04/08/2016: ERC Hoeilaart A – KV Tervuren-D. A

04/08/2016 - Vorig seizoen mistten onze buren van KV Tervuren-Duisburg op een haar na de promotie naar 1ste provinciale.  Dat was een spijtige zaak want een echte derby in het kader van de competitie is uiteraard altijd meegenomen.  Dus besloten de Hoeilaartse en Tervurense ploegen mekaar te treffen in een oefenpartij.  Lees hier het verslag.

Vorig seizoen mistten onze buren van KV Tervuren-Duisburg op een haar na de promotie naar 1ste provinciale.  Dat was een spijtige zaak want een echte derby in het kader van de competitie is uiteraard altijd meegenomen.  Dus besloten de Hoeilaartse en Tervurense ploegen mekaar te treffen in een oefenpartij.  Langs ERCH zijde ontbraken Camilo  Devos, Dimitri Meysmans en Janko Glisic met blessures.  Verder leek iedereen -op Patrick Billong en Nathan Huybrechts na- terug te zijn uit vakantie zodat trainer Philippe Wayenbergh stilaan naar een typeploeg toe kan werken.  Bij Tervuren zagen we doelman Yannick Van Voorhuyzen terug, net als Rudi Caron die nu fungeert als T2.  Ook middenvelder Aussama Oulanti maakte in het tussenseizoen de overstap naar Tervuren maar hij zat niet in de selectie.

Onder een mooie zomeravondzon wordt de partij op gang gefloten.  Het zijn de bezoekers die in de openingsfase de bal opeisen en die proberen druk te zetten op de Hoeilaartse verdediging.  Er komt wat dreiging vanop stilstaande fases. Zo wordt een vrije trap na 10 minuten maar nipt voorlangs gekopt.  Ondanks het lichte overwicht dat de bezoekers opeisen, is het toch ERCH dat op voorsprong kan komen.  Jeroen Van Tricht neemt een hoekschop en de mee opgerukte Tommy Verheyden devieert deze met het hoofd voorbij doelman Daniel Vega Gimenez: 1-0.  Deze voorsprong geeft de thuisploeg een boost en het spel wordt nu bepaald door de Doenders.  De Tervurens verdediging wordt een paar keer onder druk gezet maar de Hoeilaartse afwerking hapert zodat we gaan rusten met een krappe 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Na rusten zien we het zelfde spelbeeld waarbij ERCH de lakens uitdeelt.  Tervuren moet duidelijk wat gas terugnemen tov de eerste helft en kan niet echt reageren.  Er komt dreiging van Hoeilaartse zijde via de snelle flanken met Loïc Dehaes en Jannes Nicodème die een aantal keer scherp voorzetten maar voor doel kan niemand de wenkende kansen afwerken.  Op het uur komen Adaon Kalala en Wout Soetaert in het veld voor Jonas De Schaut en Nicolas Demol.  Ook Raf Renard komt even later Tommy Verheyden vervangen in de verdediging.  Bij Hoeilaart wordt de combinatie meer en meer vervangen door de lange bal en dat komt de kwaliteit van het spel duidelijk niet ten goede. Toch kan Kalala zich een paar keer doorzetten in de zestienmeter.  Een dikke 10 minuten voor tijd wordt hij gehaakt in het strafschopgebied en de bal gaat logischerwijze op de stip.  Kevin Wouters zet zich achter de bal maar knalt de elfmeter op de paal.  In de herneming knalt hij wel raak maar dat mag volgens de reglementen niet. Immers, het reglement stelt : “De nemer mag de bal niet meer spelen alvorens deze geraakt is door een andere speler.”.  De ultieme kans op de 2-0 wordt dus gemist.  Daaropvolgend reageert Tervuren met een scherpe counter maar Stijn Artois knalt de open doelkans van dichtbij in de handen van Kevin Hanon.  Toch mogen de bezoekers even later toch juichen als Vandenplas een voorzet vanop links in doel verlengt: 1-1.  De wedstrijd lijkt op een billijk gelijkspel te gaan eindigen, maar dat was buiten Cedric De Schaut gerekend.  Nadat Vega Gimenez met een reflex de bal nog in corner kan duwen op een poging van dichtbij, kan de Hoeilaartse centrale verdediger bij de daaropvolgende hoekschop vanuit de kluts de winning goal scoren: 2-1.

Het werd een aangename derby met felle duels die zelfs een aantal gele kaarten opleverden.  We zagen Tervuren sterk beginnen en ook het laatste kwart van de wedstrijd was voor rekening van de bezoekers.  Tussenin eiste Hoeilaart de hoofdrol op met in de eerste helft goed combinatievoetbal, en in de tweede helft vooral de lange bal wat de kwaliteit zeker niet ten goede kwam. Na een uur speelden de Doenders veel te afwachtend zodat de supporters vanaf dan een beetje op hun honger bleven zitten.  Aanstaande zondag volgt opnieuw een taaie tegenstander in de Beker van Brabant met de komst van het ambitieuze FC Melsbroek, de nieuwe thuishaven van ex-spits Denis Ghys.  Aftrap om 16.00 uur.  Supporters op post!!

Doelpunten: 19′ Verheyden (1-0), 85′ Vandenplas (1-1), 90′ De Schaut C. (2-1)
ERCH speelde met: Hanon, De Schaut C., Engelen, Verheyden (63′ Renard), Nicodème, De Schaut J. (60′ Soetaert), El Mesbahi, Van Tricht, Demol (60′ Kalala), Wouters, Dehaes.