13/12/2015: KFC Strombeek – ERC Hoeilaart A

ERC Hoeilaart A  zit de laatste tijd duidelijk in een “positieve flow”, zoals dat dan heet. Er werd 3 maal op rij gewonnen en de duidelijke 4-0 zege in de derby tegen RJ Wavre zorgde ervoor dat er met veel vertrouwen kon uitgekeken worden naar de verplaatsing naar Strombeek. Aan de Singel moest trainer Wayenbergh echter weer wat wijzigingen doorvoeren. Kapitein Timothy Van Brusselen kwam terug na blessure en nam zijn plaats in de ploeg weer in. Janko Glisic vertoefde de afgelopen week in Spanje voor het EK U21 zaalvoetbal (zie verder) en was niet speelklaar. Hij mocht de wedstrijd vanuit de tribune volgen. Loic Dehaes en Yassine Chaabi liggen nog steeds in de lappenmand. Op de reservenbank namen naast reservedoelman Yannick Van Voorhuyzen ook Nicolas Stiellemans, David Leleux en Dimitri Meysmans plaats.

Onder een behoorlijke belangstelling met redelijk wat afgereisde Doenders, nam ERCH meteen de wedstrijd in handen. Al na enkele minuten draaide Denis Ghys zich slim vrij in de grote rechthoek en de verdediger van Strombeek trapte in de val. Een duidelijke haakfout en de ref kon dan ook niet anders dan de bal op de stip leggen. Diezelfde Ghys trapte de elfmeter keurig in de linkerhoek en gaf de thuisdoelman geen kans. De Doenders dus snel op voorsprong en ze wilden deze duidelijk snel vermenigvuldigen. Eerst had de doelman een knappe redding in huis om de doorgebroken Van Brusselen van de 0-2 te houden, en een knal van zowel Oulanti als Kalala gingen maar net voorlangs. Een vliegend schot werd door de thuisdoelman ook nog knap onder de lat uitgetikt. Hoeilaart vergat het echter af te maken en aan de overkant was Strombeek veel efficiënter. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Bassir alleen op doelman Desomberg af kon gaan en hij knalde de bal hard onder Fred in doel: 1-1 en alles te herdoen voor de Doenders. Toch bleef ERCH geduldig opbouwen en kon Strombeek niets anders dan de geel-zwarten zo goed mogelijk op te vangen. Toch kon ERCH slag om slinger gevaar creeëren en toen vlak voor rusten Kalala een vrije trap in het pak smeet plantte Jannes Nicodème er in één tijd zijn voet tegen. De doelman kon de bal enkel voorbij horen zoeven en ERCH stond terug op een meer dan verdiende voorsprong.

Na de pauze was het grasveld ondertussen reeds flink omgeploegd en speelde dit uiteraard niet meteen in de kaart van de technisch vaardige Doenders. Toch bleef ERCH duidelijk de wet dicteren en gingen diverse pogingen maar nipt naast of was de laatste pas telkens niet zuiver genoeg. Toch was het opnieuw schrikken toen Strombeek een aanval over rechts inzette en de bal perfect voor doel werd gegooid. De spits van de withemden was blijkbaar zelf verrast, want slaagde er nog in om de bal van in de kleine rechthoek ver over doel te jagen. ERCH haalde even opgelucht adem, want zo kon er – ondanks de duidelijke dominantie – ineens zomaar een gelijke stand op het scorebord gestaan hebben. ERCH panikeerde echter niet en de geruststellende derde treffer kwam er uiteindelijk toch toen een hardwerkende Kalala de bal van de laatste verdediger ontfutselde en oog in oog met de doelman de bal haarfijn in het hoekje legde. Meteen een grote “oef” voor ERCH, want dit kon en zou niet weggegeven kunnen worden. In het laatste kwartier leunde ERCH wat te ver naar achter en moest Fred Desomberg nog in actie komen toen tot tweemaal toe een thuisspeler voor hem verscheen. Strombeek kon de aansluitingstreffer echter niet potten, waardoor een oververdiende 1-3 eindscore op het scorebord stond te blinken.

Een verdiende overwinning voor de Doenders die verschroeiend startten en de tegenstander de eerste 20 minuten volledig tureluurs speelden. Enkel was de afwerking niet navenant en was de gelijkmaker een complete verrassing. Toch bleef ERCH geduldig en konden ze na een degelijke en volwassen wedstrijd voor de 4e keer op rij de volle pot binnenhalen. Zo draait ERCH in haar eerste seizoen in 1e provinciale op een gedeelde 5e plaats met 27 punten. Een meer dan knap tussentijds rapport voor coach Philippe Wayenbergh en zijn troepen.   De Hoeilaartse T1 blikt dan ook tevreden terug op de heenronde als nieuwkomer in eerste provinciale:
We zijn zeker tevreden met onze heenronde. Ons begin als nieuwkomer in de nieuwe reeks was eerder aarzelend maar gaandeweg is het vertrouwen en het geloof in eigen kunnen gegroeid. Zeker thuis hebben we al een mooi parcours afgelegd met 5 zeges en 2 gelijke spelen. Echter het aantal tegendoelpunten moet naar beneden. Dat is een werkpunt voor de hele ploeg maar we werken er samen aan.  Maar we zaten de afgelopen weken duidelijk in een sterke periode.  Het is eerder uitzonderlijk dat je in P1 een 12 op 12 haalt, maar het doet wel deugd na die mindere periode waarin we uitgeschakeld werden in de beker en 2 keer op rij in de competitie vrij kansloos verloren.  Het is ook de verdienste van de spelersgroep dat ze zo sterk gereageerd hebben. Ze trainen goed en als de resultaten dan volgen krijgt het vertrouwen een boost. Na de overwinningen tegen Lovenjoel en Schaerbeek wilden we ook absoluut de heenronde afsluiten met een goed gevoel door in de laatste 2 wedstrijden telkens iets te rapen. Dat het de volle buit werd was onverhoopt maar wel leuk (lacht). Onze doelstelling bij het begin van het seizoen was om uit de gevarenzone te blijven en een rustig seizoen te kunnen afwerken zodat we tijdig met de verdere uitbouw van de ploeg kunnen starten. Om dit te kunnen realiseren is een verlengd verblijf in P1 een voorwaarde en dat lijkt nu goed te lukken. Voorlopig kijken we niet verder, we hebben meteen na nieuwjaar een zwaar programma met Houtem uit (het versloeg thuis al Diest, Bierbeek, Liedekerke), Diest thuis, Stockel uit en Bierbeek thuis.  Eerst die wedstrijden goed doorkomen en dan zien we wel verder!

De spelers en technische staf krijgen nu een tijdje rust, maar worden nog voor de herstart van de competitie terug verwacht voor enkele oefenwedstrijden, waaronder een derby tegen de vrienden van Tervuren-Duisburg op zo 03/15 om 14u30 aan de Kapelstraat.  Op dinsdag 5 januari trekt ERCH A naar Sterrebeek voor een oefenmatch om 20.00 uur.

Doelpunten: 3′ Ghys (0-1), 18′ X (1-1), 20′ Bassir (1-1), 42′ Nicodème (1-2), 74′ Kalala (1-3).
ERCH speelde met: Desomberg, De Schaut J., Verheyden, De Schaut C., Van Tricht, Oulanti (31′ Stiellemans), Van Brusselen (89′ Leleux) Janssens, Ghys, Kalala (81′ Meysmans) en Nicodème.

ERCH B kan ook met een goed gevoel de feestdagen in. Op de laatste speeldag voor de feestdagen blikten ze in eigen huis Hofstade in met forfaitcijfers, 5-0. De jongens van coach Nico Denayer gaan de winterstop in op een gedeelde leidersplaats. Enkel VK Berg-Op lijkt momenteel nog te kunnen aanklampen, want de kloof met de nummer drie uit het klassement bedraagt momenteel al 5 punten. Hopelijk blijft onze jonge groep bestand tegen de druk en kunnen ze de promotie op het einde van het seizoen afdwingen. We wensen het hen in alle geval van ganser harte toe !

Rest ons nog in naam van het bestuur van ERCH iedereen (sponsors, spelers, technische staf, ouders, supporters en alle sympatisanten) alvast prettige feestdagen en een warm en aangenaam eindejaar toe te wensen. Dat iedereen ook in 2016 de positieve weg die we met ERCH trachten te bewandelen verder mag zetten !