06/10/2013: ERCH – FC Melsbroek: 1-1

Een zwak begin van de match waarin het de ploeg aan focus en concentratie ontbrak, bezorgde ERCH de 2de nederlaag van het seizoen en dat tegen het tot dan puntenloze Bosvoorde. Nochtans speelden de Doenders verder geen slechte partij. Maar het werd de voorbije weken ook duidelijk dat de Hoeilaartse afwerking voor verbetering vatbaar is. Ook vanop de stip lukte het tegen Bosvoorde niet. Dus moest er maar een goed resultaat – lees overwinning- behaald worden tegen Melsbroek.  Deze ploeg promoveerde vorig seizoen samen met ERCH vanuit 3de provinciale E naar 2de provinciale A. Nicolas Stiellemans keerde terug uit ziekte, maar deze keer moest Janko Glisic geblesseerd aan de kant blijven. Ook Maxime Legrand verdween uit de selectie. Voorin werd Timothy Van Brusselen uitgespeeld als diepste man, terwijl z’n maatje Tom Gysegom op de bank begon, samen met Shayker Hamed, Yannick Van Voorhuyzen en ook Anthony Termini.

Voor de 2de week op rij moet ERCH het initiatief in de openingsfase overlaten aan de bezoekers. Al na 2 minuten is er een uitstekende redding van Cedric Penasse nodig om de doorgebroken Denis Ghys het scoren te beletten. Vijf minuten later krijgt de thuisploeg een uitstekende kans via Van Brusselen maar hij schiet voorlangs. Aan de overkant moet Penasse opnieuw in actie komen en met de vingertoppen kan hij de bal naast tikken. Op het kwartier opnieuw Melsbroek met Ghys die ondanks storen van 3 Hoeilaartse verdedigers toch nog de bal tegen de paal krijgt. Net daarna moet Penasse terug ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Melsbroek krijgt dus in de eerste 20 minuten een aantal uitstekende mogelijkheden maar scoren lukt dankzij een sterk keepende Penasse niet. De bezoekers nemen dan wat gas terug waardoor het initiatief bij de thuisploeg komt te liggen. Dat kan dreigen via een knappe voorzet van Van Brusselen maar de kopbal van Yunus Yildiz belandt op de deklat. We gaan dus rusten met een 0-0 tussenstand.

We zien een snediger Hoeilaart uit de kleedkamer komen na de rust. Na een paar minuten gaat Aussama Oulanti op snelheid de 16 in en daarbij wordt hij ten van gebracht: penalty! Van Brusselen zet zich achter de bal maar tot verbijstering van de Hoeilanders plaatst de Hoeilaartse sterkhouder de bal naast! Gelukkig zet hij amper 1 minuut later z’n fout recht en scoort fraai de 1-0! Nog voor het uur komt diezelfde Van Brusselen dicht bij een 2de treffer maar ook hij vindt de deklat op z’n weg. Melsbroek, dat veel meer het spel moet ondergaan dan voor de pauze, kan ook nog eens dreigen via David Lami, maar Penasse staat pal. De bezoekers maken verder echter nog maar weinig aanstalten om te scoren. Toch kunnen ze nog op gelijke hoogte komen wanneer een bal in de klus voor de voeten valt van Verbeeck en die kan van dichtbij gelijkmaken: 1-1 . ERCH gaat alsnog op zoek naar de winning goal maar scoren lukt niet meer.

Vooraf hadden velen wellicht “getekend” voor een gelijkspel, en gezien de mogelijkheden voor Melsbroek in de eerste helft mogen de Doenders hier best tevreden mee zijn. Maar op basis van de goede 2de helft had er misschien meer in gezeten voor ERCH. Het is in ieder geval duidelijk dat scherpte vanaf het eerste fluitsignaal een werkpunt blijft voor een aantal spelers.  Anderzijds toonde de ploeg weerbaarheid door zich na de moeilijke start opnieuw in de match te knokken. Volgende week speelt ERC Hoeilaart opnieuw thuis en deze keer komt Waver Limal op bezoek.

Doelpunten: 53′ Van Brusselen (1-0), 81′ Verbeeck  (1-1)
ERCH speelde met: Penasse, Begdouri, Janssens, Chaabi, Stiellemans (82′ Termini), Afkir (77′ Hamed), Van Tricht J., Oulanti, Yildiz (73′ Gysegom), Van Brusselen, Van Tricht D.