27/07/2014: ERC Hoeilaart A – Sp. Kortenberg (oefenmatch)

 

Na de eerste oefenmatch van het seizoen, traditiegetrouw tegen Tempo Overijse, moesten de Doenders alweer in actie komen op zondagnamiddag.  De weersomstandigheden waren zomers en dus was het vooral zweten geblazen voor de spelers.  De tegenstander was Sporting Kortenberg, één van de smaakmakers in 3de provinciale.  T1 Philippe Wayenbergh was nog steeds op vakantie en dus nam T2 Olvier Ambroise de honneurs waar.  Hij kon rekenen op een pak spelers maar moest toch nog altijd rekening houden met een aantal afwezigen, waaronder vele basisspelers van vorig seizoen (Penasse, Chaabi, Stiellemans, …).  Veel nieuwe gezichten dus aan de aftrap bij ERCH, en dat was voor de aanwezige supporters toch wel even wennen.

Maar het zal niet lang duren vooraleer de Hoeilaartse aanhang de nieuwe namen zal kennen. De spelers zorgen immers voor veel overwicht en een aantal uitstekende aanvalspogingen.  Vooral Elton Pila krijgt een paar keer de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar het vizier van de nieuwe Hoeilaartse spits staat nog niet op scherp. Verder maken vooral Meysmans, Abegig en Kalala indruk.  Maar toch is het Kortenberg dat de score kan openen. Nog voor het halfuur straffen de bezoekers de gemiste Hoeilaartse kansen af en het staat 0-1.  Maar Pila kan nog voor de rust de score in evenwicht brengen.  Pila schiet vlak daarna ook nog tegen de paal. 1-1 Bij de rust

Veel wissels aan Hoeilaartse zijde tijdens de pauze.  Maar toch is het opnieuw Kortenberg dat het best bij de les is en op 1-2 kan komen.  Met de inbreng van Timothy Van Brusselen komt er opnieuw wat schwung in het elftal en kan ERCH op een paar minuten tijd de achterstand ombuigen in een 3-2 voorsprong. Maar in het laatste kwartier moeten de Doenders nog 2 goals slikken.  Eerst na balverlies achteraan, en daarna op een vrije trap.

ERCH verliest dus meteen ook zijn 2de oefenmatch van de voorbereiding tegen een jong en enthousiast Kortenberg.  Aanstaande donderdag om 20u00 speelt ERCH A zijn 3de oefenmatch, thuis tegen het Standaard Meerbeek van Herman Godts.
OPGEPAST: de eerste bekerwedstrijd tegen SK Leeuw is verplaatst naar 06/08/2014 omdat SK Leeuw op 03/08/20104 nog actief is in de Beker van België.  Op zondag 3 augustus aanstaande speelt ERCH A thuis vriendschappelijk tegen KOVC Sterrebeek.

Video (met dank aan Alain Dewailly):

Doelpunten: 27′ X (0-1), 38′ Pila (1-1), 48′ X (1-2), 63′ Glisic (2-2), 67′ Van Brusselen (3-2), 74′ X (3-3), 78′ X (3-4).
ERCH begon met: Dewailly, Muluvia, Janssens, Afkir, Ghys, Meysmans, Hamed S., Kalala, Pila, Begdouri, Abegig.
Ingevallen na 45′: Glisic, Huybrechts, Oulanti A., Billiet, Gérard
Ingevallen na 62′: Van Brusselen voor Pila
Ingevallen na 66′ Vandervoort voor Dewailly
Ingevallen na 74′: Willemans en Van Tricht voor Muluvia en Begdouri