03/11/2013: ERC Hoeilaart – Kosova: 0-2

Ondanks een mannetje meer gedurende een tijd kon ERC Hoeilaart vorige week tegen Braine het verschil niet maken. Meer nog, de ploeg verloor uiteindelijk met 1-2 . Nochtans had iedereen de indruk dat een overwinning erin zat. Maar de ploeg kampt al van in het begin van het seizoen – op een paar uitzonderingen na – met een chronisch gebrek aan grinta, aan vechtlust waardoor de tegenstander telkens net iets sneller op de bal lijkt te zijn. Ook de afwerking en efficiëntie zijn ondermaats. Om ervoor te zorgen dat ERCH niet verder zou wegzakken in de klassering, moest er dus absoluut gewonnen worden afgelopen zondag tegen Kosova Schaarbeek. Jeroen Van Tricht en Janko Glisic keerden terug uit blessure. Ook Nicolas Stiellemans maakte zijn rentree na een gele schorsingszondag. De grootste verrassing zat in de defensie waar Thibauld Gérard aan de match begon. Tom Gysegom (buitenland) en Yunus Yildiz zaten niet in de selectie.

De wedstrijd, bijgewoond door vele “scouts” (Grez-Doiceau, Tervuren, …), begint rampzalig voor de thuisploeg. Na amper 2 minuten laat een bezoeker doelman Cedric Penasse aan de grond genageld staan wanneer hij de bal hoog in de verste winkelhaak pegelt: 0-1! Pas na een kwartier kan Hoeilaart reageren langs Timothy Van Brusselen maar z’n schot draait van het doel weg. Net voor het halfuur wordt een kopbal van Glisic op de doellijn gekeerd en ook de rebound van Janssens wordt gestuit. Pech voor ERCH! Na een goed tweede kwartier zakt ERCH echter weer weg.

Vroeg in de tweede helft krijgt de thuisploeg opnieuw een opdoffer te verwerken wanneer Yassine Chaabi te kort terugspeelt op Penasse en een bezoeker makkelijk de 0-2 mag scoren. Wanneer rond het uur ook nog eens Van Brusselen met een blessure naar de kant moet ziet het er helemaal benard uit voor de Doenders. Nochtans creëert Hoeilaart kort daarop 2 uitstekende open doelkansen maar zowel Legrand als Oulanti missen de opgelegde mogelijkheden. Langzaam maar zeker ebt de hoop weg bij ERCH en de 2de opeenvolgende nederlaag is een feit.

Niet voor het eerst dit seizoen kwam ERCH erg vroeg in de match op achterstand. Een fysiek sterk Kosova blonk niet echt uit maar speelde met veel ervaring en volwassenheid. De vroege voorsprong speelde daarin uiteraard een grote rol, maar toch leken de bezoekers al te vaak met een man meer te spelen. ERCH werd echter nog altijd niet overklast dit seizoen en vaak zijn het details die het verschil maken. Iedereen is het er over eens dat spelers en trainers over genoeg talent en ervaring beschikken om hier iets aan te doen. Hopelijk gebeurt dat volgende week in de enige derby van dit seizoen en dat is tegen Tervuren. Opgepast: deze match begint om 14:30! SUPPORTERS OP POST!!!

ERCH speelde met: Penasse, Chaabi, Gérard, Afkir, Stiellemans (57′ Begdouri), Janssens, Glisic, Oulanti, Van Tricht J., Hamed (57′ Legrand), Van Brusselen (62′ Van Tricht D.)