28/11/2016: RSD Jette – ERC Hoeilaart A

 

ERCH kon vorige week een scheve situatie thuis tegen Borght nog rechttrekken en mocht na de wedstrijd zelfs eerder ontgoocheld zijn dat de 3 punten niet thuis konden gehouden worden. De punten dienden dus gezocht te worden op het grote terrein van RSD Jette, dat echter ook in een positieve flow zat de laatste wedstrijden met een 6 op 6. Trainer Wayenbergh had weer wat veranderingen in zijn selectie. Iedereen was mooi op tijd op de afspraak, dus de gebroeders De Schaut namen hun plaats in de basis terug in, net als Kevin Wouters. Jannes Nicodème, Wout Soetaert, Camilo Dandois Devos en Bjarne Vandervoort namen plaats op de bank. Bilal El Mesbahi is nog steeds geblesseerd en Adaon Kalala en Patrick Bilong speelden mee met de B-ploeg.

De Doenders startten scherp aan de wedstrijd en na amper 5 minuten was de openingstreffer bijna een feit. Een snedige aanval over rechts via Huybrechts belandde uiteindelijk bij De Mol die geen kracht op zijn schot kon zetten. De bal caprioleerde echter nog op de bovenkant van de lat en in de herneming had Wouters de pech dat hij net afgeblokt werd. Aan de overzijde moest Cédric De Schaut aandachtig zijn om een poging van Ben Kassem af te blokken. ERCH bleef rustig rond voetballen en trachtte er snedig uit te komen. Glisic ging goed door op links en zijn scherpe voorzet bereikte Wouters net niet. Jette zocht steeds de lange bal, maar kon maar weinig dreigen. Toch klom de thuisploeg uit het niets op voorsprong toen de bal achterin bij ERCH langdurig werd rond- en achteruit gespeeld en doelman Hannon zich verslikte in de terugspeelbal. Ben Kassem nam het geschenk in dank aan, 1-0. De Doenders waren duidelijk even van slag, want leden veel onnodig balverlies. Hannon moest nog tot tweemaal toe stevig in de voeten duiken van de aanvallers van de thuisploeg, met gevaarlijk voor eigen lijf en leden.
Vlak voor rusten kon Nathan Huybrechts zich goed doorzetten en alleen op doel afgaan. Een thuisspeler tackelde veel te laat, maar zag tot zijn eigen opluchting enkel een geel karton, daar waar een rode kaart eerder op zijn plaats was geweest. De daaropvolgende vrije trap van Glisic ging maar net over doel. Rusten dus met een kleine achterstand, daar waar ERCH eerder een voorsprong had kunnen wettigen.

Met de rust werd Tommy Verheyden vervangen door Jannes Nicodème en gingen de Doenders resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Er zat echter bijzonder veel “afval” in het spel van de wit-zwarten en de vele balverliezen en misverstanden stapelden zich op. De ergernis bij de toch wel behoorlijk talrijk meegereisde supporters stapelde zich op en gans ERCH mocht zich gelukkig prijzen toen een thuisspeler alleen op Hannon kon afgaan, maar op het moment van de waarheid een verrekking opliep en niet meer kon afdrukken. Meteen einde wedstrijd voor de onfortuinlijke Brusselse aanvaller. De thuisploeg haalde met viriel spel en soms tackles op het randje alle tempo uit de wedstrijd en ERCH vond bitter weinig antwoorden hierop. Integendeel, het was de thuisploeg die de genadestoot uitbracht toen op links Schmidt veel ruimte kreeg, buitenom ging en hard via de paal in de korte hoek onder Hannon in doel besloot. Knap doelpunt en boeken toe voor de Doenders, leek het. Jette plooide nu nog meer massaal terug voor eigen doel en ERCH begon zowaar wat lijn in zijn aanvalspatronen te leggen. Een scherpe voorzet van Jonas De Schaut werd maar nipt naast gekopt. Even later werd een knappe combinatie perfect breed gelegd door Dandois Devos en de vrijstaande Glisic trapte knap overhoeks in de hoek, 2-1. ERCH ontspon nog een slotoffensief, maar moest aandachtig blijven voor de counters van de thuisploeg. Tot grote kansen leidde dit echter niet meer en na een nerveus slot blies de ref de match af met een kleine overwinning voor de thuisploeg.

Een toch wel jammerlijke nederlaag voor Hoeilaart, dat hiermee even een knik in de goede flow krijgt. Vooral omdat Jette voetbaltechnisch zeker niet slecht was, maar als geheel zeker niet de meerdere was van ERCH. De jongens van coach Wayenbergh moeten dan ook de hand in eigen boezem steken en lessen trekken uit deze wedstrijd. De bal werd net iets teveel rondgespeeld op eigen helft en al te weinig werd er diepgang gezocht. Bovendien was het niveau van passing en aannames te zwak om echt voor uitgespeelde kansen te kunnen zorgen. ERCH mist hiermee de aansluiting met de linkerkolom en moet nu in zijn resterende wedstrijden voor de winterstop punten pakken om zichzelf niet terug in een moeilijk parket te brengen. Eerste opdracht daaromtrent komende zondag 4 december om 14u30 thuis tegen Renaissance Schaerbeek. Supporters, allen op post !!

Doelpunten: 30′ Ben Kassem (1-0), ’65 Schmidt (2-0), 81′ Glisic (2-1)
ERCH speelde met: Hannon, Verheyden (’46 Nicodème), Van Tricht, Meysmans, Jonas De Schaut, Cédric De Schaut, Glisic, Huybrechts (’75 Dandois Devos), Wouters, De Mol, Charlier.

Ook even nog eens wat nieuws meegeven van het voorlopig rustige en mooie parcours dat onze B-ploeg aflegt in 3e provinciale B. Afgelopen zaterdagavond haalde ze een knap 2-2 gelijkspel op het veld van Vossem. Er had zelfs meer ingezeten, aangezien de jonge Doenders 0-2 voorkwamen, maar uiteindelijk overpowered werden door de meer ervaren thuisploeg in het slot van de wedstrijd.
Komende zaterdag staat voor de B-ploeg de “grote derby” tegen VK Eizer op het programma. Bij de bezoekers uit Eizer uiteraard heel wat oud-bekende van ERCH in loondienst, dus het zal zeker een aangenaam weerzien worden. Er wordt dan ook heel wat volk verwacht aan de Kapelstraat. Hopelijk zijn alle sympathisanten van ERCH dan ook van de partij om onze youngsters te ondersteunen in deze derby ! Aftrap zaterdag 3 december om 19u00 aan de Kapelstraat !