12/04/2015: FC Melsbroek – ERC Hoeilaart A

 

Na een zondag rust door het Paasweekend, stond er een cruciaal duel op de Hoeilaartse kalender: de verplaatsing naar Melsbroek.  De ploeg van de oude luchthaven is van oudsher een soort van “zwart beest” voor de Doenders, zeker op eigen veld.  In de heenwedstrijd zette ERCH voetballend  één van de sterkste prestaties van het seizoen neer maar moest in de slotseconden toch een gelijkspel toestaan. Het werd een spectaculaire eindscore 3-3.  Trainer Philippe Wayenbergh moest voor deze wedstrijd wel rekening houden met de afwezigheid van sterkhouder Timothy Van Brusselen die in de vorige wedstrijd tegen Waver Limal 2 keer geel onder de neus geduwd kreeg.  Verder keerde Hassan Begdouri terug uit vakantie.  Hij begon op de bank naast Yannick Van Voorhuyzen, Raf Renard en Adaon Kalala.

De eerste kans van de wedstrijd is uitgerekend voor ex-Melsbroek speler Denis Ghys maar scoren lukt niet.  De partij verloopt verder vrij evenwichtig al valt het niveau wat tegen.  Beide teams hanteren vooral de lange bal en goed voetbal krijgen de vrij talrijke toeschouwers dus niet te zien.  Halverwege moet Cedric Penasse uitpakken met een knappe redding om een achterstand te voorkomen.  Maar verder valt er weinig doelgevaar te noteren zodat we gaan rusten met een logische 0-0.

De tweede helft begint ideaal voor de bezoekers.  Janko Glisic kan een lage hoekschop binnentikken en brengt zo ERCH op voorsprong.  De voorsprong dreigt echter niet lang stand te houden.  Na 10 minuten spelen legt de scheidsrechter de bal op de stip na vermeend handspel.  Doelman Vercammen zet zich achter de strafschop maar knalt de elfmeter tegen de onderkant van de lat en de penalty wordt dus gemist.    Aan de overkant knalt Nicolas Stiellemans hard naar doel maar Vercammen staat pal.  Toch kan Melsbroek nog langszij komen wanneer Dumoulin een goed opgezette aanval kan afronden: 1-1.  Maar het is Hoeilaart dat aan het langste eind trekt wanneer opnieuw Glisic een knappe Hoeilaartse aanval met succes kan afronden: 1-2.  Even later glipt Ghys door de buitenspelval en scoort de 1-3, maar de lijnrechter heeft ten onrechte buitenspel gezien.  Melsbroek kan niets meer terugdoen en dus is de zege een feit.

Na 8 jaar zonder overwinning aan de Oude Luchthaven rekende ERCH dus eindelijk af met Melsbroek op hun veld.  Het was geen hoogstaande partij, maar de zege smaakte daarom niet minder zoet.  ERCH springt door de zege van Tervuren over Grez-Doiceau naar de tweede plaats op slechts 3 punten van leider Braine.  Het geloof in een prijs is in ieder geval aan de Kapelstraat nog altijd groot. Voor de Hoeilaartse topscorer Denis Ghys was het een speciale wedstrijd want door zijn schorsing in de heenmatch, speelde hij nu pas voor het eerst tegen z’n ex-ploeg:
Ik ken nog quasi heel de ploeg en ook nog het ganse bestuur daar in Melsbroek.  Alleen al daarom was de motivatie bij mij zeker aanwezig.  Bovendien had ik zaterdagavond nog een paar spelers van Melsbroek aan de lijn, en die meldden me dat Hoeilaart in de voorbije 8 jaar nog nooit 3 punten mee naar huis had genomen en dat dit zondag zeker niet zou veranderen. Zolang het slechts 1-2 stond bleef het dan ook bibberen. Ik scoorde nog de 1-3 maar die goal werd jammer genoeg afgekeurd. Nochtans was het ook volgens mij geen buitenspel. Het zou ook goed geweest zijn voor mijn plaats in de topschuttersstand. Al blijft de eventuele titel met ERCH uiteraard primeren op die individuele prijs. Die oppergaai willen allemaal maar al te graag pakken, maar we bekijken de resterende wedstrijden match per match. Vergeet niet dat we tegen onze volgende tegenstander, St. Michel, dom verloren in de heenmatch. Maar nu is het aan ons om sportieve revanche te nemen. We blijven er in ieder geval in geloven. Maar wat het ook wordt, ook volgend seizoen speel ik in Hoeilaart!”.

Doelpunten: 48′ Glisic (0-1), 65′ Dumoulin (1-1), 74′ Glisic (1-2)
ERCH speelde met:  Penasse, Stiellemans, Meysmans, Chaabi, Van Tricht, Oulanti (87′ Renard), Janssens, Ghys, Huybrechts (69′ Kalala), Afkir, Glisic.