21/09/2014: Steenokkerzeel VO B – ERC Hoeilaart B

 

Aangezien de A-ploeg van ERCH deze week niet aan de bak kwam gezien door de autoloze zondag in het Brussels Gewest de match in Bosvoorde niet kon doorgaan, trokken de Hoeilaartse supporters naar Steenokkerzeel om de B-ploeg van de geel-zwarten een hart onder de riem te gaan steken. Niet onterecht uiteraard, aangezien de jonge garde van coach Nico Denayer een voorlopig feilloos rapport kon voorleggen. 9 op 9 in de competitie en dit na reeds een succesvolle voorbereiding tijdens de zomerperiode. De B-ploeg kon met Nathan Huybrechts, Janko Glisic en Shayker Hamed op enkele pionnen van de uitgebreide A-kern rekenen en voorts kregen alle andere basisspelers het vertrouwen van coach Denayer.

Onder een laat zomerzonnetje floot de ref de partij op gang en al meteen liet ERCH B zien dat het naar de vliegtuigboys was afgezakt voor maar één ding en dat was de 3 punten mee terug te brengen naar Hoeilaart. Een schot van Renard kon niet gekadreerd worden en een plaatsbal van Glisic werd knap gepareerd door de thuisdoelman. Toch was het even schrikken toen bij een snedige counter er een botsing was tussen doelman Dewailly en een thuisaanvaller, doch de ref liet doorspelen en het gevaar was meteen geweken. Steenokkerzeel leek al snel door de eerste krachten heen te zitten en de youngsters van ERCH bepaalden het tempo en uiteindelijk de kansen. Een bom van alweer Glisic stierf op de dwarsligger en ook een kopbal van Demaerschalk ging net over. Het doelpuntje moest dan ook vallen en vlak voor rusten sloeg ERCH B dan ook meteen zijn slag. Eerst devieerde Glisic een strakke voorzet met wat geluk in de winkelhaak en iets later kon Raf Renard met het hoofd de dubbele voorsprong op het bord zetten na een geharrewar voor doel.

Rusten met een dubbele voorsprong voor de jonge Doenders dus en dit gaf duidelijk vertrouwen. Want meteen nadat de ref de 2e helft op gang blies ging het gas er vol op bij de geel-zwarten en Steenokkerzeel zag ze letterlijk en figuurlijk vliegen. Eerst was opnieuw Glisic bij de pinken om de 0-3 op het bord te zetten en even later schoof Shayker Hamed de 0-4 in doel na een hoekschop. Een knap doelpunt van onze talentvolle aanvaller en een mooi eerbetoon aan broer Jaysem. ERCH B liet dan de tegenstander even los, doch doelman Dewailly kreeg buiten wat terugspeelballen maar weinig werk op te knappen in de tweede helft. De jongens van coach Denayer bleven geduldig opbouwen, maar de nauwkeurigheid ontbrak toch wel wat. Toch konden de forfaitcijfers rond gemaakt worden toen Celian Gabsi na opnieuw gerommel in de rechthoek  met een buffelstoot de bal hard en precies in doel deed verdwijnen.

Opnieuw een duidelijke en sprekende zege van de jonge bende van coach Denayer die hiermee de beloofde traktatie op pizza aan zijn been heeft. Een meer dan knap rapport dus voorlopig en dit vraagt om bevestiging in de volgende wedstrijd in eigen huis tegen hekkensluiter Kosova Schaarbeek B. Wedstrijden tegen staartploegen zijn echter net misschien het moeilijkst, dus concentratie, efficiëntie en teamgeest zullen weer belangrijk zijn. Deze talentvolle, jonge bende van ERCH B verdient dan ook de nodige steun en we roepen alle supporters en sympathisanten van ERCH op om deze groep de steun te geven die het verdient. Allen aanwezig dus, nu zaterdag 27/09 aan de Kapelstraat in Hoeilaart, aftrap om 19u00 !!

Video (met dank aan Alain Dewailly):


Doelpunten: 38′ Glisic (0-1), 44′ Renard (0-2), 53′ Glisic (0-3), 56′ Shayker Hamed (0-4), 78′ Gabsi (0-5)
ERCH speelde met: Dewailly, Huybrechts (’78 Soetaert), Glisic, Renard, De Turck, Op T’Eynde, Vandiest, Van Schomberg L. (67′ Billiet), Hamed Shayker, Oulanti S. (69′ Gabsi) en Demaerschalk.