21/11/2016: ERC Hoeilaart A – FC Borght

Het was wel even bekomen vorige week zaterdagavond na de thriller op het veld van VV Houtem.  Maar eind goed al goed en ERCH kon de 3 punten meenemen naar Hoeilaart.  De ploeg pakte hierdoor 12 op 12 en dat onderstreepte alvast de goede vorm waarin de Doenders momenteel verkeren.  Dat gold evenzeer voor de tegenstander van afgelopen zondag, FC Borght.  Na de trainerswissel pakte die ploeg ook 16 op 18 en dus was het zeker een te duchten tegenstander.  Bovendien kon ERCH vorig seizoen niets pakken tegen de Grimbergenaren.  Er moest evenwel gesleuteld worden aan de opstelling want zowel Dimitri Meysmans (gele schorsing) als aanvaller Kevin Wouters (verrekking) waren onbeschikbaar.  Daarbij kwam nog dat de gebroeders De Schaut te laat kwamen op de afspraak en op de bank moesten beginnen, naast Mohammed El Mokhtari en Bjarne Vandervoort.  Er viel ook goed nieuws te noteren want zowel Wout Soetaert als Adaon Kalala keerden terug uit blessure en verschenen aan de aftrap.

Hoeilaart begint aan de partij met een felle wind tegen, maar dat belet de ploeg niet om voor het eerste doelgevaar te zorgen.  Nathan Huybrechts haalt de achterlijn en gaat zijn kans in de korte hoek.  Doelman Lievens doorziet dit echter en stopt de bal.  Iets over het kwartier mag Borght een vrije trap nemen een meter of 2 voor het zestienmetergebied.  Via een ingestudeerd nummertje komt de bal bij een volledig vrijstaande Sarrouj die de bezoekers op voorsprong kan schieten: 0-1!  ERCH kan niet reageren en heeft moeite om in de wedstrijd te komen.  Vooral op het middenveld wordt de strijd al te vaak in het voordeel van de bezoekers beslecht.  Na slecht inspelen door een Hoeilaartse verdediger, komt Borght in balbezit en via een vlotte combinatie volgt een knal op doel.  Kevin Hannon kan in eerste instantie nog afweren maar Van Den Boeynants is goed gevolgd om de rebound binnen te koppen: 0-2!  Het ziet er dan bijzonder benard uit voor de Doenders die gedurende de gehele eerste helft geen vuist kunnen maken.  De teleurstellende 0-2 tussenstand blijft dan ook op het scorebord tot en met de rust.

Bij het begin van de 2de helft komt Jonas De Schaut in het veld en trainer Philippe Wayenbergh herschikt zijn troepen ook tactisch.  Hierdoor kan o.a. kapitein Jeroen Van Tricht terug een rij naar voren.  De wijzigingen werpen in ieder geval al snel hun vruchten af want Kalala wordt afgezonderd voor de portier maar hij knalt er pal op. Hier had de aansluitingstreffer op het scorebord moeten staan. Maar niet getreurd want een minuutje later wordt Janko Glisic foutief gestuit in de grote rechthoek, en de bal gaat op de stip.  De Schaut zet zich achter de bal en knalt de penalty binnen het bereik van doelman Lievens.  Toch komt de Hoeilaartse middenvelder hierdoor terug in balbezit.  Zijn herkansing wordt ei zo na gemist maar de bal rolt toch traag binnen: 1-2!  Nog voor het uur hangen de bordjes terug in evenwicht.  Bij een hoekschop is De Schaut met het hoofd sneller op de bal dan Lievens met de vuisten en het staat 2-2!  De bezoekers lijken hun beste kruit verschoten te hebben tijdens de eerste helft want ERCH domineert de 2de helft erg nadrukkelijk.  In de slotfase komt Nicolas De Mol nog dichtbij de winning goal. Hij zet 3 man (!) in de wind en knalt naar doel, maar zijn schot treft de deklat en weg is de kans.  Het blijft 2-2.

Wanneer je een 0-2 achterstand ophaalt en uiteindelijk een 2-2 gelijkspel uit de brand sleept, kan je niet anders dan tevreden zijn.  Toch heerste er na afloop bij zowel supporters als spelers een gevoel van “niet genoeg”.  Het klopt dat ERCH op basis van een sterke 2de helft aanspraak mocht en kon maken op de overwinning, maar op basis van een erg matige eerste helft lijkt een puntendeling een billijk resultaat.  In ieder geval toonde de ploeg alweer de nodige mentale weerbaarheid door de dubbele achterstand weg te werken.  Een opsteker alvast om volgende week mee naar Jette te trekken!

Doelpunten: 18′ Sarrouj (0-1), 32′ Van Den Boeynants (0-2), 49′ en 59′ De Schaut J. (pen. 1-2 en 2-2)
ERCH speelde met: Hannon, Verheyden, Van Tricht, Dandois Devos, Soetaert (46′ De Schaut J.), Glisic (83′ El Mokhtari), Kalala, Huybrechts, Nicodème, De Mol, Charlier.