21/02/2016: RCS Brainois A – ERC Hoeilaart A

Vorige week schoot ERCH A pas wakker in de 2de helft en nadat Crossing Schaerbeek 0-2 was voorgekomen.  Met de verplaatsing van afgelopen zondag in het achterhoofd moest dat dus beslist beter want in tegenstelling tot Crossing, stond Braine slechts 1 plaats hoger dan de Doenders.  Qua selectie lagen Jonas De Schaut en Loïc Dehaes nog steeds in de lappenmand.  Ook kapitein Timothy Van Brusselen was niet 100% fit en dus begon hij op de bank naast Bjarne Vandervoort, Dimitri Meysmans en Steven Op ‘t Eynde.

De partij wordt onder een strakke wind op gang gefloten.  De thuisploeg neemt onmiddellijk het voortouw en drukt ERCH terug op eigen helft.  Tijdens de eerste 10 minuten creëert Braine dan ook een paar goede doelkansen maar Fred Desomberg staat pal.  Bij de eerste Hoeilaartse tegenprik is het echter meteen raak.  Kalala rondt een knappe Hoeilaartse aanval af en scoort de 0-1.  Maar tot grote verbazing van de toeschouwers staat de lijnrechter met zijn vlag omhoog en het doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel.  Een duidelijke fout van de vlaggenman die in zijn redenering jammer genoeg gevolgd wordt door de scheidsrechter.  De wedstrijd kabbelt rustig verder tot er op het halfuur toch weer wat animo is.  Een afgeweken schot van Braine caprioleert gevaarlijk naar doel maar opnieuw is Desomberg attent.  Aan de overkant knalt Jason Janssens een knappe gekruiste boogbal naar doel en doelman Dorange kan ternauwernood redding brengen met de vingertoppen.  ERCH neemt tijdens het laatste kwartier duidelijk de bovenhand waarbij Janko Glisic 5 minuten voor de rust op de paal kopt.  We gaan echter rusten met een billijke 0-0 tussenstand.

Na de koffie heeft de wedstrijd aanvankelijk weinig te bieden.  Het lijkt wel een eindeseizoensmatch en geen van beide ploegen maakt echt aanstalten om het voortouw te nemen.  Tot opeens net voor het uur, de thuisploeg langs Goffart die met een gelukje de bal voorbij Desomberg krijgt, 1-0 voorkomt.   Hoeilaart lijkt van slag en kan niet reageren.  Het ziet er dan ook niet goed uit wanneer Attia vanuit de kluts de 2-0 kan scoren.  Even later wordt Nicolas Stiellemans zwaar getackled door Vlaminck die hierbij rood had verdiend. Maar de scheidsrechter trekt slechts geel. De Hoeilaartse verdediger probeert nog verder te spelen maar moet even later toch gewisseld worden. In ieder geval lijkt de fut er helemaal uit bij de Doenders na de 2-0.  Goffart maakt er nog 3-0 van en er zijn een aantal goede reddingen van Desomberg nodig om te voorkomen dat de score nog verder wordt uitgediept.

Op basis van het laatste kwartier van de eerste helft mocht men er bij ERCH vanuit gaan dat de tweede helft veelbelovend zou zijn, maar dat bleek allerminst het geval.  Na de 1-0 en zeker na de 2-0 gingen de Hoeilaartse kopjes naar beneden en maakte de ploeg niets meer klaar.  De reddingen van Desomberg in het laatste kwartier waren broodnodig om een afstraffing te voorkomen. Al kan een droge 3-0 nederlaag ook wel tellen!  Volgende week komt Borght op bezoek in de Kapelstraat.  De heenmatch werd op een heel vreemde manier door ERCH verloren door 3 tegengoals op nauwelijks 5 minuten.  Hopelijk zetten de mannen van Philippe Wayenbergh dit recht!

Doelpunten: 60′ Goffart (1-0), 71′ Attia (2-0), 75′ Goffart (3-0)
ERCH speelde met: Desomberg, De Schaut C. (72′ Meysmans), Stiellemans (72′ Op ‘t eynde), Verheyden, Van Tricht, Oulanti, Janssens, Ghys, Kalala, Glisic (61’ Van Brusselen), Nicodème.