05/10/2014: RFC Grez-Doiceau A – ERC Hoeilaart A

 

Met de ruime zege van vorige week in de derby tegen V. Tervuren-Duisburg, leek ERC Hoeilaart A net op tijd klaar om afgelopen zondag de verplaatsing naar de leider in 2de provinciale A Grez-Doiceau te maken.  Bij de Doenders was iedereen beschikbaar, en de kern was dezelfde als tegen Tervuren.

Van bij aanvang van de partij ligt het tempo hoog.  Beide ploegen gaan vol hun kans en van een verschil in de klassering lijkt op het veld geen sprake. Toch is het wachten tot de 20ste minuut alvorens we enig doelgevaar mogen noteren.  Die eerste doelkans komt van de bezoekers maar Grez-Doiceau kan met wat geluk de bal ontzetten.  Hier was ERCH dichtbij de voorsprong.  De match verloopt verder onder een hoog tempo en het spel gaat goed op en af. Ondanks het uitblijven van de doelkansen vervelen de toeschouwers zich geen seconde.  Maar gescoord wordt er voor de pauze niet en dus gaan we rusten met een billijke 0-0 tussenstand.

Geen wijzigingen aan Hoeilaartse zijde, terwijl trainer Pilotte bij de thuisploeg wel één wissel doorvoert.  Tijdens de 2de helft zien we nagenoeg hetzelfde spelbeeld met een snelle balcirculatie langs beide kanten, maar weinig doelgevaar.  Grez straalt misschien iets meer dreiging uit, maar Cedric Penasse wordt nauwelijks op de proef gesteld.  Zo zien we op de 70e minuut een kopbal die door een Hoeilaartse verdediger maar net naast wordt verlengd.  Tien minuten later begaat de ingevallen Kalala een duwfout net in of net buiten de zestien.  Er is overleg nodig tussen de scheidsrechter en zijn assistente, maar gelukkig wordt de bal niet op de penaltystip gelegd.  De vrije trap levert niets op.  Maar toch is het twee minuten later wel raak.  Doelman Penasse lijkt zich te verkijken op een verre knal die via de deklat op het hoofd van Johan Ducornait belandt en die kan de 1-0 binnenkoppen.  Een ware opdoffer voor een moedig ERCH dat in de slotfase nog alles op alles zet om de verdiende gelijkmaker te scoren.  Denis Ghys treft nog wel de paal maar het blijft 1-0.

De ontgoocheling was begrijpelijkerwijze groot bij de Hoeilaartse aanhang en spelers.  Een sterk en fris spelend ERCH kreeg duidelijk minder dan het verdiende tegen een fysiek superieure leider.  Op geen enkel moment was te zien wie nu eigenlijk eerste n wie 14e stond in de klassering.  Enkel bij de afwerking kende Grez-Doiceau duidelijk meer geluk dan de Doenders. Deze prestatie moet samen met die van vorige week een boost van vertrouwen geven aan de spelersgroep, ook al kreeg ERCH geen loon naar werken.
Verdediger Yassine Chaabi, die weer op de back-links postvatte, had ook het gevoel dat er zeker meer in zat:
“Ik had eigenlijk gedurende heel de match het gevoel dat we met de 3 punten zouden kunnen gaan lopen, en dus was die nederlaag achteraf heel zuur.  We hebben hard geknokt maar helaas konden we de kansen niet omzetten in doelpunten.  Ik vond trouwens dat wij meer en betere kansen bij mekaar sprokkelden dan Grez maar het waren zij die scoren.  Vorige week lukte alles bij ons, en deze week niet.  Een gelijkspel zou volgens mij een juiste uitslag geweest zijn, al wilde ik zelf de 3 punten!  Op de positie die ik nu speel kan ik me offensief iets meer uitleven, ook al kom ik minder aan de bal dan toen ik centraal achteraan speelde.  Maar nu sta ik op de positie die ik oorspronkelijk bij min komst naar ERCH zou spelen. Die plaats stoort me dus absoluut niet, integendeel.  We moeten nu wel dringend eens een reeks met overwinningen neerzetten, willen we niet in de gevarenzone terechtkomen.  Ook al hebben we dit seizoen een sterke ploeg, dit is de slechtste seizoensstart sinds ik bij ERCH speel. Maar ik heb het gevoel dat we nu toch al in een sterkere periode zitten en vergeet niet dat we al heel wat toppers hebben gehad.  “.

ERCH-Doelman Cedric Penasse sloeg mea culpa bij de tegengoal en daardoor was de teleurstelling bij hem dubbel zo groot:
“De teleurstelling was bijzonder groot, want iedereen had het gevoel dat er meer inzat. Ook in het spel was het inderdaad niet te zien dat de 14de in de stand tegen de 1ste speelde. We verdienden zeker een punt, misschien zelfs 3. Voor de rust hebben we, buiten enkele corners, echt niks weggegeven en hebben we zelf de beste kans gekregen om op voorsprong te komen. Na de rust hebben we het even moeilijk gehad met een bal voorlangs en Chaabi die van de lijn redt maar daarna hebben we evenwicht terug hersteld tot we dan die tegengoal krijgen.  In een reflex duw ik het schot hoog omhoog, maar het zou nog net onder de lat binnen gaan  dus wil ik in tweede instantie de bal over doel deviëren maar ipv over doel was het op de deklat waardoor iemand van Grez kan volgen om de bal binnen te koppen. Dubbel zuur dus voor mij omdat we door mijn fout toch een puntje weggeven, maar dit is nu eenmaal het lot van de keeper. Daarna hebben we toch nog weerbaarheid getoond en hebben nog een uitstekende kans gehad om langszij te komen maar het tikkeltje geluk ontbrak.  We hebben slechts 3 punten maar het geloof in de groep is nog steeds groot, en dat is terecht. Sinds de wedstrijd tegen Tervuren staan we ook beter gepositioneerd door onze vernieuwde veldbezetting waar enkele spelers beter tot hun recht komen. Als de ballen die gisteren net niet of op de paal waren er gaan in vliegen de komende matchen, dan hoop ik dat de trein eindelijk vertrokken is…”

Volgende week komt Etterbeek op bezoek aan de Kapelstraat, en dat is de ex-ploeg van Elton Pila en Adaon Kalala.  Hopelijk inspireert hen dit tot een knalprestatie. De KBVB meldde ons ook nog dat de match in Bosvoorde die wegens de autoloze zondag uitgesteld werd, zal gespeeld worden op dinsdag 11 november om 14u30.

Doelpunten: 82′ Ducornait (1-0)
ERCH speelde met: Penasse, Begdouri, Meysmans (84′ Pila), Chaabi, Van Tricht, Oulanti, Janssens, Ghys, Van Brusselen, Huybrechts (74′ Hamed), Glisic (63′ Kalala)