27/07/2016: T. Overijse A – ERC Hoeilaart A

 

Het is nu al een aantal jaren traditie dat bij het begin van de voorbereiding op het volgende seizoen, de ploegen van ERC Hoeilaart en Tempo Overijse mekaar ontmoeten voor een vriendschappelijke derby.  Dit seizoen werd deze derby gespeeld in het Begijnhofstadion van Overijse.  In tegenstelling tot andere jaren, hadden de spelers van de Hoeilaartse coach Philippe Wayenbergh al een wedstrijd in de benen.  Die oefenmatch tegen de streekgenoten van OHR Huldenberg werd met 4-0 gewonnen.  Maar toch moest de Hoeilaartse T1 rekening houden met een pak afwezigen om Overijse partij te geven. Zo zijn Thomas Charlier en Janko Glisic geblesseerd terwijl ook Timothy Van Brusselen vanwege een mogelijke blessure nog in onzekerheid verkeerd en voorlopig niet speelt. Verder waren ook Jonas en Cedric De Schaut, Bilal El Mesbahi (ziek), Adaon Kalala, Patrick Bilong en Nathan Huybrechts er niet bij in Overijse.

20160727_KevinWoutersNeer

Kevin Wouters gaat neer na een duel met Jitse Hermans.

Onder heel wat publieke belangstelling wordt de match op gang gefloten.  Jammer genoeg weerklinkt het volgende fluitsignaal reeds binnen de openingsminuut en gaat de bal op de penaltystip in het voordeel van de thuisploeg.  Kevin Janssens jaagt de bal voorbij doelman Kevin Hannon tegen de netten en Overijse kan met een 1-0 voorsprong aan de wedstrijd beginnen.  De thuisploeg dicteert het spel in de aanvangsfase maar gaandeweg komt ERCH beter in de match en verloopt het spelbeeld vrij evenwichtig.  Veel doelgevaar kunnen we niet noteren, al gaat er wel het meeste dreiging uit van rood-wit.  Wanneer Kevin Wouters er voor Hoeilaart toch eens kan uitkomen wordt hij ten val gebracht in de zestienmeter maar de scheidsrechter ziet er deze keer geen strafschop in.  Intussen heeft Dimitri Meysmans het veld verlaten met een blessure. Overijse kan nog dreigen met een paar schoten uit de 2de lijn maar Hannon wordt niet echt onder druk gezet.  Het blijft dan ook 1-0 tot en met de rust.

Na de pauze is het opnieuw de thuisploeg die de lakens uitdeelt, maar veel doelgevaar brengt dat niet met zich mee.  Camilo Dandois-Devos krijgt voor de Doenders een vrije schietkans maar hij legt breed ipv zelf zijn kans te wagen. Overijse blijft de betere ploeg tijdens de 2de helft en doelman Bjarne Vandervoort moet een paar keer tussenbeide komen om een grotere achterstand te voorkomen.  Hoeilaart speelt evenwel goed mee en kan er af en toe uitkomen.  Een kwartier voor tijd wacht men bij ERCH te lang met het ontzetten van de bal en een Tempo-speler gaat er mee aan de haal.  Hij bedient voor doel Benazzi en die prikt de 2-0 voorbij Vandervoort.  ERCH lijkt nu toch wel wat tol te betalen voor de fysieke inspanning en in de slotfase toont Benazzi nogmaals zijn klasse door doorheen de Hoeilaartse verdediging te slalommen en de 3-0 te scoren.

Ondanks de droge 3-0 uitslag bleef de wedstrijd lang een aangenaam kijkstuk met goed voetbal van beide ploegen.  ERCH had misschien wel een goaltje verdiend tegen een duidelijk sterker Overijse. In ieder geval was iedereen het er na de wedstrijd over eens dat beide ploegen nu al over een mooie groep beschikken die het beste laat vermoeden voor het verder verloop van het seizoen.  Hopelijk wordt dit bevestigd tijdens de komende weken en maanden.  Aanstaande zondag om 18.00 uur speelt ERCH A voor de Beker van Brabant op het veld van Steenhuffel (Brouwerijstraat te Steenhuffel).

Doelpunten: 1’Janssens (pen. 1-0), 75′ en 87′ Benazzi (2-0 en 3-0)
ERCH speelde met: Hannon (45′ Vandervoort), Nicodeme, Verheyden, Meysmans, Op ‘t Eynde, Renard, Van Tricht, Engelen, Dandois-Devos, Soetaert, Demol, Wouters, De Turck, Meysmans, Dehaes.