24/01/2016: ROFC Stockel – ERC Hoeilaart A

Vorige week voorkwamen sneeuw en ijs op het Hoeilaartse kunstgras dat de topper tussen ERC Hoeilaart A en KFC Diest gespeeld werd.  Afgelopen zondag was er van de winterprik niets meer te bespeuren zodat de wedstrijd op het kunstgras van Stokkel wel degelijk kon doorgaan.  Coach Philippe Wayenbergh, die trouwens bevestigd heeft dat hij ook volgend seizoen trainer zal zijn in Hoeilaart, had af te rekenen met een aantal geblesseerden.  Zowel Yassine Chaabi, Nicolas Stiellemans als Adaon Kalala waren bijgevolg niet beschikbaar.  Op de bank zaten Steven Op ‘t Eynde, Dimitri Meysmans, Janko Glisic en doelman Bjarne Vandervoort. Tegenstander Stokkel, vorig seizoen lang leider in eerste provinciale, kent een moeilijk seizoen en moet vooral uit de degradatiezone blijven.

Van bij de aftrap nemen de bezoekers een verschroeiende start en grijpen Stokkel onmiddellijk bij de keel.  Jammer genoeg levert dit geen doelgevaar op.  Na 10 minuten komt de thuisploeg beter in de wedstrijd al kan ook zij doelman Fred Desomberg niet bedreigen.  Iets over halfweg in de eerste helft kent de scheidsrechter een omstreden corner toe aan Stokkel.  Die wordt op zijn beurt opnieuw in hoekschop getikt door Desomberg.  In de daarop volgende hoekschop gaan Peter Vandenbossche en Jannes Nicodème samen met het hoofd naar de bal die tussen de deklat en Desomberg in doel verdwijnt: 1-0!  Een doelpunt dat letterlijk uit de lucht komt vallen maar koren op de molen is van Stokkel dat al vrij behoudend aan het spelen was.  ERCH reageert via een vrije trap van Timothy Van Brusselen maar die gaat centimeters naast.  Op het einde van de eerste helft wordt een corner teruggelegd tot bij Denis Ghys die de bal tegen de deklat draait.  Dat is meteen het laatste wapenfeit van een gesloten eerste helft.

Na de pauze steken de Doenders van bij de aftrap een tandje bij.  Stokkel wordt weggespeeld en na een dikke tien minuten kan Ghys de oververdiende gelijkmaker scoren.  De Hoeilaartse druk houdt aan maar uitgespeelde doelkansen komen er niet meer.  Het blijft 1-1.

Sommigen zullen het gelijkspel billijk noemen en dat klopt op basis van het aantal doelkansen.  Maar het is duidelijk dat de wil om te winnen bij de Doenders veel meer aanwezig was en dat het ook zij waren die de wedstrijd hebben gemaakt. Maar in het voetbal wint de beste ploeg niet altijd.  Een punt op verplaatsing is uiteraard nooit slecht, maar het voelde achteraf toch eerder aan als 2 verloren punten tegen een Stokkel dat toch wel te pakken was.  Al moeten er toegegeven worden dat er toch te weinig dreiging uitging van ERCH om een overwinning ten volle te claimen.  Volgende week komt met Bierbeek één van de sterkere teams uit de reeks op bezoek aan de Kapelstraat. Supporters op post!!!

Doelpunten: 25′ Vandenbossche (1-0), 56′ Ghys (1-1).
ERCH speelde met: Desomberg, Nicodème, Deschaut C., Deschaut J. Verheyden, Oulanti, Van Tricht, Janssens, Ghys, Van Brusselen, Dehaes (85′ Glisic).