28/11/2015: Ren. Schaerbeek – ERC Hoeilaart A

Na een week waarin de berichten over het al dan niet toelaten van publiek bij de verplaatsing van onze A-ploeg naar Renaissance Schaerbeek vanwege de terreurdreiging, viel dus laat de beslissing om toch toeschouwers toe te laten in het imposante stadion van Schaerbeek aan het Josaphat Parc. Na de deugddoende zege tegen Lovenjoel stond er op het synthetisch veld van Schaerbeek alvast een tegenstander te wachten die met evenveel punten als de Doenders geposteerd stond in het klassement. Trainer Wayenbergh had echter af te rekenen met enkele afwezigen. Yassine Chaabi en Loïc Dehaes lagen nog steeds in de lappenmand, en ook kapitein Timothy Van Brusselen blesseerde zich op de donderdagtraining en was afwezig. Doelman Fred Desomberg keerde wel terug uit schorsing en nam zijn plaats onder de lat terug in. Naast reservedoelman Yannick Van Voorhuyzen namen Janko Glisic, Bedou Dipakayi en Raf Renard plaats op de bank.

Onder een zeer matige belangstelling ging ERCH alvast verschroeiend van start. Met hoge en snelle druk geraakte de thuisploeg er de eerste minuten niet uit en een knal van Aussama Oulanti zoefde maar net naast de paal buiten. Aan de overzijde had Fred Desomberg een vrij rustige eerste helft, al moest hij toch attent zijn op een poging van Olejede. Schaerbeek hanteerde van in het begin de lange bal en de Hoeilaartse verdediging had toch de handen vol met een kwilzilvere Olejede die vlotjes onze spelers dribbelde. Maar concrete kansen leverde dit alvast niet op voor de thuisploeg. Integendeel, het waren de Doenders die op voorsprong klommen toen Jeroen van Tricht een hoekschop met de buitenkant van de voet naar de verste paal devieerde en de bal de doellijn duidelijk overschreed, alvorens een thuisspeler hem met de hand uit doel sloeg. ERCH op voorsprong dus en het kon die voorsprong relatief makkelijk behouden. Buiten een ganse resem hoekschoppen kon de thuisploeg namelijk weinig gevaar creëren en was het aan de overkant nog opletten of Denis Ghys kon de voorsprong verdubbelen. Rusten dus met een kleine voorsprong voor ERCH.

Na de muntthee en koffie moesten de weinige toeschouwers zich reppen om hun plaats in de tribune terug in te nemen of ze misten de verdubbeling van de Hoeilaartse voorsprong. Er werd meteen een hoekschop afgedwongen en de strakke corner werd door Jason Janssens staalhard via de onderkant van de lat in doel gekopt. Dolle vreugde bij de bezoekers in de wetenschap dat deze dubbele voorsprong een iets geruster gevoel opleverde. Renaissance probeerde wat druk te ontwikkelen en de Doenders moesten wat achteruit. Toch gaf het stevige Hoeilaartse blok bijzonder weinig kansen weg en had enkel een bijzonder knappe redding van Fred Desomberg nodig op een geplaatste vrije trap net voor de grote rechthoek om een tegendoelpunt te voorkomen. Aan de overzijde kon Denis Ghys alleen voor de doelman opduiken, doch deze veegde de poging van de Hoeilaartse topschutter weg. Het werd uiteindelijk toch nog spannend toen de bal naar de linkerflank werd gespeeld en de speler daar – in overduidelijk buitenspel – de bal voor doel gaf en aan 2de paal Olejede de bal kon binnentikken. Veel meer kon de thuisploeg echter niet meer opbrengen en het mocht zich gelukkig prijzen dat de – overigens uitstekende leidende – scheidsrechter bijzonder mild was met een geel karton na een wilde en veel te late tackle op Ghys. Na ellenlange minuten blessuretijd floot de ref dan toch af en konden de Doenders de zoete overwinning vieren.

Een al bij al verdiende overwinning voor ERCH dat niet zijn beste match van het seizoen speelde, maar toch zeer volwassen en met een sterk blok bijzonder weinig kansen weggaf, en zelf vrij efficiënt de weg naar doel vond. Bij momenten werd er wel gebibberd, maar dit had meer met de snijdende en koude wind te maken dan met de tegenstander. Alweer bonuspunten op verplaatsing, het Schaarbeekse stadion lijkt de Doenders alvast te liggen. De volgende wedstrijd wordt uitzonderlijk op zaterdagavond afgewerkt en met de komst van één van de smaakmakers van de competitie, belooft de thuismatch tegen Racing Jet Wavre alvast een interessante affiche te worden. Hopelijk kan ERCH in hun laatste thuismatch van 2015 de punten thuis houden. Supporters, allen op post, zaterdag om 20u00 aan de Kapelstraat !

Doelpunten: 20′ Van Tricht (0-1), 47′ Janssens (0-2), 77′ Olejede (1-2)
ERCH speelde met: Desomberg, Stiellemans, De Schaut J., Verheyden, De Schaut C., Van Tricht, Oulanti (89′ Renard), Janssnens, Ghys (79′ Glisic), Kalala (82′ Dipakayi) en Nicodème.

ERCH B geraakte het afgelopen weekend jammer genoeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel in eigen huis tijdens de topper tegen KRC Boortmeerbeek. De jongens van coach Denayer waren duidelijk baaas, maar gebrek aan efficiëntie en het onthouden van strafschop(pen) tijdens enkele discutabele fases leiden tot deze brilscore. Gelukkig konden de concurrenten ook niet profiteren en blijft ERCH B gedeeld aan de leiding van het klassement. Volgende afspraak voor ERCH B is de verplaatsing naar Sparta Haacht Statie, komende zondag om 14u30 (Elleveldweg z/n – 3150 Haacht). Supporters, tevens daar allen op post !​