28/09/2013 ERC Hoeilaart – Bosvoorde: 0-2

Vorige week kwam ERC Hoeilaart niet in actie tegen Kosova vanwege de autoloze zondag in Brussel. Die match wordt trouwens op 3 november gespeeld. Het was dus afwachten of de Doenders een goed vervolg zouden breien aan de sterke prestatie tegen Ohain die de eerste driepunter opleverde. Het zat er zeker in want de ploeg die op bezoek kwam was het puntenloze Bosvoorde. Verdediger Nicolas Stiellemans viel ziek uit maar Yunus Yildiz keerde wél terug in de selectie. Hij begon op de bank net als Shayker Hamed, Maxime Legrand en Yannick Vanvoorhuyzen.

20130928_Hassan

Hassan Begdouri kopt vlak voor rust een hoekschop over.

De bezoekers beginnen gretig aan de wedstrijd en een communicatiestoornis tussen Jason Janssens en zijn doelman Cedric Penasse leidt na een paar minuten al bijna tot een achterstand voor ERCH. Maar op de daaropvolgende corner loopt het toch mis. De hoekschop wordt op de deklat gekopt waardoor de bal quasi recht omhoog stuitert. Aussama Oulanti krijgt op de doellijn het leder niet onder controle en verwerkt de bal in eigen doel: 0-1! Aan de overkant is er een goede mogelijkheid voor Tom Gysegom maar die gaat er niet in. In dezelfde minuut kan Bosvoorde profiteren van té laks verdedigen en het staat 0-2. We spelen amper 8 minuten! Het duurt een tijd vooraleer de thuisploeg van deze dubbele opdoffer bekomen is. Bosvoorde kan nu rustig controleren en Hoeilaart moet koste wat het kost vóór de rust scoren. 10 minuten voor de rust zetten Sami Afkir en Janko Glisic een mooie combinatie op. De voorzet is op maat van de vrijstaande Gysegom die rustig z’n hoek kan kiezen, maar hij kopt naast. Op slag van rust krijgt ook Hassan Begdouri een vrije kopkans op een hoekshop, maar de bal gaat over.

Tijdens de rust hoopt trainer Philippe Wayenbergh wat meer offensieve impulsen te brengen door Dieter Van Tricht te wisselen voor Yildiz. Na een kleine 10 minuten lijkt het tij dan toch te keren wanneer Timothy Van Brusselen ten val wordt gebracht in de 16. Penalty en een 2de gele kaart voor de overtreder van dienst. Oulanti zet zich achter de bal en hoopt z’n fout uit het wedstrijdbegin recht te zetten. De Hoeilaartse middenvelder knalde tegen Stokkel 2 elfmeters binnen, maar deze keer lukt het niet: de doelman pareert de penalty! Een 3de tegenslag voor Hoeilaart maar door de man-meer situatie blijven de Doenders erin geloven. Dat lijkt ook terecht want na de pauze staat er maar één ploeg op het veld. Maar ondanks veel goede wil vindt ERCH geen gaatje in de Brusselse defensie. De klok tikt genadeloos verder in het voordeel van de bezoekers die op de counter nog een paar goede kansen krijgen maar evenmin tot scoren komen. Het blijft 0-2.

Het slappe wedstrijdbegin bezorgt ERCH de 2de nederlaag van het nog prille seizoen. Spijtig, want Bosvoorde leek een haalbare kaart. Er zijn altijd verklaringen voor een nederlaag te vinden, maar een gebrek aan scherpte vanaf minuut 1 en onderschatting van de tegenstander leken tegen Bosvoorde wel aan de orde. Te veel spelers lijken mentaal nog niet voldoende aangepast aan het niveau van 2de provinciale. Hopelijk hebben zij de nodige lessen getrokken uit de wedstrijd tegen Bosvoorde want talent is er wel degelijk voldoende bij de Doenders. In ieder geval krijgt de ploeg volgende week opnieuw de kans om die 2de zege binnen te halen in de thuismatch tegen Melsbroek.

Doelpunten: 7′ Oulanti (o.g. 0-1), 9′ X (0-2)
ERCH speelde met: Penasse, Afkir, Chaabi, Janssens, Begdouri (62′ Legrand), Glisic, Van Tricht D. (46′ Yildiz), Oulanti, Van Tricht J., Van Brusselen, Gysegom (77′ Hamed)