10/04/2016: Un. Lovenjoel – ERC Hoeilaart A

ERC Hoeilaart A staat nu al een tijdje geparkeerd op de 7de plaats in de rangschikking, en slaagde er de voorbije weken ook niet in op te schuiven naar boven.  Meer zelfs, de resultaten zijn al een tijdje ronduit tegenvallend en de Doenders konden in de voorbije 6 matchen slechts 1 keer winnen, tegen rode lantaarn Ternat.  Opvallend was ook het vrij groot aantal tegengoals (20) dat ERCH te slikken kreeg.  Maar afgelopen zondag bood zich een nieuwe kans aan om nog eens te winnen op het veld van de voorlaatste, Lovenjoel.  Trainer Philippe Wayenbergh moest het nog steeds stellen zonder sterkhouder Jonas De Schaut (pubalgie), en dat zal wellicht voor de rest van het seizoen zo zijn.  Op de bank zaten Bjarne Vandervoort, Aussama Oulanti, Nicolas Stiellemans en ook Jason Janssens.

De wedstrijd wordt met een mooi lentezonnetje, maar onder een matige publieke belangstelling, op gang gefloten.  De bezoekers zetten meteen druk op de thuisdefensie en monopoliseren het spel.  Het bezoekende overwicht resulteert al snel in een doelpunt.  Tommy Verheyden knalt op de paal maar kapitein Timothy Van Brusselen blijft kalm in de rebound en kan de verdiende voorsprong vastleggen: 0-1 na net geen 10 minuten spelen.  Een dominant Hoeilaart is voor de verdere eerste helft dan ook het spelbeeld dat de toeschouwers te zien krijgen, al heeft Cedric De Schaut af en toe zijn handen vol met  Lovenjoel-aanvaller Mattheus.  Ook doelman Fred Desomberg moet uitpakken met een knappe redding op een punter van diezelfde Mattheus iets over halfweg.  De gretigheid bij de Doenders ebt langzaam weg naarmate de eerste helft vordert.  Lovenjoel komt iets beter in de wedstrijd, al is de gelijkmaker van Loockx op slag van rust toch wel een donderslag bij heldere hemel.  Zo moet ERCH, ondanks het overwicht, met een teleurstellende tussenstand naar de kleedkamers.

De 2de helft verloopt iets evenwichtiger en de thuisploeg heeft duidelijk moed gekregen door de gelijkmaker vlak voor rust.  Maar toch zijn de betere doelkansen voor de bezoekers, al lijken die vooral te aarzelen om naar doel te knallen.  Zo maak je het jezelf uiteraard moeilijk om te winnen.  20 Minuten voor tijd zet Adaon Kalala een knappe individuele actie op in de zestien en hij bedient Janko Glisic die van dichtbij de bal in het lege doel kan leggen: 1-2.  Even later wandelt Kalala opnieuw door de thuisdefensie en bedient Denis Ghys, maar die zijn vizier staat niet op scherp en hij schiet het leder binnen het bereik van doelman Delise.  De Hoeilaartse zege komt evenwel niet meer in gevaar en het blijft 1-2.

Ondanks het overwicht dat ERC Hoeilaart meestal had, waren de Hoeilaartse supporters toch niet bijster enthousiast over het vertoonde spel.  De tegenstand was immers niet echt van hoog niveau, en bijgevolg bleef het niveau van de wedstrijd ondermaats.  Hopelijk krijgen we volgende week iets meer animo in de thuiswedstrijd tegen Renaissance Schaarbeek. Supporters op post!!!

Doelpunten: 9′ Van Brusselen (0-1), 43′ Loockx (1-1), 71′ Glisic (1-2)
ERCH Speelde met: Desomberg, Verheyden (89′ Stiellemans), De Schaut C., Van Tricht, Ghys, Van Brusselen, Kalala, Meysmans, Glisic (83′ Oulanti), Dehaes (80′ Janssens), Nicodème.