29/03/2015: ERC Hoeilaart – Waver Limal A

Het was pas in de slotminuut van de reglementaire speeltijd dat ERC Hoeilaart A vorige week een punt uit de brand kon slepen op het veld van Kampelaar. De Doenders toonden in die wedstrijd enerzijds een gebrek aan scherpte voor doel, maar anderzijds een voorbeeldige mentaliteit.  Afgelopen zondag kwam Waver Limal op bezoek aan de Kapelstraat. Deze ploeg was leider in de stand om de periodetitel en bijgevolg een te duchten tegenstander. Nochtans ging ERCH in de heenmatch vrij gemakkelijk winnen in Limal. In ieder geval was de verwachting dat de bezoekers zich niet zouden ingraven om hun kansen op de periodetitel gaaf te houden.  Het had dus wel eens een interessante partij kunnen worden.  Topscorer Denis Ghys was twijfelachtig met een gezwollen knie in het begin van de week, maar geraakte toch speelklaar.  Dimitri Meysmans keerde terug uit vakantie en zat op de bank.  Ook Raf Renard, Adaon Kalala en Yannick Van Voorhuyzen namen daarop plaats.

Hoeilaart begint met de strakke wind mee aan de wedstrijd maar kan aanvankelijk zijn wil niet echt opdringen.  Het is pas na 10 minuten spelen dat we het eerste doelgevaar mogen noteren.  Timothy Van Brusselen knalt een vrije trap mooi naar doel maar doelman Evrard kan de bal over zijn kooi tikken.  De bezoekers konden tot dan toe helemaal niet dreigen, maar toch is het Limal dat de score kan openen.  Simon loopt op de counter z’n verdediger voorbij en kan Cedric Penasse verslaan: 0-1.  Een koude douche voor ERCH dat de match toch duidelijk in handen had.  Maar de gelijkmaker laat niet lang op zich wachten.  Na een mooi opgebouwde aanval via Nathan Huybrechts en Jeroen Van Tricht, kan Van Brusselen de gelijkmaker binnen knallen: 1-1.  “Erop en erover” denkt nu iedereen langs de zijlijn maar echte doelkansen blijven uit. De thuisploeg heeft duidelijk het overwicht maar kan geen afstand nemen van Waver Limal. We gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

De tweede helft biedt aanvankelijk geen soelaas. Het spel is iets evenwichtiger en doelkansen komen er niet.  Na uur toch een Hoeilaarts schot op doel maar keeper Evrard gaat goed plat.  Even later wordt een overtreding in het voordeel van ERCH gefloten. maar Van Brusselen reageert verbaal, krijgt z’n 2de gele kaart van de namiddag onder de neus geduwd en mag zich gaan douchen.  Hoeilaart moet dus met z’n tienen verder op zoek naar de overwinning. Die moet er toch komen wil ERCH nog meedoen voor een prijs. Coach Wayenbergh brengt dan Kalala in voor verdediger Stiellemans.  Met nog een kwartier op de klok probeert Janko Glisic het van ver wanneer Evrard erg ver uit z’n doel is, maar de bal gaat op de deklat!  Pech voor de thuisploeg, maar een paar minuten daarna wordt Huybrechts ten val gebracht in het strafschopgebied en de bal gaat op de stip.  Ghys kwijt zich perfect van z’n taak en brengt ERCH op voorsprong: 2-1.  Tien minuten voor tijd krijgt Glisic dé kans op 3-1 maar de bal wil er niet in.  Een kleine 5 minuten voor tijd wordt het opnieuw warm voor het doel van Waver Limal.  Een aantal Hoeilaart-spelers krijgen de bal er van dichtbij niet in. Maar uiteindelijk wordt het leder teruggespeeld op Aussama Oulanti en diens gekraakt schot rolt toch binnen: 3-1!  De match lijkt daarmee kort voor tijd gespeeld, maar het wordt toch nog spannend wanneer Nicaise een hoekschop mede dankzij de felle wind rechtstreeks in doel draait: 3-2.  Gelukkig komt de overwinning niet meer in gevaar en blijft het 3-2.

Het werd uiteindelijk een weinig hoogstaande partij waarin slechts 1 ploeg wilde voetballen. Maar ondanks het duidelijke overwicht in de eerste helft kon ERCH het verschil niet maken.  Toen de ploeg met 10 viel zag het er even benard uit maar eens te meer toonde het team karakter en vechtlust zodat de 3 punten in Hoeilaart bleven.  Volgende week wordt er wegens het Paasweekend niet gevoetbald.  Binnen 2 weken speelt ERCH op verplaatsing in Melsbroek.  Dat is altijd een moeilijke verplaatsing en de afwezigheid van Van Brusselen door de dubbele gele kaart komt dus niet erg gelegen.  Toch hebben de spelers en trainers dit seizoen al meermaals bewezen dat afwezigheden van sterkhouders zonder al te veel problemen werden opgevangen. Supporters op post!!

Doelpunten: 14′ Simon (0-1), 18′ Van Brusselen (1-1), 77′ Ghys (pen. 2-1), 86′ Oulanti (3-1), 89′ Nicaise (3-2)
ERCH speelde met: Penasse, Stiellemans (68′ Kalala), Chaabi, Van Tricht, Oulanti (90′ Renard), Janssens, Ghys, Van Brusselen, Huybrechts (78′ Meysmans), Afkir, Glisic.