31/07/2014: ERC Hoeilaart A – St. Meerbeek (oefenmatch)

De voorbereiding voor de Doenders draait momenteel op volle toeren en met 2 nederlagen in het achterhoofd hoopten de geel-zwarten voor eigen publiek eens uit te pakken met een winstmatch. Tegenstander Standaard Meerbeek kondigde zich echter aan als een stevig geheel en met ex-ERCH trainer Herman Godts aan het roer wisten ze ongetwijfeld welke sterke punten van ERCH ze dienden lam te leggen.  Bij ERCH ontbraken buiten hoofdtrainer Wayenbergh nog steeds diverse kernspelers. Chaabi, Afkir, Penasse & Abegig waren nog met vakantie. Van Brusselen & Van Voorhuyzen kampten met blessures.

ERCH liet van bij de aanvang van de wedstrijd zijn goede intenties zien en creëerde meteen langs alle kanten divers gevaar. Glisic kon alleen voor de doelman een actie niet afronden en ook Ghys geraakte niet voorbij de bezoekende portier. Toch stond al na ruim een kwartier een dubbele voorsprong te blinken op het scorebord. Denis Ghys controleerde perfect een diepe bal en werkte feilloos af! Even later stak Oulanti het leder binnendoor voor Huybrechts die de doelman met een knal in de verste hoek het nakijken gaf. Meerbeek zelf stelde daar bitter weinig tegenover en thuisdoelman Dewailly moest een ganse eerste helft werkloos toekijken, want verder dan enkele ongevaarlijke afstandschoten kwamen de bezoekers niet. Onder impuls van een sterk centraal verdedigend duo Janssens-Muluvia konden de gasten geen enkele keer een uitgespeelde kans bijeen voetballen. Aan de overzijde was het echter slag om slinger bibberen voor de bezoekers, want de thuisploeg kwam letterlijk langs alle kanten dreigen. Zowel Pila, Ghys als Glisic waren diverse malen nog kort bij een derde doelpunt, maar de efficiëntie ontbrak net iets te vaak om de bezoekers al bij de rust helemaal murw te slaan.

Na rusten leken de gasten tijdens de eerste tien minuten eindelijk wakker geschoten en ze trachten met hoge druk de Doenders wat meer in moeilijkheden te brengen. ERCH speelde echter zeer volwassen in een goed blok en de bezoekers bleven achter een vaak ongrijpbare bal aanhollen. De thuisploeg prikte echter vaak meer dan gevat en het was uiteindelijk wachten tot net na het uur om de wedstrijd definitief op slot te zien gaan. Een zeer knappe, snelle combinatie over links via Hamed en Glisic belandde uiteindelijk bij Pila die zijn torinstinct nog eens liet bewonderen. De bezoekers meteen helemaal KO en de enige kans die ze kregen werd dan nog eens vakkundig verkwanseld. ERCH bleef geduldig opbouwen en met technisch verzorgd voetbal werden nog diverse kansen gecreëerd. De bezoekers stonden erbij en keken ernaar, maar het was toch nog wachten tot de laatste minuten tot de forfaitcijfers op het bord kwamen. Denis Ghys liet ook zien waarom hij vorig seizoen al vlot scoorde toen hij oog in oog met de bezoekende doelman kwam. En Dimitri Meysmans mocht in het slot een rij hoger gaan spelen en scoorde “zoals beloofd’ een doelpunt toen hij een goed doorzetten van Kalala perfect afrondde en hij de bal in het lege doel deponeerde.

Een stevige, verdiende overwinning voor de Doenders die nog maar eens lieten blijken dat qua kwaliteit en kwantiteit er dit seizoen zeker een stap voorwaarts is gezet. Niet alleen de forfaitcijfers spreken voor zich, maar de wijze waarop ERCH de tegenstander vast zette en zelf met verzorgd voetbal talloze kansen creëerde moet vertrouwen geven om de voorbereiding de komende dagen en weken op dezelfde positieve manier te blijven verder zetten. Volgende afspraken zijn de oefenwedstrijd tegen vierdenationaler Sterrebeek (nu zondag 03/08 om 15u aan de Kapelstraat) en de bekerwedstrijd op SK Leeuw (woensdag 06/08 om 19u in St-Pieters-Leeuw). Nadien trekken de Doenders op driedaagse stage naar het Nederlandse Maastricht. Supporters, allen op post !!

Video (met dank aan Alain Dewailly):

Doelpunten: 9′ Ghys (1-0), 18′ Huybrechts (2-0), 63′ Pila (3-0), 83′ Ghys (4-0), 86′ Meysmans (5-0)
ERCH speelde met: Dewailly, Nossin, Muluvia (59′ Willemans), Meysmans (’59 Van Tricht), Janssens, Oulanti, Pila (81′ Meysmans), Ghys (46′ Kalala), Huybrechts (59′ Hamed), Glisic (70′ Ghys) & Begdouri.