28/02/2016: ERC Hoeilaart A – FC Borght

Vorige week ging ERC Hoeilaart A -quasi- collectief kopje onder in de 2de helft op het veld van Braine met een duidelijke 3-0 nederlaag tot gevolg.  De ploeg was dus op zoek naar eerherstel in de thuismatch tegen Borght.  Ter herinnering, in Grimbergen werd ERCH op 5 minuutjes tijd op een hoopje gespeeld waarin het binnen die korte tijdsspanne maar liefst 3 goals moest slikken.  Met Borght had men dus ook nog een appeltje te schillen.  Coach Philippe Wayenbergh had nog altijd met een paar afwezigen af te rekenen: Jonas De Schaut (blessure), Cedric De Schaut (schorsing) en verder nog een aantal spelers die al een tijdje niet meer komen opdagen.  Dimitri Meysmans verscheen bijgevolg aan de aftrap en op de bank zaten Yassine Chaabi, Adaon Kalala en voor het eerst ook nieuwkomer Patrick Bilong.

Na de verkennende openingsronde kunnen de bezoekers als eerste dreigen.  Manan wordt afgezonderd voor doelman Fred Desomberg maar hij plaatst het leder naast de verste paal.  Hier komt ERCH alvast goed weg!  De thuisploeg reageert langs Timo Van Brusselen maar zijn schot gaat een metertje over. Iets voor het halfuur neemt diezelfde Van Brusselen een vrije trap die door Jeroen Van Tricht met het hoofd voorlangs wordt verlengd.  Veel meer heeft een flauwe eerste helft niet te bieden.

Net als in de vorige thuismatch moet Hoeilaart al vroeg in de 2de helft een doelpunt slikken want na 3 minuten kopt Deriemaker een corner binnen: 0-1.  Het ontbreekt ERCH aan wat creativiteit en de ploeg slaagt er dan ook niet in om een vuist te maken na de achterstand. Erger nog, twintig minuten voor tijd plaatst opnieuw Deriemaker die helemaal vrij staat, de bal voorbij Desomberg binnen: 0-2.  In de slotfase komt ERCH nog dicht bij de aansluitingsstreffer als Denis Ghys het mag proberen vanop de penaltystip.  Maar ook dat lukt niet want doelman Lievens pakt de strafschop klemvast.  Zo lijden de Doenders hun 2de nederlaag in evenveel wedstrijden.

Een vrij flauwe partij waarin de gasten iets scherper voor doel bleken te zijn.  Met 0 op 6 kunnen de Doenders hopelijk binnen 2 weken opnieuw de volle 3 punten pakken op het veld van rode lantaarn Ternat.

Doelpunten: 48′ en 70′ Deriemaker (0-1 en 0-2)
ERCH speelde met: Desomberg, Stiellemans (72′ Bilong), Verheyden, Van Tricht, Janssens (87′ Chaabi), Ghys, Van Brusselen, Meysmans (53′ Kalala), Glisic, Dehaes, Nicodème.