22/11/2015: ERC Hoeilaart A – Un. Lovenjoel

 

ERC Hoeilaart A maakte de laatste weken een wat moeilijkere periode door, met de onverwachte uitschakeling in de Beker van Brabant op eigen terrein en een 0 op 6 in de competitie waarbij er toch een pak tegendoelpunten geïncasseerd werden. Er moest dus dringend op zoek gegaan worden naar punten en vertrouwen, en met de komst van Union Lovenjoel was er een uitgelezen mogelijkheid hiertoe. De tegenstander kwam naar de Kapelstraat met 6 puntjes, al werden die allemaal gehaald door gelijkspelen. Een hapklare brok zou het dus toch zomaar niet worden. Bovendien moest coach Wayenberg behoorlijk wat wijzigingen doorvoeren. Doelman Desomberg was geel geschorst en werd vervangen door Yannick Van Voorhuyzen. Bjarne Vandervoort nam als reservedoelman voor het eerst dit seizoen plaats op de bank. Janko Glisic en Loïc Dehaes moesten met spierletsels tevens afhaken. Ook Yassine Chaabi ligt nog steeds in de lappenmand. Op de bank namen naast Vandervoort ook nog Dipakayi, Oulanti en Renard plaats.

De wedstrijd kon echter niet dramatischer beginnen voor ERCH. Al na 2 minuten konden de bezoekers al te gemakkelijk centraal door de buitenspelval glippen en Mattheus schoof de bal zeer fijntjes naast Van Voorhuyzen in doel. ERCH dus meteen op achtervolgen aangewezen en dit was, jammer genoeg, niet de eerste maal dit seizoen. Toch lieten de jongens van coach Wayenbergh de armen niet hangen, integendeel. Lovenjoel werd bijna tegen het doel geplakt, maar er werd net niet nauwkeurig genoeg omgesprongen met de kansen. Een vlam schuin voor doel van Kalala stierf in het zijnet, een ijzersterke Jonas De Schaut knalde ook naast en Ghys had net teveel tijd nodig om te kunnen afwerken. Aan de overzijde bleef Van Voorhuyzen zo goed als werkloos, daarin geholpen door een secure verdediging. Toch moest Tommy Verheyden er snel bij zijn om een schot af te blokken of er stond een dubbele achterstand op het scorebord. Dit bleek echter de enige kans van Lovenjoel nog te zijn, want voorts was het al ERCH wat de klok sloeg. De gelijkmaker kwam er dan ook net na het halfuur toen Timothy Van Brusselen vanop 25 meter een afvallende bal laag in de hoek knalde. En vlak voor rust devieerde Jonas De Schaut een perfect aangesneden vrije trap van Adaon Kalala met het hoofd haarfijn over de bezoekende doelman. Rusten dus met 2-1 voorsprong en een hele opluchting voor iedereen die de Doenders lief heeft.

Na rusten wou ERCH snel een grotere voorsprong en die kwam er ook al gauw. Eerst stierf een subtiele lob van Janssens nog op de dwarslat, maar in de fase erop buffelde Nicolas Stiellemans de 3-1 op het bord met een rake kopbal. ERCH wou op zoek naar meer, maar Lovenjoel had er niet veel zin meer in en bleef met een defensief blok de Doenders opvangen, tevens met heel wat foutieve ingrepen. Zo kreeg bezoeker Peeters een 2de geel karton onder de neus geduwd na een misplaatst gebaar aan een toeschouwer en zo kon hij de warmte van de kleedkamer vroegtijdig gaan opzoeken. Veel grote kansen werden er niet meer genoteerd. ERCH bleef rustig rondspelen en trachtte nog een aantal malen te prikken, en de bezoekers waren al meer dan tevreden dat er niet meer in het mandje gelegd werden. Zo kabbelde de wedstrijd wat naar het einde en konden de Doenders uiteindelijk nog eens de zoete smaak van de overwinning proeven.

Een oververdiende en belangrijke zege van ERCH tegen een tegenstander die kwalitatief duidelijk de mindere was van de Doenders, doch met een groot hart bleef strijden. Voor ERCH een bevestiging in de middenmoot van het klassement en daar kan iedereen mee leven. Volgende week komt de Sint langs op ERCH voor de jeugdspelertjes en trekt het eerste elftal op diezelfde zaterdagavond naar Schaarbeek voor de verplaatsing naar Renaissance Schaerbeek. Aftrap zaterdag om 20u in het Stade Communal (Josaphat-park – Avenue du Suffrage Universel – 1030 Schaerbeek). Supporters, allen op post !!

Nog even meegeven dat ERCH B een belangrijke 0-3 overwinning boekte op het veld van Laar-Boortmeerbeek en door het puntenverlies van Berg-Op terug mee aan de leiding komt. Hopelijk kunnen de jongens van coach Denayer deze positieve lijn blijven verder zetten ! Zij spelen volgend weekend op zaterdagavond om 19u00 thuis aan de Kapelstraat opnieuw een topper tegen RC Boortmeerbeek !

Doelpunten: 2′ Mattheus (0-1), 31′ Van Brusselen (1-1), 43′ De Schaut J. (2-1), 48′ Stiellemans (3-1).
ERCH speelde met: Van Voorhuyzen, Stiellemans, De Schaut J., Verheyden, De Schaut C., Van Tricht, Janssens (86′ Renard), Ghys (74′ Oulanti), Van Brusselen (80′ Dipakayi), Kalala & Nicodème.