03/08/2014: ERC Hoeilaart A – KOVC Sterrebeek (oefenmatch)

Aangezien SK Leeuw door bekerde in de Beker van België was ERCH A op zondagnamiddag vrij. Men maakte van de gelegenheid gebruik om een oefenmatch te spelen tegen KOVC Sterrebeek dat door SK Leeuw uitgeschakeld werd. Een leuke affiche voor de Hoeilaartse supporters tegen een ploeg uit 4de nationale. De ploeg van trainer Bart Van Houdt hield dus een kater over aan de bekermatch tegen tweedeprovincialer SK Leeuw, en het kwam er bijgevolg vooral op aan om een goede prestatie neer te zetten op het kunstgras van een andere tweedeprovincialer. Puntenverlies was daarbij wellicht absoluut uit den boze. Langs Hoeilaartse zijde noteerden we de terugkeer van T1 Philippe Wayenbergh en doelman Cedric Penasse, maar anderzijds ontbraken nog altijd spelers wegens vakantie of blessure met o.a Chaabi, Abegig, Afkir en Stiellemans.

20140803_Sterrebeek_Actie2Van bij de aftrap houden beide teams er een aardig tempo op na en bijgevolg is het best een aangenaam kijkstuk voor het vrij talrijk opgekomen publiek. De doelkansen zijn echter te schaars om echt te begeesteren. Elton Pila krijgt een goede mogelijkheid voor de thuisploeg maar de afwerking hapert. Sterrebeek heeft een logisch maar licht overwicht, al komt de laatste pass er net zoals bij de thuisploeg nooit echt uit. Op het halfuur wordt het doel van Cedric Penasse in dezelfde fase tot 3 maal toe bestookt om finaal de bal via de paal in de handen van de Hoeilaartse doelman te doen belanden. De stortregen die tijdens het laatste kwartier uit de hemel gutst bevordert het goede spel geenzins zodat we met een al bij al logische 0-0 gaan rusten.

Tijdens de rust worden bij de Doenders niet minder dan 5 veldspelers gewisseld. Ook bij Sterrebeek worden een aantal wissels doorgevoerd. Bij de bezoekers heeft dit duidelijk een beter resultaat dan bij ERCH. Sterrebeek dicteert het spel en is ook stukken gevaarlijker dan voor de pauze. Nog voor het uur komt Sterrebeek dan ook verdiend op voorsprong en wanneer nog geen 5 minuten later de 0-2 op het scorebord staat laten de bezoekers hun prooi niet meer los. Hoeilaart is met deze opstelling niet meer opgewassen tegen zijn tegenstander zodat uiteindelijk nog (te) zware 0-5 eindcijfers op het scorebord terechtkomen.

Na de hoopgevende eerste helft ging ERCH na een uur spelen helemaal kopje onder. Zelfs een verdiende eerredder zat er niet meer in. Toch mogen de Doenders ondanks de zware nederlaag op basis van de eerste helft met vertrouwen uitkijken naar het bekerduel van aanstaande woensdag op SK Leeuw. Aftrap om 19:00 uur.

ERCH speelde met: Penasse (59′ Vandervoort), Janssens, Van Tricht, Begdouri, Nossin (46′ Muluvia), Ghyś, Van Brusselen (46′ Oulanti), Pila (46′ Hamed), Kalala (46′ Glisic), Meysmans, Huybrechts (46′ Willemans).