28/09/2014: ERC Hoeilaart A – V. Tervuren-Duisburg A

Met een seizoensstart van 0 op 9 heeft men al betere tijden gekend aan de Kapelstraat.  Maar van enige panieksfeer is er binnen de Hoeilaartse bestuurskringen geen sprake.  Wel is men het er over eens dat een aantal spelers duidelijk onder hun niveau presteren in deze beginfase van het seizoen.  Men verwachtte evenwel een goede prestatie tegen de buren uit Tervuren, liefst met enig puntengewin.  Trainer Philippe Wayenbergh greep wel in en bracht een aantal wijzigingen aan in zijn selectie voor de derby.  Elton Pilta en Adaon Kalala kwamen hierdoor op de bank terecht.  Denis Ghys werd uitgespeeld als diepe spits, terwijl Jeroen Van Tricht naar de defensie werd verwezen. Bij Tervuren-Duisburg waren doelman David Fillé en Steve Hawryszkow de voornaamste afwezigen.

DenisGhys

Denis Ghys scoorde het eerste en het laatste doelpunt

Onder een prachtige herfstzon werd de wedstrijd op gang gefloten. De thuisploeg gaat verschroeiend van start en doet de bezoekers onmiddellijk naar adem happen.  Janko Glisic krijgt al na 2 minuten een grote kans op de openingsgoal, maar hij komt een teenlengte te kort om de voorzet binnen te prikken.  Maar amper 1 minuutje later is het toch raak.  Jeroen Van Tricht lanceert op de rechterflank Denis Ghys die de zestien binnendringt, koel blijft en doelman Grandjean vloert: 1-0!  Een uitstekende start van de Doenders en die zijn vastbesloten om op hun elan verder te gaan.  Na 5 minuten kan Ghys ei zo na een tweede keer scoren maar zijn schot wordt op de doellijn gekeerd.  Even later brengt Glisic Aussama Oulanti in stelling en hij deponeert de bal fraai over Grandjean in de verste hoek binnen: 2-0!  nog voor het kwartier lijkt de wedstrijd al gespeeld. Glisic zet zelf een actie op en besluit via de binnenkant van de paal buiten het bereik van de doelman binnen: 3-0!  ERCH lijkt er echt zin in te hebben, en dat is in groot contrast met Tervuren dat zelf absoluut niets kan klaarmaken. Halfweg de eerste helft staat het bijna 4-0 maar opnieuw wordt een doelpoging van Ghys net voor de doellijn gekeerd.  Maar het is slechts uitstel van executie want Oulanti tekent na een knappe individuele actie voor z’n 2de van de namiddag: 4-0.  Hoeilaart blijft de betere ploeg en Tervuren lijkt definitief verslagen.  Op slag van rust knalt Timothy Van Brusselen alleen voor Grandjean nog op de paal.

Na de pauze is het tempo een stuk gezakt en houdt de thuisploeg het voornamelijk bij controlevoetbal.  Tervuren mag komen maar kan Cedric Penasse nauwelijks bedreigen.  De beste doelkansen zijn nog voor geel-zwart, maar Glisic schiet van dichtbij in één tijd over.  Iets over het uur staan de forfait-cijfers dan toch op het scorebord wanneer Ghys z’n tweede treffer van de wedstrijd door de benen van Grandjean binnenprikt.  Ondanks het overwicht en de inbreng van 3 verse krachten slaagt ERCH er echter niet meer in te scoren. Het blijft bijgevolg bij een 5-0 overwinning.

Een uiterst deugdoende en vooral duidelijke overwinning van de Doenders.  Dat dit in de enige derby van de heenronde gebeurde, is mooi meegenomen. Vooral de ingesteldheid waarmee de ploeg aan de match begon was opvallend in vergelijking met de vorige wedstrijden.  Hoeilaart heeft meer dan kwaliteit genoeg om van eigen sterkte ut te gaan.  Hopelijk is dit nu ook voor de spelers duidelijk geworden na deze zege.  Dat zal nodig zijn in het teken van de volgende wedstrijd, op het veld van de leider Grez-Doiceau (Rue Du Stampia te
Grez-Doiceau).

Doelpunten: 3′ Ghys (1-0), 7′ Oulanti (2-0), 14′ Glisic (3-0), 25′ Oulanti (4-0), 64′ Ghys (5-0)
ERCH speelde met: Penasse, Begdouri, Meysmans (63′ Stiellemans), Chaabi, Van Tricht, Oulanti, Janssens, Ghys (79′ Pila), Van Brusselen (74′ Kalala), Huybrechts, Glisic.