20/10/2013: RRC Etterbeek – ERC Hoeilaart: 0-0

met dank aan Noppe

Terwijl het ganse weekend dampende potten mosselen en ander lekkers verorberd werden door de talrijke gasten op het jaarlijkse ERCH Mosselfestijn, trok de ploeg van trainer Philippe Wayenbergh naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor een match tegen Etterbeek. Deze ploeg degradeerde uit eerste provinciale en was bijgevolg geen makkelijke klant. In ieder geval konden de Doenders terugblikken op een goede prestatie tegen Waver Limal van vorige week die voldoende vertrouwen moest geven. Eén wijziging ten opzicht van de basiself die vorige week startten: Dieter Van Tricht kreeg de voorkeur op Yunus Yildiz die naar de bank verwezen werd. Ook Tom Gysegom & Anthony Termini vervoegden hem, samen met reservedoelman Yannick Van Voorhuyzen.

Op het grote maar versleten kunstgrasveld neemt de thuisploeg een vliegende start en laat de spelers van ERCH achter de bal lopen. Ondanks het hoge tempo houdt Hoeilaart goed stand door een goede organisatie in blok, waardoor er nauwelijks ruimte wordt weggegeven. De bezoekers loeren op de counter en kunnen een paar keer uitbreken, maar de laatste pass is telkens ondermaats. Op slag van rust toch enige opwinding wanneer Timothy Van Brusselen neer gaat in de 16 meter, maar de scheidsrechter reageert niet, ondanks aandringen van haar lijnrechter.  Dieter Van Tricht lobt vlak daarna de doelman en de bal verdwijnt prompt in doel.  Jammer genoeg fluit de scheidsrechter op het moment dat de bal vertrekt de eerste helft af, en dus geen goal.  De chronometer geeft 44 minuten en 46 seconden  aan… Rusten dus met een logische 0-0 na een erg gesloten eerste helft.

Etterbeek heeft al z’n kruit duidelijk tijdens de eerste helft reeds verschoten, waardoor ERCH de thuisploeg op eigen helft drukt. Er komt wat dreiging via de snelle Hoeilaartse flanken maar de voorzetten kunnen telkens zonder al te veel moeite gepakt worden door de doelman. De thuisploeg kan zelf nog slechts één keer dreigen maar Cedric Penasse is paraat en tikt de bal van onder de deklat in hoekschop. Verder kent de Hoeilaartse doelman een rustige wedstrijd en hij ziet hoe z’n ploegmaats de Etterbeekse muur trachten te slopen.  Het wordt dan ook een paar keer warm voor de thuisploeg. Een schot van Aussama Oulanti sterft in de armen van de thuisdoelman en Yunus Yildiz doet alles goed bij zijn actie rechts in de grote rechthoek, maar speelt dan te slordig in. Van Brusselen wordt ook nog foutief gestuit in de grote rechthoek maar opnieuw sluit de scheids de ogen. Ondanks veel inzet kan ERCH echter geen gaatje meer vinden waardoor de 0-0 op het bord blijft.

Een puntje op verplaatsing is geen slechte zaak, maar gezien het overwicht in de 2e helft zat er eigenlijk wel meer in. Jammer genoeg waren er te weinig concrete kansen om de overwinning echt te kunnen claimen. Iets meer diepgang en kalmte in de grote rechthoek had mogelijk meer kunnen opleveren. Nicolas Stiellemans pakte zijn 3e gele kaart van het seizoen en zal er volgende week thuis tegen RCS Brainois niet bijlopen. Aftrap van die wedstrijd nu zondag om 15u aan de Kapelstraat. Supporters, allen op post !!

ERCH houdt er zich nog aan iedereen te bedanken voor hun talrijke aanwezigheid op ons jaarlijks mosselfeest. Wij hopen dat u er van genoten hebt en jullie allen uiteraard de volgende keer terug te zien! Tevens in het bijzonder onze grote dank aan de vele, bereidwillige medewerkers !! Zonder hun hulp konden we er geen succes van maken !

ERCH speelde met: Penasse, Begdouri, Janssens, Chaabi, Stiellemans, Van Tricht D. (77′ Gysegom), Afkir (62′  Yildiz), Van Tricht J., Oulanti, Glisic, Van Brusselen.