27/10/2013: ERC Hoeilaart – RCS Brainois: 1-2

Vorige week kwam ERCH terug uit Etterbeek met een welverdiend punt. Niet voor het eerst dit seizoen waren de Doenders de beteren maar tot scorenkwamen ze niet. Afgelopen zondag kwam Braine op bezoek. Trainer Wayenbergh voerde een aantal wijzigingen door vanwege een aantal afwezigen zoals Nicolas Stiellemans (3x geel), Jeroen Van Tricht (verrekking) en Janko Glisic (blessure). Hierdoor begint Anthony Termini voor het eerst dit seizoen aan de match.

De studieronde duurt erg lang en de toeschouwers moeten tot de 27e minuut wachten op wat sensatie. Die komt er wanneer de thuisploeg een hoekschop mag nemen en een kopbal op de doellijn wordt gekeerd. Het halfuur zet Tom Gysegom zich door en knalt vanuit een schuine hoek op doel. Maar de doelman kan met een gelukje z’n netten schoon houden. Ook de bezoekers steken de neus aan het venster na een slechte pass in de Hoeilaartse defensie en Cedric Penasse moet het schot met de vingertoppen over tikken. Vijf minuten voor de rust kan Timothy Van Brusselen op de doelman afgaan maar net voor de grote rechthoek wordt hij neergetrokken. Een rode kaart voor de bezoeker is het logische gevolg. ERCH kan voor de pauze niet profiteren van de man-meer situatie en het blijft 0-0.

Tijdens de rust blijft Dieter Van Tricht in de kleedkamer. Hij wordt vervangen door Maxime Legrand. Na 5 minuten spelen knalt Legrand schuin op doel maar de keeper redt knap. De thuisploeg drukt nu eindelijk door. Aussama Oulanti probeert het nog van op afstand maar de doelman pareert. Even later is Gysegom té verrast als de keeper de bal in zijn voeten duwt en het leder verdwijnt naast. Maar op het uur is het dan toch raak. Van Brusselen kopt een vrije trap van Oulanti aan de 2de paal binnen: 1-0! Een uitstekende situatie dus voor Hoeilaart dat met een man meer de match onder controle lijkt te hebben. Maar in minuut 68 kunnen de bezoekers gelijk maken. Tot overmaat van ramp krijgt Termini een minuut later z’n 2de gele kaart voor een onnodige tackle op het middenveld. Beide ploegen staan nu dus met 10 maar het mentale voordeel is duidelijk voor Braine. De thuisploeg bakt er nu niets meer van en de fysiek sterkere bezoekers krijgen de bovenhand. Uiteindelijk gaat ERCH dan toch kopje onder na opnieuw een slechte pass en het staat 1-2! Met nog 4 minuten te spelen is het te laat om het tij te keren en de nederlaag is onafwendbaar.

Het zag er na een uur spelen nochtans goed uit voor de Doenders met een 1-0 voorsprong en een
mannetje meer. Maar individuele fouten en een meer algemeen gebrek aan gretigheid om de match te beslissen zorgden er voor dat de fysiek sterke bezoekers de bovenhand namen. Pijnlijk, want na afloop was zowat iedereen het er over eens dat Braine de minst sterke tegenstander was totdantoe. ERCH komt hierdoor opnieuw wat dichter bij de gevarenzone. Wil het daar wegblijven dan is een zege volgende week tegen Kosova een absolute must!

Doelpunten: 60′ Van Brusselen (1-0), 68′ Tsekouras (1-1), 86′ Ben Kaida (1-2)
ERCH speelde met: Penasse, Chaabi, Janssens, Begdouri (88′ De Turck), Afkir, Termini, Van Tricht D. (46′ Legrand), Oulanti, Gysegom, Van Brusselen, Hamed (72′ Yildiz)