeten gaan bij een zeldzame aanval van de Palmboys. ERCH wou echter de voorsprong uitdiepen, maar de efficiëntie voor doel was zeer matig. Ook bleef Loic Dehaes echt wel pech kennen. Na een zeer knappe actie centraal door de as, plaatste hij de bal perfect langs de doelman, maar de poging stierf op de binnenkant van de paal en hobbelde voorlangs. Een doelpunt zou een meer dan verdiende bekroning geweest zijn voor de knappe acties van Loïc!  De warmte en de afgelopen maar geslaagde stage van de Doenders in Eindhoven eisten stilaan toch wel wat hun tol en het tempo moest naar omlaag. Steenhuffel kon zo éénmaal echt dreigen, maar Vandervoort hield perfect het overwicht in de één-tegen-één situatie. Aan de overzijde bleven de kansen nu wat achterwege en schoten van Demol en El Mesbahi vonden niet het kader. In de slotminuten kon Tommy Verheyten toch de score uitdiepen toen hij knap voor doel werd gezet door Jeroen Van Tricht en perfect overhoeks afwerkte.

0-3 eindstand dus en ondanks dat de obligatoire penaltyreeks met 5-3 werd verloren, konden de trainersstaf en de supporters zich tevreden tonen over een degelijke prestatie van de Doenders. Zeker in de eerste helft was ERCH duidelijk een maatje te groot voor een moedig Steenhuffel en creëerde het tal van kansen. De uiteindelijke einduitslag had dus misschien nog wat hoger kunnen (en moeten?) oplopen, maar als voorbereidingswedstrijd was dit zeker een degelijke prestatie. Jammer enkel dat er zo weinig spelers helemaal fit of beschikbaar zijn. Hierdoor moeten vele spelers al volop volledige wedstrijden afhaspelen en laat dit zich duidelijk gevoelen in kleine kwaaltjes en blessures. Hopelijk recupereren we in de komende dagen toch weer wat spelers, zodoende er voldoende kan geroteerd worden.  In ieder geval kwam er daags na de wedstrijd duidelijkheid omtrent kapitein Timothy Van Brusselen.  Hij heeft besloten om zijn schoenen aan de haak te hangen en een punt te zetten achter zijn actieve voetbalcarrière.  Een serieuze aderlating voor ERCH dat hiermee naast een uitstekende voetballer en absolute sterkhouder, ook een echte clubspeler en een voorbeeld voor alle anderen verliest.

Volgende afspraken bij ERCH:

  • Woe 03/08/16 om 20u00: KVK Wemmel – ERCH B (Stwg op Brussel 111 – Wemmel)
  • Do 04/08/16 om 20u00: ERCH A – KV Tervuren-Duisburg A
  • Zo 07/08/16 om 16u00: ERCH A – FC Melsbroek (Beker van Brabant)

Supporters, allen op post !!

ERCH speelde met: Kevin Hannon (46′ Bjarne Vandervoort), Tommy Verheyden, Jonas De Schaut, Cédric De Schaut, Jannes Nicodème, Jeroen Van Tricht, Bilal El Mesbahi (80′ Dimitri Meysmans), Camillo Dandois Devos (30′ Wout Soetaert), Nicolas Demol (73′ Raf Renard), Kevin Wouters,  Loïc Dehaes.