31/01/2016: ERC Hoeilaart A – HO Bierbeek A

Na het gelijke spel op het veld van Stokkel vorige week, heerste in Hoeilaart vooral een gevoel van “te weinig”. De Doenders waren ruim de beteren van de thuisploeg, maar de winning goal scoren lukte jammer genoeg niet. Dus moest ERCH op zoek naar de eerste overwinning van 2016 in de thuismatch tegen HO Bierbeek, één van de betere ploegen uit eerste provinciale. In de selectie keerde Adaon Kalala terug uit ziekte en begon op de bank net als Nicolas Stiellemans die verlost was van zijn blessure. Janko Glisic en doelman Bjarne Vandervoort maakten de reservenbank compleet.

Net als vorige week beginnen de Doenders uitstekend aan de wedstrijd, zij het deze keer met meer succes. Timothy Van Brusselen zet knap voor naar verdediger Jonas De Schaut en die knikt na amper 2 minuten spelen de 1-0 op het bord. De thuisploeg blijft het spel dicteren en na een dikke 10 minuten kopt Jeroen Van Tricht een uitstekende corner van Aussama Oulanti binnen! Een droomstart dus voor Hoeilaart dat voor één keer geen achterstand nodig heeft om te scoren. Halfweg de eerste helft kan Bierbeek het evenwicht in het spel iet of wat herstellen, maar ERCH lijkt in deze fase van de wedstrijd ongenaakbaar. Maar het slot van de eerste helft heeft toch nog een paar warme momenten in petto. Eerst moet Fred Desomberg met een reflex uitpakken op een gevaarlijke kopbal van Vergauwen. Na de corner die daarop volgt geraakt de bal niet meteen weg en een bezoeker trapt van dichtbij op de paal. Maar de 2-0 voorsprong is de tussenstand bij de rust.

Vrij vroeg in de 2de helft moet Loïc Dehaes geblesseerd naar de kant. In zijn plaats komt Adaon Kalala in het veld. Aanvankelijk wijzigt het spelbeeld nauwelijks, al begint de tijd voor Bierbeek uiteraard wel te dringen. De bezoekers hebben logischerwijze een licht overwicht maar de Hoeilaartse verdediging houdt makkelijk stand. Een dik kwartier voor tijd zondert Kalala verdediger Jannes Nicodème af voor doelman Synaeve en die weert een knal van Nicodème af waardoor hij zijn ploeg in de wedstrijd houdt. Meer nog, een paar minuten later kan Vergauwen een snelle uitbraak van zijn ploeg verzilveren en de aansluitingstreffer scoren: 2-1 met nog 10 minuten te spelen. Het belooft dus nog een spannend slot te worden. Maar even later neemt Tommy Verheyden alle twijfels weg wanneer hij een snelle combinatie kan afronden en de 3-1 scoren. Een paar minuten voor tijd knalt uitblinker Oulanti nog op de lat en wordt op die manier niet beloond voor zijn sterke wedstrijd.

Een zonder meer sterke prestatie van ERC Hoeilaart tegen een sterke tegenstander. De manier waarop de ploeg momenteel speelt laat het beste verhopen voor de rest van het seizoen. Binnen de spelersgroep lijkt stilaan de gedachte te leven dat er misschien wel meer in zit dan louter het behoud te verzekeren tijdens dit eerste seizoen in eerste provinciale. In ieder geval staat er volgende week zaterdag een lastige verplaatsing naar Merchtem op het programma. Na de nipe 3-2 nederlaag aan de Kapelstraat zullen die mannen wellicht uit zijn op sportieve revanche. Aftrap om 20.00 uur.

Doelpunten: 2′ De Schaut J. (1-0), 11′ Van Tricht (2-0), 79′ Vergauwen (2-1), 84′ Verheyden (3-1)
ERCH speelde met: Desomberg, De Schaut C., Janssens, Verheyden, De Schaut J, Oulanti, Dehaes (53′ Kalala), Nicodème, Van Brusselen, Ghys (85′ Glisic), Van Tricht.